[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
COCOS ?  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
adybrood
Junior member

IP:

Salut!

Ma scuzati ca fac un nou topic pt o intrebare banala dar chiar nu am gasit prin forum cum se pregateste coaja de nuca de cocos pt a fi pusa in acvariu. Vreau sa fac asta pt ca am citit prin unele topicuri ca le place sanitarilor sa se piteasca sub ele

Va multumesc si imi cer scuze din nou daca s-a mai discutat pe tema asta.
[Email] [Yahoo!]
fipilica
Senior member
[Avatar]

IP:

Eu personal doar le-am curatat bine cu cutit si perie aspra, n-am avut de sarma, spalata bine si apoi adaugata in acvariu. Pana acum n-am observat sa murdareasca/coloreze apa.

...
[Yahoo!] [MSN]
adybrood
Junior member

IP:

Doar atat ? ma gandeam ca trebuie sa le fierb in cine stie ce substanta.. ca sa scot uleiul din ele sau ceva

Multumesc pt raspuns fipilica.

daca nu il contrazice nimeni in seara asta se poate inchide topicul si imi cer inca odata scuze pt deranj
[Email] [Yahoo!]
spulberica
Member
[Avatar]

IP:

Salut, iti pot spune cum am facut eu:
1 - Am gaurit nuca si am scos lichidul din ea si l-am
2 - Am taiat nuca pe din doua (mare) sau la un capat (nuca mai mica) cu bonfaierul de traforaj (sau flex daca ti-e la indemana si te pricepi)
3 - Am fiert nuca timp de 30 de minute astfel incat pulpa fructului sa se inmoaie si am scos-o cu o lingura
4 - Am fiert coaja timp de 3-4 ore la foc mediu, timp in care am schimbat apa de cateva ori, se innegreste de la pigmentul lemnului
5 - Am raschetat fibrele cu un cutit (sau curatator de cartofi, dar m-a batut femeia) si apoi am slefuit marginile ascutite cu smirghel (glaspapir)
6 - Am mai fiert coaja timp de 2 ore si a iesit in continuare pigment din ea
7 - Am racit coaja si am sters-o bine-bine cu o laveta a.i. sa nu ramana nimic pe suprafata (laveta devine inutilizabila)
8 - Am creat loc de joaca pentru nastrusnici
9 - N-am avut succes, au preferat sa inoate impotriva curentului de apa generat de filtru :aaa:

Succes!
adybrood
Junior member

IP:

) Multumesc mult spulberica. dau fuga la bucatarie sa fierb nuci de cocos
[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: