[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Probleme plante.  XML
Forum Index » Plante de acvariu
Author Message
Val
Magister Ludi
[Avatar]

IP:

Majoritatea plantelor isi iau nutrientii preponderent din masa apei. Unii au mers cu experimentele pana acolo incat sa taie de tot radacinile plantelor ca sa demonstreze asta experimental. Personal nu mai sunt foarte convins de necesitatea stringenta a unui substrat fertil. Mai degraba a unui substrat care sa permita circulatia apei.

Pe de alta parte, sa nu uitam ca mai exista si exceptii. Cel mai cunoscut exemplu este cel al echinodorusilor. Si nu numai ei. Mai sunt si altele.

Din experienta mea ar mai fi in aceeasi situatie si Blyxa japonica. Am tuns o tufa si pentru ca era foarte foarte deasa, a trebui sa tund pe pipaite, fara sa vad efectiv ce tai. Am reusit sa o raresc, dar din greseala am taiat si o parte din radacinile unei tufe care trebuia sa ramana pe loc. Inca de a doua zi o parte din frunze au inceput sa decada.

Din observatiile mele, plantele care au nevoie de substrat fertil se vad cu ochiul liber. Sunt alea care au radacinile.... nu stiu cum sa zic... "voinice" sa spunem. Oricum, oricine a scos vreodata un echinodorus matur din substrat intelege ce vreau sa zic.

Off-topic: Vroaim sa pun si un exemplu... Adminii, a murit galeria! Stiu ca a mai semnalat cineva, da zic si eu. Spune ca:
Warning: is_dir(): Stat failed for ./albums/edit/. (errno=13 - Permission denied) in /var/www/www.acvariu.ro/coppermine/upload.php on line 432

Warning: filemtime(): Stat failed for ./albums/edit/. (errno=13 - Permission denied) in /var/www/www.acvariu.ro/coppermine/upload.php on line 440

Warning: unlink(./albums/edit/.): Permission denied in /var/www/www.acvariu.ro/coppermine/upload.php on line 453

Warning: is_dir(): Stat failed for ./albums/edit/.. (errno=13 - Permission denied) in /var/www/www.acvariu.ro/coppermine/upload.php on line 432

Warning: filemtime(): Stat failed for ./albums/edit/.. (errno=13 - Permission denied) in /var/www/www.acvariu.ro/coppermine/upload.php on line 440

Warning: unlink(./albums/edit/..): Permission denied in /var/www/www.acvariu.ro/coppermine/upload.php on line 453
Fir3Splitter
Member

IP:

Val wrote:Oricum, oricine a scos vreodata un echinodorus matur din substrat intelege ce vreau sa zic.

Stiu ce spui. Am 2 echinodorusi, cand rup frunzele simt ca daca trag de el, raman trag tot substratul.

Lobelia cardinalis: una din ele face frunze(sper sa nu se mai strice) si cealalta are in varf.....seamana cu niste boboci...

Mai am o intrebare, la plante ca Aponogeton boivinianus, Echinodorusi, in pecial astea ce fac frunzele asa. Voi rupeti frunzele de unde is prinse de planta? sau taiati cu foarfeca frunzele?. Daca le taiati, ce faceti cu cioturile?
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Magister Ludi wrote:Majoritatea plantelor isi iau nutrientii preponderent din masa apei. Unii au mers cu experimentele pana acolo incat sa taie de tot radacinile plantelor ca sa demonstreze asta experimental.

Asa e. Sint o groaza de plante care merg fara radacini, rupi firu', il lasi sa pluteasca si creste . Totusi, uneori se intimpla chestii stranii .......

La Echinodorusi rup funzele de la baza, nu-mi place cum arata taiata.

Poze: smilie ... Poze cu plante
Fir3Splitter
Member

IP:

Ph 6.5 Acolo il tin. In alta ordine am facut nitste constatari.

Rotala sp. 'Nanjenshan' dupa cum am spus era toata doar niste bete lipsite de frunze. Acum ceva timp am pus cateva fire in spate sub Fluora si cateva fire mai in fata, sub lumina de la Juwel. Cele de sub fluora deja au facut frune si sunt verzi si frumoase, cele de sub juwel se topesc si innegresc. De ce?

Tot in fata, sub lumina de la Juwel sunt si alte plante ce o duc prost precum Lobelia cardinalis (cu care tot am probleme). Cineva mi-a spus sa arunc neoanele de la juwel ca nu sunt bune pentru plante.

Am mai pus niste poze:
Ludwigia, face frunze dar.....
image

Lobelia cardinalis:
image
Ce ii "chestia" aia ce creste in varf nu stiu. Da nu arata ca o frunza.

Pe frunzele vechi au aparut alge astazi trebuie sa tund plantele ca deja umbresc acvariul si voi taia si frunzele cu alge. La Ludwigia si Lobelia cardinalis toate frunzele vechi s-au distrus, daca le tai toate mi-e frica ca raman fara planta. Sa le tai? sau sa las sa mai dea cateva noi sanatoase si dupa sa le tai?
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Fir3Splitter wrote:Acum ceva timp am pus cateva fire in spate sub Fluora si cateva fire mai in fata, sub lumina de la Juwel. Cele de sub fluora deja au facut frune si sunt verzi si frumoase, cele de sub juwel se topesc si innegresc. De ce?

Eu si altii am recomandat pe forum de nenumarate ori tuburile Osram Fluora ca fiind dintre cele mai bune tuburi pentru plante . Pacat ca nu exista T5 .
Despre tuburile Juwel: ramin la parerea ca-s cele mai proaste tuburi pentru acvarii plantate, mai proaste chiar decit cele din seria Glo.

Fir3Splitter
Member

IP:

Ca sa va mai tin la curent cu ce se intampla: totul pare spre bine. Daca mai apar probleme am sa va comunic.

@Porcu: da si eu acum folosesc ambele Fluora + ce are Juwel. Deocamdata nu mi-e frica de alge. Voiam sa imi cumpar niste tuburi de la Dennerle, ma gandeam la Trocal T5 Special Plant si Trocal T5 Amazon Day. Ii buna combinatia: cele 2 + 2x Fluora? Trocal T5 Color Plus se merita in loc de unu din celelalte? Vreau neaparat sa scap de Juwel; asa frumos o inviat Rotala sp. 'Nanjenshan' sub Floura.
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Pentru ca punctu' de interes in acvariu tau sint plantele io zic sa iei neonu' special pentru plante de la Dennerle Trocal T5 Special Plant . Desi n-am avut niciodata ocazia sa folosesc tuburi Dennerle, sint mai mult decit convins de calitatea unui tub pe care ei il recomanda ca fiind pentru plante .

Forum Index » Plante de acvariu
Go to: