[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
300 litri  XML
Forum Index » Acvarii plantate - Jurnal
Author Message
Radu.U
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

foarte frumos acvariul tau. am o intrebare: cat timp are de cand este setat?
din Nov 18, 2008 ?
andreic
Membru de baza

IP:

O dai cotita. Parul stii tu de unde iti cade . Nu vezi ca ai o aura angelica?
Sesmar
POKEMBER
[Avatar]

IP:

Dupa aproape o luna de la ultima poza vin cu un mic update al setupului. Interesant este ca doua saptamani acvariul nu a beneficiat de aditie de nutrienti, nici micro, nici macro si binenteles nici schimburi de apa.
Din pacate iar am gasit majoritatea neonilor sariti din acvariu insa otocinclusii par sa se simta bine. Nu am putut sa-i numar insa par la fel de multi

image

865
[Yahoo!]
reefer
Senior member
[Avatar]

IP:

Frumos... e putin zis .
Apropo, de ce au sarit neonii? Eu am avut open tank timp de un an de zile, dar nu am avut asemenea probleme cu neonii.
[Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Daca asa arata dupa doua saptamini de concediu ....... ma intreb cum o sa fie dupa ce-i acorzi atentie :nutz: .......

Poze: smilie ... Poze cu plante
Sesmar
POKEMBER
[Avatar]

IP:

ciclide_africaneBZ wrote:Frumos... e putin zis .
Apropo, de ce au sarit neonii? Eu am avut open tank timp de un an de zile, dar nu am avut asemenea probleme cu neonii.

Si pentru mine este un mister de ce-mi sar pestii...mai ales neonii...phul este 6.5, khul 5, ghul 7-8....deci nu au motive de stres din punctul asta de vedere. Intr-o prima serie au sarit 8 SAE, apoi vreo 20 de neoni culminand acum cu 18 neoni pe care i-am gasit uscati pe jos. Mai am vreo 6-7 dar nici nu mai cumpar altii.

Porcu wrote:Daca asa arata dupa doua saptamini de concediu ....... ma intreb cum o sa fie dupa ce-i acorzi atentie.

Pai i-am acordat atentie vreo 3-4 zile In principal l-am tuns ca arata mult mai salbatic

865
[Yahoo!]
Razvan Radu
Junior member
[Avatar]

IP:

Superb acvariul!! Nu-l mai neglija ca e pacat, plantele nu au modificari ca isi fac rezerve de nutrienti si trag nutrienti cum trage camila apa din cocoasa; numai sa nu ramana plantele fara cocoasa, dar daca ai vreuna mai sensibila la macro si esti atent la ea iti dai seama din timp
Am si o teorie cu saritul neonilor: au crezut ca deja sunt morti si au ajuns in paradis si au considerat ca nu e problema daca practica sporturi extreme cum ar fi saritul din acvariu. O trezire cam cruda la realitate... Sau a doua ar fi ca s-a format o secta religioasa sinucigasa gen Guyana inspirata de imaginea paradisiaca a bazinului in contrast cu lumea cruda si anosta din jurul bazinului (mobilier). A treia ar fi ca ceva clar nu le-a placut la apa, cum ar fi concentratii prea mari de co2, sau altceva, eu in 10 ani (cat ma duce memoria de lunga durata) nu am pomenit neoni sariti din acvariu; sarea orice altceva, dar nu neonii... iar sae am de un an intr-un bazin descoperit in care apa e la un cm de buza acvariului si nu a sarit nimeni (sau nu mi-a spus motanul daca au sarit)
Sesmar
POKEMBER
[Avatar]

IP:

Razvan Radu wrote:.... Nu-l mai neglija ca e pacat...

Nu-l neglijez absolut deloc. Daca o sa ai rabdare sa citesti tot topicul ai sa vezi cata atentie am putut sa acord acestui setup...pot spune ca m-a imbratanit cu cel putin 2 ani

Eu am o teorie despre saritul pestilor din acvariu. Avand in vedere domeniul in care lucrez, unii oameni ar spune ca stralucesc tot timpul :soare:, si probabil neonii citind prea mult sf la viata lor au inceput sa creada ca-s vreo fiinta venita din alte lumi . Poate din aceasta cauza cateodata aud din acvariu un murmur ce seamana cu o incantatie. Curiozitatea ii obliga sa se comporte astfel...ei saracii nu au nicio vina.

865
[Yahoo!]
Sormon
Junior member
[Avatar]

IP:

Super acvariu, c-asa-mi vine cateodata sa ma apuc si eu de aquascaping.
Din pacate nu prea am timp, poate cand m-oi pensiona :jajaja: (peste vre-o 30 de ani).
In legatura cu neonii poate aveau ceva gene de delfini :veselfire:
Bafta multa si sanatate la toata lumea.

Cine intreaba e prost pentru 5 minute, dar cine nu intreaba ramane prost pentru totdeauna...
[Yahoo!]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Sesmar wrote:cateodata aud din acvariu un murmur ce seamana cu o incantatie

Io stiu cam care e treaba cu incantatia? Daca nu are origini ancestrale si legaturi cu inscaunarea, sa nu fie de la altceva. S-or fi propasit niste sectanti sinucigasi prin acvariu si corup neonii si alte specii la prostii. Sau mai stii, or fi emo?

In rest, lasand deoparte offtopicul de mai sus (iertaciune, dar chiar nu m-am putut abtine) stau si eu si ma intreb (am vazut ca nu sunt singurul) ce-ar fi iesit daca ar fi beneficiat de atentia cuvenita. Probabil un razboi faraonic . Chiar si asa este un acvariu de invidiat. Felicitarri tuturor celor ce pot realiza asemenea minunatii.

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Acvarii plantate - Jurnal
Go to: