[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Sfaturi pentru ciclare  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
k4r4kt3r
Junior member
[Avatar]

IP:

Salut pe aceasta cale comunitatea de acvaristi de pe acest forum. Am fost atins si eu de acest microb al acvaristicii mai mult sau mai putin voit. Totul a inceput cand mi-a aparut copilu' acasa cu un carasel din lacul din parc "salvat" din ghearele nemiloase ale unui pescar . Am mers si am luat un acvariu de 20 litri in care respectivul caras sta bine mersi impreuna cu un black molly si 2 platy. Am zis ca e cazul sa trec un pic la alt nivel si am luat un acvariu de aprox 70 litri pe care l-am aranjat astazi cu ajutorul sfaturilor de pe acest forum. Am pus substrat pentru plante peste care am pus pietris de 2-3 mm, o nuca de cocos, o creanga de mopan fiarta de vreo 2 ori in prealabil si cateva plante din care deocamdata spre rusinea mea recunosc doar anubiasul. Am dat drumul la echipamente si am stors din buretii filtrului din acvariul mic. Ideea e ca nu stiu sigur daca trebuie facute schimburi de apa pe perioada ciclarii si la ce intervale. Am de gand sa-l las asa vreo 2 saptamani dupa care o sa adaug primii pesti si anume 2 cory sa vad cum sta treaba. Inca odata salutare si multumiri anticipate pentru orice sfat.
http://fbx.ro/i/srws3u91mrz1xfpl

k4r4kt3r
[WWW] [Yahoo!]
andras
Senior member
[Avatar]

IP:

Daca vad eu bine ai echinodorus, cabomba si eleocharis parvula.
In aceste prime doua saptamani adauga putina mancare in fiecare zi, si dupa doua saptamani, inainte de a pune pesti, schimba cam 25% din apa.
Succes

galeria mea
[Email] [WWW]
k4r4kt3r
Junior member
[Avatar]

IP:

Astazi am observat ca apa e mai tulbure decat ieri. Sper ca e normal si ca nu am facut vreo boacana.

k4r4kt3r
[WWW] [Yahoo!]
andras
Senior member
[Avatar]

IP:

Se mai intampla, daca totul decurge normal, in 3-4 zile az trebui sa se limpezeasca. :-)

galeria mea
[Email] [WWW]
k4r4kt3r
Junior member
[Avatar]

IP:

Am observat azi ca mancarea aflata in descompunere in bazin a format un fel de gelatina care s-a depus pe nuca de cocos, buturuga de mopan si plante. Probabil ca sunt doar niste bacterii si vor trece de la sine. Vroiam doar sa stiu daca a mai experimentat cineva problema.

k4r4kt3r
[WWW] [Yahoo!]
andras
Senior member
[Avatar]

IP:

Ai dat prea multa mancare. Pestii au nevoie de putin, nu le trebuie multa energie. Nu se lupta cu gravitatia in felul nostru, si n-au nici sange cald. Cerintele energetice sunt scazute.
Sifoneaza substratul.

galeria mea
[Email] [WWW]
Ioan
Senior member
[Avatar]

IP:

Ciclarea decurge dupa factori bine stabiliti. Tot ce faci la intamplare, fara sa tii cont de factorii care-o influenteaza, are urmari negative.
k4r4kt3r
Junior member
[Avatar]

IP:

Am sifonat azi cat am putut de mult din ea si am inlocuit cu apa proaspata, moment in care am avut si surpriza sa constat aparitia pe geam a primilor locatari ai acvariului, niste pui de melci care probabil au ajuns odata cu plantele. In fine, apa e mai clara si sper ca de acum inainte totul sa decurga normal.

k4r4kt3r
[WWW] [Yahoo!]
k4r4kt3r
Junior member
[Avatar]

IP:

Update: Masculul platy care era si cel mai mic a murit. Nu a mai mancat cateva zile si l-am gasit mort. Era foarte slab si statea ascuns dupa filtru in permanenta. Mai rau e ca si ceilalti pesti incepusera sa dea semne de boala asa ca am intervenit cu sera baktopur si si-au mai revenit cat de cat, dupa care le-am admnistrat vitamine de la sera(fishtamin) si rezultatul a fost spectaculos in sensul ca si-au revenit complet si mananca foarte bine. Mai mult decat atat, azi dimineata am avut surpriza sa observ ca femela platy a inceput sa nasca asa ca mi-am petrecut urmatoarele 2 ore salvand puii. Acum am o maternitate in acvariu cu vreo 16 sau 17 de platy nou nascuti.

k4r4kt3r
[WWW] [Yahoo!]
k4r4kt3r
Junior member
[Avatar]

IP:

Am un acvariu cu 3 kuhli loaches in care vreau sa refac setup-ul deoarece este napadit de alge. Substratul actual este din nisip dar pentru viitorul setup am luat dupla ground care nu este atat de fin ca nisipul (1-4 mm.). Inrebarea mea este daca acest substrat este adecvat pentru acei kuhli (pe pungile de substrat scrie ca e ok pentru pestii de fund si loaches) deoarece am citit despre ei si sunt niste pesti fara solzi. M-ar interesesa orice parere avizata mai ales a detinatorilor de kuhli. Va multumesc!

k4r4kt3r
[WWW] [Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

k4r4kt3r wrote:Inrebarea mea este daca acest substrat este adecvat pentru acei kuhli (pe pungile de substrat scrie ca e ok pentru pestii de fund si loaches) deoarece am citit despre ei si sunt niste pesti fara solzi. M-ar interesesa orice parere avizata mai ales a detinatorilor de kuhli. Va multumesc!

Daca Dupla spune ca substratu' lor e bun pentru ei, fii sigur ca asa e . Acest Dupla Ground e foarte usor iar granulele sint rotunjite, nu vor rani pielea sensibila a kuhli-lor, la fel cum nu vor rani nici radacinile plantelor . Dupa cum se vede, Dupla Ground are multe avantaje .

Intimplator am doi kuhli in acvariu' cu Dupla Ground.

Poze: smilie ... Poze cu plante
k4r4kt3r
Junior member
[Avatar]

IP:

Multumesc pentru raspuns Faraoane . Acum daca tot mi-ai raspuns sa te mai intreb cate ceva. Am vazut in cutia cu Dupla Root o punguta cu un praf gri. Cum se procedeaza cu respectiva substanta, se presara peste cele 2 treimi de ground si root si apoi se punde restul de ground? Cam ce orizont de timp are Dupla Root-ul ca si fertilizant?

k4r4kt3r
[WWW] [Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

k4r4kt3r wrote:Am vazut in cutia cu Dupla Root o punguta cu un praf gri. Cum se procedeaza cu respectiva substanta, se presara peste cele 2 treimi de ground si root si apoi se punde restul de ground?
Da . Sau amesteci prafu' gri cu Dupla Root si presari peste cele doua treimi de Dupla Ground . Acel praf gri contine bacterii care activeaza substratu'.

k4r4kt3r wrote:Cam ce orizont de timp are Dupla Root-ul ca si fertilizant?
Depinde de cit consuma plantele . E practic imposibil de spus. Nici producatoru' nu-si permite sa estimeze o durata de viata a substratului pentru ca depinde de acvariu.
Cind nu mai merge, dai cu Dupla Root K.

Poze: smilie ... Poze cu plante
k4r4kt3r
Junior member
[Avatar]

IP:

Porcu wrote:
k4r4kt3r wrote:Am vazut in cutia cu Dupla Root o punguta cu un praf gri. Cum se procedeaza cu respectiva substanta, se presara peste cele 2 treimi de ground si root si apoi se punde restul de ground?
Da . Sau amesteci prafu' gri cu Dupla Root si presari peste cele doua treimi de Dupla Ground . Acel praf gri contine bacterii care activeaza substratu'.

k4r4kt3r wrote:Cam ce orizont de timp are Dupla Root-ul ca si fertilizant?
Depinde de cit consuma plantele . E practic imposibil de spus. Nici producatoru' nu-si permite sa estimeze o durata de viata a substratului pentru ca depinde de acvariu.
Cind nu mai merge, dai cu Dupla Root K.

'nteles sefu. Deja ma gandesc de pe acum ca o sa ma cam chinui sa prind dracusorii de kuhli deoarece sunt foarte vioi si neastamparati.

k4r4kt3r
[WWW] [Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: