[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Salutare acvaristi  XML
Forum Index » Despre noi
Author Message
bobomic
Junior member
[Avatar]

IP:

Salutare tuturor, ma numesc Bogdan, am 22 de ani si sunt din Cernavoda.
De 8 luni am un acvariu de 54 de litri la care vreau sa va spun ca am facut cam toate greselile posibile
Dupa net nu m-am documentat, prieteni acvaristi care sa ma ajute nu am asa ca a rezulatat un dezastru
Cam pe la jumatea luni august vreau sa-mi achizitionez un acvariu Aquael de 102 litri , si cu ajutorul vostru vreau sa fac un aquascaping din el
Acum ca sa nu mai deschid alt topic imi puteti spune niste pareri despre acest acvariu? acvariu costa in jur de 400 ron, sunt si alte acvarii mai bune la pretul asta?
multumesc si astept parerile voastre
[Email]
Sesmar
POKEMBER
[Avatar]

IP:

Salut,
cum eu vin aproape saptamanal la Cernavoda cate doua trei zile pot zice chiar salut vecine
Daca vrei aquascaping trebuie sa uiti de acvariul Aquael.
Daca vrei aquascaping trebuie sa te apuci serios de citit pe forum.
Daca vrei aquascaping iti trebuie pentru orice acvariu ai avea sa-i asiguri lumina foarta multa si de calitate, co2, o filtrare serioasa, substrat fertilizant de calitate, fertilizare de calitate si eventual un chiller. Ar mai fi inca cateva lucruri dar o sa le afli pe parcurs.
Si fara sa mi-o iei in nume de rau daca vrei aquascaping iti trebuie ceva experienta. Mai multa decat ai tu. Asta nu inseamna ca nu poti, cu studiu, pasiune si dorinta, sa realizezi ceva foarte frumos intr-un timp mult mai scurt.

Si la final...ce intelegi tu prin aquascaping?

Bine ai venit pe forum.

865
[Yahoo!]
andras
Senior member
[Avatar]

IP:

Ca sa continui gandurile lui Sesmar, acvariile de firma de obicei n-au dimensiunile ideale si nu corespund din punct de vedere a luminozitatii pt aquascaping. Capacul lor are incluse unul sau in cel mai bun caz doua neoane, ceace este minimul absolut pt a avea plante. La aceata intensitate rezista cateva plante dar pt aquascaping e pedeparte prea putin.

Ar merita sa confectionezi prin cineva un acvariu, ar costa si mai ieftin (eventual te ajuta Sesmar, are ceva experienta :-) ) avand in vedere si lungimea tuburilor fluorescente (vezi aici) si lasand si dimensiuni mai mari pt adancime (nu inaltime) ca sa ai loc sa-ti desfasori plantele dupa bunul plac.

Trebuie luat in calcul si faptul ca pt aquascaping cat de cat performat iti trebuie finante de la 500 euro in sus ajungand si la cateva mii.
Cu asta fiind spuse iti doresc mult succes , sa ingrosi randurile aquascapariilor si asa foarte putini in Romania.

galeria mea
[Email] [WWW]
bobomic
Junior member
[Avatar]

IP:

chiar ca imi poti spune vecine, poate ca am exagerat cu notiunea de aquascaping dar vreau un acvariu plantat si cu cativa neoni
vecine poate tinem legatura daca vrei,scriu mai detaliat maine ca acum postez de pe telefon

trebuie sa crezi ca sa poti realiza ce vrei....
[Email]
bobomic
Junior member
[Avatar]

IP:

sesmar - cum am mai spus si sus am exagerat cu notiunea de aquascaping dar vreau sa am un acvariu cu multe plante si un banc de neoni
cel mai rau este ca aici in oras nu exista petshop , de aceea daca vi asa des pe la Cernavoda poate ma vei ajuta si pe mine (poti vedea acvariu pe viu )
cat despre construirea acvariului nu ma pricep deloc si ar mai fi esteticul, sa aiba un estetic placut, andras mi-a spus ca ai experienta in asa ceva, poate ma ajuti, ce zici? fac cinste

[Email]
Sesmar
POKEMBER
[Avatar]

IP:

bobomic wrote:
cat despre construirea acvariului nu ma pricep deloc si ar mai fi esteticul, sa aiba un estetic placut, andras mi-a spus ca ai experienta in asa ceva, poate ma ajuti, ce zici? fac cinste

Nu am absolut deloc experienta in lipirea acvariilor. Eu pe al meu l-am comandat la o firma. Andras probabil s-a referit ca am cat de cat experienta in cresterea si intretinerea plantelor...cred. Cu achizitionarea acvariului nu te pot ajuta deloc, poate doar cu sfaturi, insa in acvarii de genul celor Aquael e foarte greu sa intretii plante.
Daca te pot ajuta cu cate ceva de prin petshopurile de aici, cu cea mai mare placere. Dar numai din septembrie ca intru in concediu toata luna august.

865
[Yahoo!]
bobomic
Junior member
[Avatar]

IP:

dar de ce este greu de crescut plantele in aquael? lumina stiu ca are 2 neoane si cred ca mai merge unul atasat, cred ca sunt de 15 sau 18 w

[Email]
Sesmar
POKEMBER
[Avatar]

IP:

Am cautat acum pe net si am vazut ca are doua tuburi de cate 18w fiecare. Eu eram convins ca are doar unul :p
Bun...erata la ce am scris mai sus...in el vei putea sa intretii doar plante absolut nepretentioase din punctul de vedere al iluminarii. Si sunt si d-astea destule.
Oricum alegerea iti apartine in exclusivitate.

Mai este un aspect : cand microbul acvaristicii plantate va intra in tine mai ceva ca ebola vei vrea mai mult. Si mai mult... Atunci o sa fie greu sa scapi de acest acvariu pentru ati achizitiona ceva mai performant. Binenteles ca mai este un microb...ala al cat mai multor acvarii in casa :misto: Si vorba faraonului...o sa incepi sa arunci mobila ca sa faci loc la acvarii :alright:

865
[Yahoo!]
bobomic
Junior member
[Avatar]

IP:

deci sa inteleg ca este bun pentru inceput?
daca are 2 tuburi de 18 w mai montez eu unul si o sa am 3 x18 w = 54 w
nu trebuie sa arunc mobila din casa ca am doua garaje , unde mai pui ca acolo apa si curentul sunt gratuit
cu niste plante ma poti ajuta cand te intorci din concendiu :bravo: ?
contra cost binenteles :-P

[Email]
bobomic
Junior member
[Avatar]

IP:

ca sa nu mai deschid alt topic continui aici
dupa am promis mi-am cumparat acvariul Aquael de 102 litri, are 2 tuburi T8 de 18 w fiecare
am o multime de intrebari la care va rog din suflet sa ma ajutati sa nu patesc ca la primul acvariu
momentan primele intrebari sunt:
1. dupa cum am spus si mai sus vreau un acvariu cu multe plante, sunt de ajuns cele 2 tuburi sau mai adaug inca unul de 18w (problema e ca nu prea am loc)
2. tuburile acvariului originale sunt potrivite pentru pesti si plante? daca nu va rog sa imi recomandati ce sa iau
3. ce substrat sa folosesc pentru plante? este bun cel de la Dupla? (vreau ce e mai bun pentru plantele mele sa creasca mari si frumoase )
4. ce tip de filtru imi recomandati? intern sau extern...la cele externe am vazut ca ies niste tevi din acvariu, trebuie sa modific ceva la capac?
momentan cam atat ca nu vreau sa va stresez cu multe intrebari deoadata
astept sfaturile si sugestile voastre

[Email]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

bobomic wrote:dupa cum am spus si mai sus vreau un acvariu cu multe plante, sunt de ajuns cele 2 tuburi sau mai adaug inca unul de 18w (problema e ca nu prea am loc)
Pentru inceput e bine sa mearga numa' 2 tuburi. Pe parcurs il aprinzi pe al treilea si daca te imbolnavesti de plante pretentioase la lumina ....... mai bagi al patrulea tub .

bobomic wrote:tuburile acvariului originale sunt potrivite pentru pesti si plante? daca nu va rog sa imi recomandati ce sa iau
Spune exact ce tuburi sint.

bobomic wrote:ce substrat sa folosesc pentru plante? este bun cel de la Dupla? (vreau ce e mai bun pentru plantele mele sa creasca mari si frumoase )
E foarte bun Dupla .

bobomic wrote:ce tip de filtru imi recomandati? intern sau extern...
Acvariu n-a venit cu filtru? Daca da, e bun.

Poze: smilie ... Poze cu plante
bobomic
Junior member
[Avatar]

IP:

multumesc de raspunsuri faraone'
pe tuburi scrie asa: Aquael Lighting F18T8/D
acvariul nu a fost echipat cu nimic, acum vin cu urmatorul set de intrebari:
1. deci daca e bun substratull de la Dupla banuiesc ca mai trebuie sa pun peste el 2-3 cm de pietris,nu? daca da de care? tip/granulatie etc
2. filtru!! de care? intern sau extern si ce model (sa fie ce e mai bun pentru plante)
3. ce linie de fertilizare imi recomandati?
4. ce testere sa iau pentru inceput? este bun acelea 5 in 1?
momentan atata , sper ca nu va stresez dar vreau acvariu frumos

[Email]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

bobomic wrote:pe tuburi scrie asa: Aquael Lighting F18T8/D
Asta nu-mi spune nimic.
Prefer Osram Fluora si 830.

bobomic wrote:daca e bun substratull de la Dupla banuiesc ca mai trebuie sa pun peste el 2-3 cm de pietris,nu? daca da de care? tip/granulatie etc
2. filtru!! de care? intern sau extern si ce model (sa fie ce e mai bun pentru plante)
Nu se foloseste pietris sau nisip la schema Dupla. Folosesti Dupla Ground. Calculezi citi litri ai nevoie sa ontii o grosime de 4-5-6 cm.
Din schema mai fac parte: Dupla Root (fertilizantu' propriu-zis pentru substrat), Dupla Root K (pastile pentru substrat), Dupla Plant (pastile pentru fertilizat in apa), Dupla Plant 24 (picaturi care se folosesc zinic).

bobomic wrote:ce linie de fertilizare imi recomandati?
Dupla . E destul de scumpa, da' merita daca e folosita corect.

bobomic wrote:ce testere sa iau pentru inceput? este bun acelea 5 in 1?
Io testez NO3, PO4 si Fe.
La acvarii proaspete e bine de testat si amonic, NO2 ....... da' daca faci treaba cu cap (nu bagi pesti la inceput) scapi .

bobomic
Junior member
[Avatar]

IP:

deci iau un Osram Fluora si un 830 ( de la Philips parca e,nu?) cum le asez? sau nu are importanta...
stii cumva cat Dupla Ground imi trebuie, pe sit nu specifica pentru cat ajunge, cea de 20 litri imi ajunge? dimensiunile acvariului sunt: 80x35x40 cm
cat despre ciclare vreau sa o fac ca la carte, nu ma grabesc deloc

[Email]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Nu conteaza cum pui tuburile. Pentru inceput e bine cu un Osram Fluora si un 830, in viitor vei mai adauga doua Osram Fluora sau un Osram Fluora si un Philips Aquarelle - are o lumina placuta.

bobomic wrote:stii cumva cat Dupla Ground imi trebuie, pe sit nu specifica pentru cat ajunge, cea de 20 litri imi ajunge? dimensiunile acvariului sunt: 80x35x40 cm

E simplu : e nevoie de o inaltime medie a substratului de 5-5,5 cm (4-5 cm in fata, 6 cm in spate).
8 x 3,5 x 0,5 = 14 litri => o galeata de 20 litri e suficient, iti mai ramine de-un acvariu mic .

bobomic
Junior member
[Avatar]

IP:

ms faraone de raspunsuri
inca nu stiu ce filtru sa iau, ma poti ajuta?

[Email]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Pentru ca vei avea un acvariu bazat pe plante => pesti putini = murdarie putina, filtru' nu e foarte important, e mai mult pentru a crea curenti de apa benefici plantelor.

bobomic
Junior member
[Avatar]

IP:

deci sa inteleg ca este aquael fan 2 care il acum...
ms frumos de raspunsuri...momentan nu mai intreb nimic pana nu imi cumpar neoanel si linia de fertilizare
dupa ce le cumpar voi reveni cu intrebarile ca nu am inteles eu acolo cu fertilizanti
pana atunci numai bine si inca o data va multumesc pentru ajutorul acordat

[Email]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

bobomic wrote:...momentan nu mai intreb nimic pana nu imi cumpar neoanel si linia de fertilizare
dupa ce le cumpar voi reveni cu intrebarile ca nu am inteles eu acolo cu fertilizanti
Mai bine intreaba daca ai neclaritati , desi cred c-o sa intelegi dupa ce citesti instructiunile, e explicat clar.

Mai vezi aici si aici .

Vad c-au aparut Duplarit K - pentru acvarii deja facute si Duplarit G, ambele bazate pe laterita, cind am cumparat eu schema, nu erau. Se pare c-au descoperit alt zacamint de laterita .

bobomic
Junior member
[Avatar]

IP:

nu gasesc pe nicaieri fertilizanti Dupla, stiti de unde ii pot comanda?
de linia de la AquaMedic ce stiti, ati folosit-o, este buna etc

[Email]

Forum Index » Despre noi
Go to: