[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
pesti pe duca..  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
m_3
Senior member
[Avatar]

IP:

Pai problema trebuie luata exact invers de cum zici tu: care din pesti mananca plantele pe care le vei lua si care nu? Daca ai specii de pesti care se "dau" la plante, nu prea conteaza ce specii de plante sunt, ca oricum o sa le deranjeze. Cat de mult, depinde si de felul plantei.
De exemplu daca ai carasi sau ciclide africane (mai sunt si alte specii) o sa iti atace plantele. Din cate am vazut, in acvarii populate cu aceste specii de pesti numai valisneria giganteea (nu stiu daca am scris corect) rezista "atacurilor". Restul sunt devorate cu placere de locatarii bazinului.
Din cate imi amintesc tu mai ai vreo 2 tetrazoane si cativa moly. Nu? Moly am avut si eu si nu mi-au atacat niciodata plantele. Tetrazoane nu am avut, deci nu stiu ce sa zic...
Speciile de plante care le-am amintit eu (valisneria si elodeea), ti le-am recomandat pentru ca la mine in acvariu au facut fata tuturor conditiilor, fara substrat fertil, CO2 si lumina speciala. Nu au fost cele mai frumoase plante vazute vreodata, dar o duceau binisor. Aceste specii sunt si mai usor de gasit si marele avantaj e ca nu necesita un nivel ridicat de ingrijire, fapt pentru care sunt foarte indicate incepatorilor.
In rest ce sa iti mai spun decat bafta si ai grija la curatenia din acvariu, suprapopulare si hranirea pestilor (mai cu zgarcenie, ca nu patesc nimic).

PS: inca imi mai sustin ideea de a duce pestii care au ramas la petshop si sa reiei setupul acvariului de la bun inceput ca la carte si o sa vezi ca nu o sa mai ai batai de cap si fatalitati in randul pestilor
green
Junior member

IP:

Esti f amuzant/a . mi-a placut cum ai scris ps-ul. eu i-as fi dus la pet shop, dar sunt in unanimitate, desi imi pasa d saracutii pestisori.
revin cu informatia ca nu mai am victime, de la caderea in masa a guppy-lor totul merge binisor. mai avem 2 tetrazoane si 2 moly. dupa ce mai invatam care e treaba fara sa le punem viata in pericol pestilor, vrem sa mai luam 2 colisa sau cativa neoni.
cristi_ionescu_79
Member

IP:

tetrazona e peste de card. se tin minim 6.
[Yahoo!]
andras
Senior member
[Avatar]

IP:

Si nu se tin cu colisa
[Email] [WWW]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

green wrote:eu i-as fi dus la pet shop, dar sunt in unanimitate, desi imi pasa d saracutii pestisori.
Poti traduce ce vrei sa spui aici ca io nu pricep smilie .

Poze: smilie ... Poze cu plante
m_3
Senior member
[Avatar]

IP:

Nici eu nu am prea inteles.
Uite o alta varianta de mijloc: Da numai cele doua tetrazoane si ramai cu 2 moly. Banuiesc ca sunt "sot" si "sotie"(adica mascul si femela ). In 40 litri (din care substrat, filtru, etc)nici nu prea poti pune mai multi astfel incat sa o duca bine. Asa merge?

PS: Sunt un "el"...
green
Junior member

IP:

sunt in unanimitate adica el (prietenul) nu vrea sa-i duca, pana la urma e cadoul lui, asa ca sunt practic pestii lui, acum sunt tot 4. ziceam ca imi pasa de ei si de asta i-as duce la petshop, ca sa nu mai moara din ei din cauza lipsei noastre de experienta.
m_3
Senior member
[Avatar]

IP:

Pai i-ai explicat ca o sa luati altii dupa ce acvariul este ciclat?
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

green wrote:sunt in unanimitate adica el (prietenul) nu vrea sa-i duca
Scuze da' io tot nu pricep smilie , oi fi obosit la sfirsit de saptamina ....... incearca totusi sa-l convingi, daca are ratiune o sa inteleaga.

Poze: smilie ... Poze cu plante
green
Junior member

IP:

i-am dus la petshop pe cei 4 pestisori de luni, dar nu am avut timp sa va anunt. facem ciclare momentan
viulian
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Foarte bine

Nu am fost la curent - dar ai putea sa cumperi un ancistrus / cory - sunt rezistenti si se spune ca accelereaza ciclarea. Nu uita sa mai pui din cand in cand hrana de pesti in apa, chiar daca miroase putin, se cicleaza mai repede.
[WWW]
florin_niky
Member
[Avatar]

IP:

Ma bucur ca ai reusit sa-l convingi. (pe prieten)

Acum nu trebuie sa va grabiti si va fii totul bine.

Eu cred ca un card de vreo 10 neoni este cel mai k pt acvariul prezentat de tine.

Mult succes cu acvariul in continuare.

PS: Fara graba
[Email] [WWW]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: