[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Acvariu + clown fish  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

bondo wrote:Trebuie sa fie maricel, apoi mai intra tot felul de accesorii care cam duc un astfel de acvariu pe la 1000 de EUR din ce am auzit

Acvariu' meu cu cichlidae africane de 360 litri costa asa:

- geam 10 mm ~ 250 lei
- un tub silicon ~ 15 lei
- capac (sticla ~ 30 lei, colant ~ 15 lei) ~ 45 lei
- lumina (2xAquaGlo ~ 50 lei, traf ~ 10 lei, fir, stecher ~ 10 lei) ~ 70 lei
- filtru intern Fluval 4 plus ~ 150 lei
- nisip + bolovani ~ 0 lei

Total: 530 lei .
Plus pesti vreo 200 lei.
Total: 730 lei.
Nu trece de 200 euro . Poti sa-l dotezi pina la 1.000 euro daca-i ai, daca nu-i ai .......
Daca inlocuiesti filtru' intern Fluval 4 plus c-o canistra Tetra 1200 (foarte recomandat s-o faci) ajungi la 930 lei, ceea ce e departe de 1.000 euro.

Evident ca daca vrei un acvariu de doi metri jumate costurile cresc.

Poze: smilie ... Poze cu plante
m_3
Senior member
[Avatar]

IP:

Ei nici chiar 1000 eur...Ai vazut calculul lui Faraon. Hai sa zicem ca pe la 350 eur ai un acvariu frumos si dotat. Un acvariu plantat depaseste suma daca mai pui si instalatia de CO2 (daca vrei si controller atunci chiar e o problemacu costul). Asta e... daca vrei un acvariu mare si frumos trebuie ceva investitie. Acuma mie personal (chiar daca nu ma dau banii afara din casa) nu mi se pare o suma atat de uriasa (350 eur) avand in vedere ce acvariu frumos poti amenaja de ei (doar cu un pic de cunostinte si indemanare). Depinde cat de mare e pasiunea...
bondo
Junior member

IP:

Pompa de aer nu trebuie?
Lofty
De-al casei
[Avatar]
IP:

Nu-ti trebuie pompa de aer. Oxigenarea apei se face cu atat mai mult cu cat agitatia apei la suprafata (valurile) este mai mare. Acest lucru se realizeaza foarte usor folosind filtrul extern, prin orientarea returului (usor spre suprafata si nu paralel cu luciul apei) astfel incat sa se produca produca valuri. Pompa de aer nu-ti oxigeneaza apa prin bulele ce traverseaza masa apei, ci mai mult prin valurelele produse cand bulele ajung la suprafata.

Dupla & Dennerle - 360 l si Malawi - 550 l
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

bondo wrote:Pompa de aer nu trebuie?
Nu e obligatorie daca populezi decent si folosesti jetu' de apa al filtrului sa agite suprafata apei, da' prinde bine . Cu vreo 30 lei poti avea una satisfacatoare.

Poze: smilie ... Poze cu plante
bondo
Junior member

IP:

Multumesc frumos.Cu cat aflu mai multe cu atat imi dau seama ce praf sunt
bondo
Junior member

IP:

In partea superioara a acvariului deobicei se prelungeste cu pal care impreuna cu capacul ascund neoanele sa se vada frumos.
Ceea ce nu inteleg este legat de filtrul extern.Canistra intra undeva intr-un corp de sub acvariu dar furtunul care intra in acvariu unde se ascunde?
andras
Senior member
[Avatar]

IP:

Stai linistit :alright:, toti am inceput candva si cum aflam mai multe, defapt ne dam seama cat de putin stim. Ne bucuram ca putem ajuta :-) .
[Email] [WWW]
Lofty
De-al casei
[Avatar]
IP:

bondo wrote:Canistra intra undeva intr-un corp de sub acvariu dar furtunul care intra in acvariu unde se ascunde?

In general: furtunele ies din canistra prin niste gauri date in peretele din spate al suportului pe care sta acvariul, traverseaza spatiul aflat intre acvariu si peretele camerei si intra in acvariu prin gauri date in capac. Ca sa intelegi mai exact uite si doua poze de la unul din acvariile mele:

imageimage
Turul si Returul sunt mascate apoi de la caz la caz cu decor stancos, plante, buturugi etc.

bondo
Junior member

IP:

Multumesc pentru poze. M-am mai uitat putin la acvariul tau si am vazut niste elongatus care pe alte site-uri ziceau ca sunt niste agresivi.
Nu ai probleme cu ei? Am mai vazut unii mai portocalii si vroiam sa te intreb daca sunt cumva Metriaclima estherae (Red)?
Lofty
De-al casei
[Avatar]
IP:

Depinde in ce conditii sunt tinuti (in principal de cat spatiu pe care-l pot transforma in teritoriu de depunere au la dispozitie). De exemplu, daca nu ai avea pietre deloc sau doar un singur bolovan mare central, masculii nu se vor osteni sa-si faca un teritoriu pentru ca va fi foarte dificil de aparat, asa ca vor sta in grup iar agresivitatea intre ei va fi relativ redusa. La cealalta extrema, daca ai foarte putine grote si foarte multi masculi, e evident ca se vor bate pentru acestea, in dorinta de a le detine si "invita" femelele sa depuna acolo.
Elongatusii mei beneficiaza de multe teritorii, asa ca agresivitatea intre ei e destul de scazuta. Cu ceilalti locuitori ai acvariului nu au chiar nici o treaba.
Cei portocalii sunt femele de Maylandia (Metriaclima) Membe Deep.

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: