Ideea ta cu proportia de aur e buna dar, din pacate, nu ai pus-o in aplicare chiar asa cum ar fi trebuit.
Principala greseala e ca triunghiul din dreapta, construit dupa principiul lui phi, nu trebuia sa fie mascat de plante. El fiind purtatorul proportiei (dupa cum cred eu), trebuia evidentiat in primplan. Asa, e anulat de plantele din fata lui.
Mi-am permis sa fac o noua schematizare a acvariului tau:
Practic, am construit un dreptunghi de lungimea bazinului si cu proportia laturilor egala cu phi (A/B= 1,618...). Am impartit dreptunghiul in doua triunghiuri, iar pe cel de dedesubt l-am mai impartit cu o verticala dusa la distanta proportionala cu phi.
In fine... pentru un efect mai pregnant iti sugerez cateva idei:
- mai taie din inaltimea plantelor, astfel incat sa se incadreze in dreptunghiul construit cu numarul de aur;
- umple cu tufe de Rotala toata partea stanga a triunghiului de jos, pana la verticala din mijloc.
- umple toata partea dreapta a aceluiasi triunghi cu tufe de Michranthemum, taiate descrescator, astfel incat sa nu depaseasca in inaltime ipotenuza;
- schimba locul Anubiasului cu cel al Echidondorusului de langa el.
Iti spun acestea pentru ca si eu mi-am proiectat ultimul setup dupa principiile taieturii de aur, dupa cum se vede in aceasta poza mai veche, de pe oldforum:
Inspiratia mi-a venit dupa ce am citit articolele de mai jos:
-
Aquascaping principles
-
Golden number