[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
am alge in avariu??  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
clauss
Senior member
[Avatar]

IP:

sal. toturor. sunt un incepator absolut si respectind indicatiile voastre am pus un mic acvariu la ciclat.Pina aici toate bune doar ca dupa 10 zile am inceput sa vad pe frunzele plantelor niste alge (cred)ca niste mici fire de vata care flutura ca niste drapele in miscarea apei produsa de filtru.sa fie de la faptul ca am lasat lumina aprinsa non-stop??pt ca am luat o planta cu frunze rosiatice, si mi-au zis ca vrea multa lumina, si am pus deja incalzitorul desi nu am inca pesti! Cum scap de alge??

ACVARIUL MEU : http://s586.photobucket.com/albums/ss308/clauss77/?action=view&current=P1020632.jpg
[Email] [Yahoo!]
Anubias
Senior member
[Avatar]

IP:

Lumina nu se lasa non-stop. Ar trebui intre 8 ore si maxim 12 ore pe zi. Asta pentru ca si plantele mai trebuie sa doarma uneori.

Sa aveti apa cristal in acvariu!
Galeria mea
Intros
Senior member
[Avatar]

IP:

Clauss, problema cu algele e complexa, nu neaparat complicata, dar are multe aspecte. Complet fara alge e foarte greu, iar acvariile mici sunt mai greu de "stapanit" din acest punct de vedere. Trebuie sa te asiguri ca ai indeplinite urmatoarele conditii:
- lumina adecvata ca spectru, in cantitatea necesara (pentru acvariu mic 0,75 Watti/litru este suficient), durata 8-12 ore pe zi (la inceput 8-10 ore este OK)
- filtrare corespunzatoare a acvariului (mai bine un filtru mai mare decat mai mic)
- fertilizare lichida pe masura maturarii acvariului (dupa 2 saptamani) daca ai un substrat performant
- aditie CO2 de la inceput este foarte recomandata, ar reduce si din riscul unor alge, dar cu conditia sa fie stabila, fara variatii mari (Co2 presurizat, ideal cu controller, dar la acvariu mic poate nu renteaza, atunci tatonarile repetate cu tester colorimetric raman solutia)
- aditie de culturi de bacterii denitrificatoare de la inceput, care sa scurteze ciclarea (gen Tetra bactozym sau Sera nitrivec, etc)
- pesti si creveti mancatori de alge cat mai precoce, dupa ce conditiile acvariului s-au stabilizat (au disparut nitritii) pentru ca ptr un acvariu mic ar merge Ottocinclus affinis si Caridina japonica ca mancatori de alge si sunt sensibile ambele specii la nitriti.
- schimbari dese de apa in prima luna - asta se uita intotdeauna- in primele doua saptamani 3x30%, apoi 2x33%, dupa care se intra in ritmul de 1x25-33-50% pe saptamana ;
- ar fi de evitat suprapopularea cu pesti, in acest fel schimbi doar 25-33% din apa saptamanal, ceea ce este mult mai bine in intretinerea unui sistem fara mari variatii care ar deranja viitorii locatari
- nu folosi algicide chimice decat in situatii disperate, ca ultima masura, fac mai mult rau decat bine.
- planteaza de la inceput masiv si baga specii de plante ce o iau repede din loc (ex Hygrophila difformis - dar asta e mare ptr un acvariu mic, ar merge mai bine Hygrophila polisperma), chiar daca mai tarziu le schimbi cu ce plante iti plac sau se potrivesc cu amenajarea ta
- indeparteaza manual toate algele care se pot, citeste link-urile de pe aici de la rubrica de alge pentru a putea recunoste ce alge ai si ce e de facut (vezi ca in prima luna apar inevitabil, totul e sa nu o ia razna)
- echilibrul macroelemente - lumina- CO2 / incarcare cu pesti, ramane pe termen lung cheia limitarii algelor in acvariu
Succes! si acvariu mai mare = bataie de cap mai mica (pana la un anumit nivel), asa ca poate faci acum un upgrade si il tii pe cel mic pentru carantina, spital, back-up etc

Acei care cer minuni nu se indoiesc ca ei cer naturii intreruperea minunilor ei.
clauss
Senior member
[Avatar]

IP:

Multe , multe multumiri. pt toate informatiile si sfaturile. voi tine cont de ele si intr-o luna urmeaza si un acvariu m-ai mare. A fost mult pina cind i-am demonstrat sotiei cit sunt de frumosi ca deja am primit verde pt unul m-ai mare

ACVARIUL MEU : http://s586.photobucket.com/albums/ss308/clauss77/?action=view&current=P1020632.jpg
[Email] [Yahoo!]
MihaiCalin
Membru de baza

IP:

A nu se confunda lumina multa cu lumina non stop...e vorba de doza instantanee de radiatie luminoasa. Plantele nu au acumulatori din care sa foloseasca cat le trebuie .
Oricum, 10 sotiei, sau tie ca ai convins-o pentru un acvariu mai mare.
Bafta!
[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: