[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Salutare .... acvariu de 2 ani ... pareri  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
kiwiboy
Member

IP:

Salutare!

Am inceput in acvaristica din dorinta de a avea un colt de natura acvatica in dormitor unde sa imi pot relaxa ochii.

Ca orice mic acvarist incepator am inceput si eu cu xipho ... guppy ... molly ... cateva luni de zile cat timp am inceput sa invat ce si cum trebuie sa fac.

La cca. 5 luni am fost in obor la o doamna foarte de treaba de la care cumpar tot ce am nevoie de fiecare data pt ca mi se pare foarte de incredere unde am donat xipho guppy si molly si am cumparat niste cichlidae (daca scriu corect) - africani mai exact. Pe care i-am tinut in acvariu aproape 1 an ... s-au marit erau vreo 7 exemplare in 90L (cat au fost mici a fost destul de ok ... dupa ce s-au marit .... am decis ca e mic spatiul pentru ei).

Si i-am schimbat la aceeasi doamna pe multe plante si 20 neoni albastrii.

Pe vremea cat aveam africanii se facea intr-adevar foarte multa mizerie si trebuia sa agit substratul cam 1 data la 2 saptamani si sa schimb cca. 30-40% din apa cu apa declorinata.

Acum de cat timp am neonii 1 an ... nu am schimbat apa deloc ... doar am completat la evaporare. Intr-adevar in substrat se vad multe impuritati dar apa este foarte limpede si sunt totusi mandru ca am putut incepator fiind sa mentin un acvariu timp de 2 ani fara nici un pestisor mort

Acvariul: 70x40x30 - 2 tuburi philips TLD capac plastic - plante echinodorus si inca o planta care imita iarba dar care nu stiu cum se numeste - 2 buturugi fierte in apa cu sare la cumparare - timp de ciclare 2 saptamani - 1 ancistrus varsta 2 ani substrat pietris diamentru ~3-4mm filtru Aquael parca dar nu mai retin ce debit are ... dar totul pot sa spun ca decurge ok si stabil.

As vrea acum din nou sa schimb un pic decorul ... si speciile ce vor popula acvariul. Ce imi recomandati acum ca am avansat putin? Recunosc ca mi-au placut foarte mult africanii dar faceau prea multa mizerie
[Email] [Yahoo!]
ozi
Senior member
[Avatar]

IP:

prima mea recomandare, inainte de a cumpara pesti si plante noi, e sa-ti achizitionezi un "clopot" de sifonare a substratului. din postul tau, eu am inteles ca nu ai unul.
apoi curata substratul cu el, in vreo 2-3 etape; pentru ca nu este bine sa faci miscarea asta dintr-o singura tura deoarece ai putea dezechilibra acvariul. mai mult, tare mi-e treama ca s-au format "pungi" de bacterii anaerobe toxice in substrat. daca vei observa ca se ridica la suprafata niste bule de gaz, cu un miros de oua clocite sa stii ca esti in belea . AI GRIJA SA NU INHALEZI GAZUL!!!! si ar fi bine sa scoti si pestii afara din apa, deorece este foarte toxic si pot murii.
spuneai ca nu ai avut nici o problema, nici un deces prin acvariu, iar apa este clare. dar aparentele pot si inselatoare.
documenteaza'te temeinic pe tema sugerate de mine, inainte de a trece la alte plante si alti pesti.

fuga prin porumb face porcul mai mistret
[Email] [Yahoo!]
ozi
Senior member
[Avatar]

IP:

PS: daca cunosti pe cineva care e abonat la revista TFH (Tropical Fish Hobbyist), cere-i imprumut numarul din Ianuarie 2008 pentru ca este un articol excelent, numit "Anaerobic Bacteria".

[Email] [Yahoo!]
kiwiboy
Member

IP:

Multumesc pentru sfaturi ... cum ar arata u astfel de clopot pentru sifonarea substratului?

M-am uitat destul de atent si nu se vad bule iesind din substrat ... deci sper ca n-am ajuns pana la formarea acelor pungi

Gasesc in obor un astfel de clopot?
[Email] [Yahoo!]
hans
Senior member
[Avatar]

IP:

kiwiboy wrote:Multumesc pentru sfaturi ... cum ar arata u astfel de clopot pentru sifonarea substratului?

Uite aici un link:
http://www.urbanpets.ro/product_info.php/cPath/21_64_86/products_id/2643

Trebuie oricum sa schimbi apa din acvariu, chiar daca este limpede si curata. Vezi ca pe pagina de start la acvariu.ro sunt niste linkuri cu ghidul incepatorului, ciclul azotului. Incearca sa le citesti...si, ar fi bine sa citesti mai toate articolele de acolo. Sigur au sa te ajute.
kiwiboy
Member

IP:

Multumesc pentru sfat, asa am sa fac va voi tine la curent!
[Email] [Yahoo!]
ozi
Senior member
[Avatar]

IP:

hans ti-a dat un link cu un astfel de "aspirator", dar parca nu se vede in poza aceea micuta cum arata, asa ca uite aici:
image
image

[Email] [Yahoo!]
ozi
Senior member
[Avatar]

IP:

din intamplare am dat peste un articol despre "aspiratoare"
http://aqualandpetsplus.com/Misc%20Gravel%20Vacuum%20Cleaner.htm
sper sa-ti foloseasca

[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: