[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
am facur teste gh si am niste intrebari  XML
Forum Index » Apa
Author Message
giov
Member
[Avatar]

IP:

Am cumparat un test pentru duritate si am facut masuratori.apa de la robinet are 17(ceeea ce nu ma surprinde deloc,in zona asta este cea mai dura apa),apa plata are 6 ,apa distilata 0(banuiesc ca stiati :-) ,am testat-o sa ma asigur ca produsul(testul) e bun).apa din 2 bazine 17(70l si 50 l) si surpriza:apa dintr-un bazin de 90 l avea duritatea 24.nu am pus apa decat de la robinet in toate ,nu am adaugat solutii ,nu am filtru special.toate acvariile sunr echipate si au apa pusa la fel.de ce apa din acel acvariu avea 24?precizez ca am repetat testele de 2-3 ori pt fiecare masuratoare.Daca apa plata are duritate 6 eu zic ca e destul de buna,intrebarea e:CONTINE APA PLATA ALTE SUBSTANTE SAU MINERALE CARE DAUNEAZA PESTILOR?(am accentuat aceasta intrebare pt ca am mai adresat-o si pe alte topicuri si nu mi s-a raspuns exact).daca vreti sa ma ajutati raspunde-ti strict la intrebari.Multumesc

0000
[Email] [Yahoo!] [MSN] [ICQ]
johnnywal
Junior member

IP:

giov wrote:de ce apa din acel acvariu avea 24?

1. Din completarea apei evaporate (cand pierzi apa prin evaporare din acvariu, iti scade doar nivelul apei - sarurile raman. Completand cu apa cu GH 17, acvariul va avea acelasi nivel de apa, dar mai multe saruri.)
2. Ai ceva pietre care se dizolva
giov
Member
[Avatar]

IP:

johnnywal wrote:
giov wrote:de ce apa din acel acvariu avea 24?

1. Din completarea apei evaporate (cand pierzi apa prin evaporare din acvariu, iti scade doar nivelul apei - sarurile raman. Completand cu apa cu GH 17, acvariul va avea acelasi nivel de apa, dar mai multe saruri.)
2. Ai ceva pietre care se dizolva

ai perfecta dreptate.imi dadusem seama chiar inainte sa citesc postu tau.am incalzitor in acel acvariu si se evapora foarte multa apa.in celelalte nu am.multumesc pt raspuns.mai ramane intrebarea cu apa plata

0000
[Email] [Yahoo!] [MSN] [ICQ]

Forum Index » Apa
Go to: