[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Iluminat fara capac  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
fipilica
Senior member
[Avatar]

IP:

As dori sa renunt la clasicul capac din pcv si sa folosesc ceva in genul asta
Pentru un acvariu mic de ~40l am gasit ceva asemanator de la resun, insa foloseste tuburi mici de 15W si are loc doar de unul.
Stiti cumva vreun magazin pe unde as putea gasi precum si ce tuburi imi recomandati pentru el ?
Daca aveti
Multumesc

...
[Yahoo!] [MSN]
harry-ab
Member

IP:

La preturile care le-am vazut in linkul ala smilie nu ma prea grabesc sa inlocuiesc capacele.
[Yahoo!]
danflorea
Junior member
[Avatar]

IP:

fipilica wrote:As dori sa renunt la clasicul capac din pcv si sa folosesc ceva in genul asta
Pentru un acvariu mic de ~40l am gasit ceva asemanator de la resun, insa foloseste tuburi mici de 15W si are loc doar de unul.
Stiti cumva vreun magazin pe unde as putea gasi precum si ce tuburi imi recomandati pentru el ?
Daca aveti
Multumesc

Salut,

Decat sa dai atatia bani pe un astfel de corp de iluminat, de ce nu incerci sa-l faci ?
La ora actuala gasesti corpuri de iluminat destul de dragute care sa semene cu partea superioara iar pentru laterale poti sa faci niste suporti din plexiglass. Ii tai cu traforajul (mai tineti mine perioada de glorie de cand se facea asa ceva la lucru manual :-) ) dupa forma pe care o vrei si-l slefuiesti frumos pe margine. Prinderea o faci suprapunand la baza (prinse cu niste suruburi ca sa nu te bazezi pe cine stie ce lipici) inca 2 straturi mai inguste facand practic un sandwich, stratul din mijloc avand grosimea un pic mai mare decat geamul acvariului. Sistemul poti sa-l faci ca cel din poza expusa de tine.
In partea de sus prinzi corpul de iluminat tot cu suruburi. Gasesti tu o metoda in functie de dimensiunea corpului.
Daca ai un pic de indemanare este foarte usor de realizat si poate arata forate frumos. Iar ca pret... daca faci rost de undeva de plexi (ca sa nu iei placa mare) tot costul se rezuma la corpul de iluminat.... si cateva suruburi.
[Email] [Yahoo!]
Sesmar
POKEMBER
[Avatar]

IP:

harry-ab wrote:La preturile care le-am vazut in linkul ala smilie nu ma prea grabesc sa inlocuiesc capacele.

Preturile sunt cele care sunt deoarece sunt pe T5 si Arcadia Daca te uiti la T8 sunt deja acesibile ca pret.

865
[Yahoo!]
fipilica
Senior member
[Avatar]

IP:

harry-ab wrote:La preturile care le-am vazut in linkul ala smilie nu ma prea grabesc sa inlocuiesc capacele.

da pretul e cam prohibitiv, de...sunt marca Arcadia, din cauza asta am intrebat poate a vazut cineva alt model, alta firma prin magazinele noastre.

@danflorea
Imi venise si ideea sa folosesc corpuri de iluminat normale ca sa zic asa insa mi s-a parut destul de greu sa mesteresc suporti pentru ele care sa arate si cat de cat estetic (de... nu prea ma pricep la DIY ) si in al doilea rand nu stiu cum si daca le afecteaza umiditatea .

...
[Yahoo!] [MSN]
danflorea
Junior member
[Avatar]

IP:

Confectionatul suportilor din plexi este chiar foarte usor, si iese estetic chiar daca nu esti artist.... Sau poti ruga pe cineva sa le taie. E o operatie de maxim o ora, cu tot cu finisaj. Primul suport se face usor... Mai greu este sa-l faci pe al doi-lea la fel

Referitor la umiditate, clar nu o sa reziste cum rezista cel "de firma" datorita izolatiilor, dar, daca corpul este din aluminiu si nu tabla, atunci nu este nici o diferenta dpdv functional fata de instalatia unui capac DIY.
Doar ca o sa arata mai bine...

Uite niste exemple image
sau
http://www.elba.ro/index.php?s=catalog_page&product=10&l=ro

La o cautare rapida nu am gasit preturi pe net, dar gasesti pana in 100RON

Asta este doar o solutie in caz ca vrei sa scapi mai ieftin. Bineinteles ca daca suporti financiar, poti sa comanzi de undeva de afara si este imposibil sa nu gasesti.
La noi am vazut tot Resun (Lampa Dubla Dl)
Tip 15: putere 2 x 15W; 62 cm; # Tip 20: putere 2 x 20W; 76 cm;
la 210RON
Nu stiu daca gasesti mai ieftin.
[Email] [Yahoo!]
calin
Membru de baza
[Avatar]

IP:

De aratat arata bine suporturile de la adresa mentionata,dar intradevar preturile...
Ma intreb daca ai un acvariu care nu are niste dimensiuni traditionale de ex lungime de 70 cm(sau 62 sau 58cm) ,ai o anumita marja de reglaj pe lungime a suportului... sau ajungi iara la DIY sa ii faci ceva ca sa stea pe marginea acvariului.
[Email]
Vlad_Cluj
Junior member
[Avatar]

IP:

Nu stiu daca la Brasov vei gasi dar eu am cumparat o lampa asemanatoare cu un neon T5 de 11W fabricata de firma Atman la pretul de 65 ron, dar am vazut ca erau si modele cu doua neoane la pret dublu.
[Yahoo!]
fipilica
Senior member
[Avatar]

IP:

Se pare ca ce mi-as dori eu e prea scump
O sa incerc dupa anul nou ce mi-a sugerat dan, daca se lasa cu rezultate bune o sa postez si niste poze
va multumesc

...
[Yahoo!] [MSN]
danflorea
Junior member
[Avatar]

IP:

Ma bucur ca te-ai hotarat sa adopti ideea mea.
Daca ai nevoie de vreun sfat la "bricolat", oricand.
Uite ce mai poti face cu plexi (nu e la topic, dar pote-ti mai da idei ) - Cooler
[Email] [Yahoo!]
g.g
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

frumos lucrat cu compu si sticla de prigat.

Just for fun!
www.REEF.ro
[WWW]
danflorea
Junior member
[Avatar]

IP:

Multumesc
[Email] [Yahoo!]
fipilica
Senior member
[Avatar]

IP:

danflorea wrote:
Uite ce mai poti face cu plexi (nu e la topic, dar pote-ti mai da idei ) - Cooler

Nu pot decat sa

...
[Yahoo!] [MSN]

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: