[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
hrana pt scalari  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
giov
Member
[Avatar]

IP:

Se vede treaba ca porcu nu e de acord sub nici o forma cu tubiile(probabil multi dintre voi au aceeasi parere),eu raman insa la ideea ca tubitex este cea mai buna hrana pt crescatori in ciuda riscurilor care pot aparea.Spun asta din propria experienta.Nu oblig acum pe numeni sa foloseasca,este doar parerea mea.nu ma judecati.multumesc

0000
[Email] [Yahoo!] [MSN] [ICQ]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

giov wrote:Se vede treaba ca porcu nu e de acord sub nici o forma cu tubiile(probabil multi dintre voi au aceeasi parere),eu raman insa la ideea ca tubitex este cea mai buna hrana pentru crescatori in ciuda riscurilor care pot aparea.Spun asta din propria experienta.Nu oblig acum pe numeni sa foloseasca,este doar parerea mea.nu ma judecati.multumesc

N-as spune ca nu-s de acord cu Tubifexu', l-am folosit si eu destul de mult pina a disparut si de la noi. Il deparazitam cu Metronidazol, Parasite Clear, Fluke Tabs, Clout, Mebendazol, Rombendazol, Baktopur, Mycopur si -u' stie cu mai ce , il "sterilizam" inainte de administrare la 55-60 C ....... cit de curat il obtineam nu stiu, n-am avut niciodata posibilitatea sa-l analizez.
Ca Tubifexu' e purtator de paraziti e cert, fiecare alege cu ce sa-si hraneasca pestii.
Tubifexu' are multe avantaje si dezavantaju' ca introduce paraziti in acvariu. Fiecare acvarist n-are decit sa cintareasca avantajele si dezavantajele in functie de pestii pe care-i are si sa ia o decizie.

Daca nu gasesti rezolvarea, incearca sa-i pacalesti pe scalari cu niste Hikari pentru Discus, e o hrana extraordinar de apetisanta pentru ei.

Poze: smilie ... Poze cu plante
giov
Member
[Avatar]

IP:

[qoute]Daca nu gasesti rezolvarea, incearca sa-i pacalesti pe scalari cu niste Hikari pentru Discus, e o hrana extraordinar de apetisanta pentru ei.

Am sa incerc si cu hikari .mersi.
Mai spune-mi o treaba ca vad ca esti cunoscator sa nu mai deschid alt topic:mai multe perechi de scalari mi-au depus de mai multe ori si intampin mereu aceeasi problema.Icrele se albesc una cate una,(nu e ciuperca aceea alba,doar se albesc),interesanta e ca nu se albesc toate o data ci raman chiar si dupa 48 de ore icre perfecte(daca erau nefecundate nu trebuia sa se albeasca toate o data?).Am citit undeva ca si de la tubi se poate intampla asta dar avand in vedere dupa cum bine stii ca scalarii meu nu prea au vazut tubi cade.(le-am mai dat ca hrana vie larve de libelula dar foarte rar,o data pe luna,cand gaseam).Am apa foarte dura in zona(17dgh) si am crezut ca de la asta nu se fecundeaza icrele ,am combinat-o cu apa distilata si am adus-o la 6 dgh(apa distilata buna de baut) si tot s-au albit.Oare este si 6 dhg prea mare?sa o duc pana la 3-4?am incercat si sa las icrele cu parintii si sa le separ dar tot acelasi lucru se intampla.M-am documentat foarte mult despre scalari sunt sigur ca nu am avut niciodata 2 femele sa depuna(deja la fiecare mascul se cunostea protuberanta de pe cap ,plus de asta stau si le urmaresc comportamentul toata ziua).am facut totul ca la carte.cand am scos icrele in alt bazin am avut apa din bazinul unde au fost depuse la aceeasi temperatura, cu piatra de aer nu sa bata direct pe ele,am pus triplaflavin.nu stiu ce sa fie .Banuiesc ca trebuia sa iasa o data daca am avut atatea perechi ,nu cred ca ei sunt de vina.o fi fost si apa de duritate 6 prea mare ca icrele sa poata fi fecundetae?

0000
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

giov wrote:mai multe perechi de scalari mi-au depus de mai multe ori si intampin mereu aceeasi problema.Icrele se albesc una cate una,(nu e ciuperca aceea alba,doar se albesc),interesanta e ca nu se albesc toate o data ci raman chiar si dupa 48 de ore icre perfecte(daca erau nefecundate nu trebuia sa se albeasca toate o data?).
Ca nu se albesc toate odata e logic, chiar daca nu sint fecundate. Se albesc pe masura ce sint atacate de bacterii. Cu cit apa e mai sterila, se albesc mai tirziu chiar daca-s nefecundate.

giov wrote:Am apa foarte dura in zona(17dgh) si am crezut ca de la asta nu se fecundeaza icrele
N-am avut niciodata ocazia sa incerc scalari la asa duritate, da sint convins ca n-are cum sa eclozeze ceva.

giov wrote:am combinat-o cu apa distilata si am adus-o la 6 dgh(apa distilata buna de baut) si tot s-au albit.Oare este si 6 dhg prea mare?
La duritatea de 6 ar trebui sa iasa pui. Poate nu asa multi ca la o duritate de 1 sau 2, da' ar trebui sa iasa. Cu siguranta nu duritatea de 6 te faulteaza.

giov wrote:Banuiesc ca trebuia sa iasa o data daca am avut atatea perechi ,nu cred ca ei sunt de vina.o fi fost si apa de duritate 6 prea mare ca icrele sa poata fi fecundetae?
Mi se pare ciudat ca la duritatea de 6 sa nu eclozeze icrele la nici o pereche. Crezi ca e posibil sa fie ceva toxic in apa din zona ta sau in apa distilata? Sa fie sterili toti masculii?

Se mai poate sa nu fie in stare sa scoata pui fiind subnutriti (spuneai ca te miri ca mai sint in viata la ce putin maninca). Mi se pare cea mai plauzibila explicatie, desi nu ma satisface pe deplin, daca au ajuns in starea de a depune, inseamna ca nu-s chiar asa subnutriti. Ciudata situatie.

Poze: smilie ... Poze cu plante
giov
Member
[Avatar]

IP:

Porcu'"][quote:ff22489d7e="giov wrote:Ca nu se albesc toate odata e logic, chiar daca nu sint fecundate. Se albesc pe masura ce sint atacate de bacterii. Cu cit apa e mai sterila, se albesc mai tirziu chiar daca-s nefecundate.
.Da...,deci asta e combinatia.Am inteles.
Si eu ma gandeam ca 6dgh e destul de bine dar vad ca au trecut 48 de ore si deja s-au albit cam 60%din icre.
Porcu wrote:Crezi ca e posibil sa fie ceva toxic in apa din zona ta sau in apa distilata?sa fie sterili toti masculii?
In apa din zona sunt sigur ca nu e nimic toxic(la celelalte specii eclozeaza icrele foarte bine chiar si la 17 dgh).masculii nu sunt toti cumparati o data .sunt luati din locuri diferite la perioade diferite de timp deci nu au cum sa fie sterili toti.daca ii luam pe toti o data dintr-in loc mai ziceam da aasa.........Iar apa distilata e pentru consum(o folosesc pentru concursuri la culturism,asa beau sportivii inainte de concurs sa se deshidrateze,apa asta nu contine saruri si minerale.e distilata natural).deci cade si asta

Porcu"Se mai poate sa nu fie in stare sa scoata pui fiind subnutriti (spuneai ca te miri ca mai sint in viata la ce putin maninca). Mi se pare cea mai plauzibila explicatie, desi nu ma satisface pe deplin, daca au ajuns in starea de a depune, inseamna ca nu-s chiar asa subnutriti. Ciudata situatie.[/quote wrote:
Aici am exagerat eu.pestii arata foarte bine si sunt sanatosi .am sa pun niste poze cu ei(daca imi explici cum).ziceam si eu asa.......(nu mananca asa mancarea cu pofta dar in rest e ok sunt vioi ,sunt bine).
Nu stiu care sa fie problema.Oricum cert e ca icrele nu sunt fecundate din start de asta se albesc nu?(eu i-am urmarit mereu si am vazut ca masculii le fecundeaza).
Am citit ca la pestele neon femela daca sta in apa dura i se sclerozeaza ovarele si nu mai ies pui din icrele ei niciodata.O fi valabil si pentru scalari(avand in vedere ca apa asta este foarte dura,ajunge si la 23-24 in acvariu dupa ce se evapora si mai completez).

0000
giov
Member
[Avatar]

IP:

Imi cer scuze pt mesaj .Nu ma pricep deloc sa pun quote.Sper sa intelegi ce am vrut sa spun .Scuze inca o data

0000
aladin
Junior member

IP:

giov wrote:
ai drumuri dese la bucuresti?poate mergem impreuna.cand te mai duci?eu nu am masina ca ma duceam de mult;la bucuresti pot gasi mai multe(cu trenu mi-e urat).

aproape lunar....te pot lua cu mine,dar nu pot sa-ti asigur cazare in bucuresti...deobicei stau macar o noapte acolo..
giov
Member
[Avatar]

IP:

aladin wrote:
aproape lunar....te pot lua cu mine,dar nu pot sa-ti asigur cazare in bucuresti...deobicei stau macar o noapte acolo..

Ma intereseaza daca u stii unde se vand pesti ,hrana ,magazine de specialitate si daca ai timp sa mergi pe la ele.ma descurc eu de cazare pana la urma.problema asta e ca nu stiu pe unde sa ma duc.

0000
aladin
Junior member

IP:

le stiu pe alea din piata moghioros si razoare...sunt aproape de locul unde ma cazez eu

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: