Author |
Message |
giov
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 13/12/2007 22:47:49
![[Up]](/forum/templates/default/images/icon_up.gif)
|
giov
Member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/cb12d7f933e7d102c52231bf62b8a678.jpg)
IP:
|
nu am tubi in orasul asta,nu am larve de libelula.am innebunit cu scalarii astia.vreau sa-i vad si eu o data ca mananca cu pofta ceva.am incercat tot felul de granule,fulgi,inima de vita,nu mai pot......parca se inchina la ea.eu sincer nu stiu cum de nu-s morti
am stat si i-am urmarit si n-am vazut unul sa manance.am un carasel cu ei ala se umfla de nu mai poate sa innoate ca de asta l-am bagat acolo sa manance resturile lor sa nu se strice apa.nu am incercat cu hrana congelata(nu am de unde s-o cumpar).am descoperit recent urban pets de unde pot comanda produse online.recomandati-mi va rog o hrana pe care o pot comanda de acolo pe care sa o manance si astia cu pofta.multumesc.scalarii sunt maricei
|
0000 |
|
 |
andras
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 13/12/2007 23:46:57
|
andras
Senior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/1057089645475cb5a7c014d.jpg)
IP:
|
Daca le-ai cumparat recent s-ar putea sa sufere de hexamita. N-ai observat daca fecalele lor sunt lungi, albicioase si transparente? Daca da asta-i problema.
|
|
 |
andras
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 13/12/2007 23:50:13
|
andras
Senior member
IP:
|
|
|
 |
giov
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 14/12/2007 00:21:32
|
giov
Member
IP:
|
andras wrote:Daca le-ai cumparat recent s-ar putea sa sufere de hexamita. N-ai observat daca fecalele lor sunt lungi, albicioase si transparente? Daca da asta-i problema.
Nu i-am cumparat recent.eu i-am crescut .ii am de un an.stiu foarte bine ce alte probleme ar putea avea.nu sunt incepator.ma ocup de 10 ani de asta.problema mea e doar ca nu am la dispozitie hrana care trebuie.va rog dati-mi idei doar pt asta.repet:o recomandare de hrana pe care o mananca scalarii cu pofta(cum ar manca tubi daca ar avea) pe care o pot comanda de la urban pets.nu pot sa mai cresc nici un peste si nici un pui decand nu mai avem furnizor de tubi in oras.am renuntat la toate speciile.mai am doar carasi si scalari.carasii nu au probleme dar astia...........adevaru e ca toate produsele astea uscate granule ,fulgi,etc sunt niste tampenii.pai cu tubi vezi pestele cum creste.puii cresc i 2 luni cat astia hraniti cu uscaturi in 1000000000de luni.da astia nu cresc ,crapa toti(artemia mai e ce mai e dar dupa ce se fac mai mari........).mie nu mi s-au imbolnavit pestii niciodata de la tubi(ca sigur o sa ziceti ca e periculos cu tubi).Eu sper totusi sa gasesc o hrana de asta uscata granule,fulgisa la priasca la scalari.astept recomandari numai pt asta.nu mai dati alte motive ca nu exista.multumesc
|
0000 |
|
 |
andras
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 14/12/2007 00:43:54
|
andras
Senior member
IP:
|
Eu am sase exemplare frumoase de Scalari vara le dau artemia, larve de tantari, iarna acestea congelate dar si fulgi de la Tetra> Tetramin. Anul acesta n-am reusit sa string prea multe pt congelat, si le-am dat Tetramin. Cam o saptamana au stat pe ginduri, dar pe urma au inceput sa manince. Acum minca de se rup.
Acum am inceput sa le difersific mancarea, le mai dau fulgi si granule de la Sera. Prima data au refuzat, dar acum le maninca, dar nu cu aceasi pofta ca tetraminul sau tetrarubinul.
Am mai cumparat si salata de la Kaufland, am fiert o frunza si le-am tocat, le-au mincat incet. Le dau saptamanal odata.
Cu inima de vita n-am incercat niciodata, desi am auzit ca e buna, dar numai de 2-3 ori saptamana.
Daca pana acuma au crescut pe hrana vie, cu greu se dezobisnuesc, dar din propria experienta zic, ca daca sunt sanatosi dupa 7-10 zile ar trebui sa manince si alceva. dar ca trebuie dat constant numai o singura varietate de mancare cu care sa se obisnuieasca si numai treptat introduse altele.
Atat am putut :-)
|
|
 |
giov
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 14/12/2007 01:16:48
|
giov
Member
IP:
|
andras wrote:
Atat am putut :-)
am sa incerc si eu tetra.nu i-am crescut numai cu hrana vie.le-am dat si eu tot felu de granule dar le mancau asa in sila(eu am fost invatat sa vad pestii ca se indoapa cu pofta cand le dadeam tubi).pe ei ii am de cand a cazut treaba cu tubi,au vazut tubi de 5 ori.in rest tot uscaturi.ei sunt sanatosi si zic eu ca s-au dezvoltat,oricum au un comportament sanatos dar n-au pofta aia.......pe mine ma omoara cand ii vad asa.am gasit o data niste granule(pt carasi erau) pe alea le mancau bine dar nu am mai gasit dupa aia.am si o pereche la depus si au depus o data dar de vreo 3 sapt tot astept si nu mai vor (inainte cand le dadeam tubi depuneau la 2 sapt maxim,si faceau o gramada de icre).artemia congelata cum o mananca?le place?de unde pot sa cumpar si eu?multumesc pt raspuns
|
0000 |
|
 |
andras
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 14/12/2007 01:32:11
|
andras
Senior member
IP:
|
Daca vrei sa depuna da-le de 2-3/saptamana sau zilnic odata larve rosii de tantari. Are multe proteine.
Artemia le place la nebunie si congelat. De procurat este mai greu, din lacuri sarate Techerghiol, Cojocna linga Cluj Napoca 25 km, etc. Eu le-am procurat din lacuri sarate de langa Reghin jud MS de acolo m-am mutat la Sfintu Gheorghe in vara, de aceia n-am reusit s-a strang mai mult.
Succes
|
|
 |
giov
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 14/12/2007 01:49:30
|
giov
Member
IP:
|
andras wrote:Daca vrei sa depuna da-le de 2-3/saptamana sau zilnic odata larve rosii de tantari. Are multe proteine.
Artemia le place la nebunie si congelat. De procurat este mai greu, din lacuri sarate Techerghiol, Cojocna linga Cluj Napoca 25 km, etc. Eu le-am procurat din lacuri sarate de langa Reghin jud MS de acolo m-am mutat la Sfintu Gheorghe in vara, de aceia n-am reusit s-a strang mai mult.
Succes
N-am nici un fel de hrana vie in zona(apropo de larve rosii).nu stiu ce sa ma fac .daca as gasi sa cumpar artemia congelata ar fi ok.trimite-mi id tau de messs pe private daca vrei ca vreau sa te mai intreb unele chestii.ms
|
0000 |
|
 |
Porcu
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 14/12/2007 08:41:41
|
Porcu
Faraonu'
![[Avatar]](/forum/images/avatar/506111854018ad6fd51f0.jpg)
IP:
|
Dupa 2-3 zile de foame ar trebui sa accepte granule de calitate. Ar fi bine sa mai ai niste Tubifex si sa moi granulele in niste zeama de Tubifex tocat.
giov wrote:adevaru e ca toate produsele astea uscate granule ,fulgi,etc sunt niste tampenii.
De ce crezi ca-s timpenii :paperbag: ? Degeaba esti furios pe granule, e numai vina ta ca pestii nu le maninca. Pentru ca i-ai invatat numa' cu Tubifex.
giov wrote:mie nu mi s-au imbolnavit pestii niciodata de la tubi
Lasa ca vezi tu boli d-acuma inainte daca nu reusesti sa-i faci sa se alimenteze corect. Fii sigur ca Tubifexu' respectiv era plin de paraziti si fii si mai sigur ca nu l-a deparazitat nimeni inainte de-al vinde  .
|
Poze: ... Poze cu plante |
|
 |
andras
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 14/12/2007 09:26:51
|
andras
Senior member
IP:
|
Am uitat sa precizez, larvele sunt din comert si sunt uscate.
Poti sa-mi trimiti email, nu prea folosesc mess-ul, dar daca totus vrei ID meu e biro_andras. :-)
|
|
 |
andras
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 14/12/2007 09:46:45
|
andras
Senior member
IP:
|
Primavara daca ai baltoci prin apropiere, trebuie sa fie si larve de tantari in ele, si fa o rezerva. Le poti usca strecurand bine si amestecand cu fainaa de malai care scoate apa din ei, pe urma trebuie cernuta si pus la congelat. Poti sa le pui si direct in pungi, intinde-le bine sa fie subtire cca 1cm din care poti sa rupi cat vrei.
Porcu are dreptate, trebuie sa ai grija la paraziti. Pana acum sistemul lor imunitar se pare ca a rezistat, dar parazitii sunt prezenti. Iarna asta sa reziste, din primavara cred ca problemele se rezolva cu larvele de tantari.
Daca ai multi pesti, mai bine vinde-i, dupa ce incep sa manance.  altfel va fi greu cu Tetra, nu iesi ieftin cu atatea pesti.
|
|
 |
giov
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 16/12/2007 19:10:56
|
giov
Member
IP:
|
giov wrote:adevaru e ca toate produsele astea uscate granule ,fulgi,etc sunt niste tampenii.
De ce crezi ca-s timpenii :paperbag: ? Degeaba esti furios pe granule, e numai vina ta ca pestii nu le maninca. Pentru ca i-ai invatat numa' cu Tubifex.
Am scris destul de clar mai sus ca pesii ii am de un an si nu au vazut tubi decat de 4 sau 5 ori asa ca sunt furios pe uscaturi ca sunt tampenii; ca pesii nu s-au invatat cu tubi daca nici n-au apucat sa le simta gustul.(asa ca nu vad de ce m-ai acuzat ca sunt vinovat.......?)apropo de boli :de cand am acest hoby am crescut mii de pui ale diferitelor specii cu tubi(cresc puii de ii vezi realmente ca se maresc de pe o zi pe alta),daca cu tubi cresteam cateva mii pe an ,cu uscaturi nu cresc nici 50 asa ca prefer sa mi se imbolnaveasca toti o data si sa moara(repet nu am patit in 7 ani sa moara un peste ,nu am avut probleme cu parazitii in acvariu)ca ma duc si cumpar 2-3 perechi reproducatoare si imi fac iar miii decat sa astept cu uscaturi 1000 de ani sa creasca un amarat de pui.Eu nu inteleg de ce toti se feresc de tubi si o baga pe asta cu parazitii.Ii inteleg pe cei care nu reproduc pestii dar eu cred ca pt crescatori hrana asta vie, mai ales tubitex este INDISPENSABILA.singura mea problema este ca nu mai am tubi si nici un alt fel de hrana vie.eu vroiam doar recomandare pt o hrana uscata care saa le placa la scalari(daca exista asa ceva).multumesc oricum pt bunele intentii
|
0000 |
|
 |
giov
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 16/12/2007 19:15:16
|
giov
Member
IP:
|
andras wrote:Am uitat sa precizez, larvele sunt din comert si sunt uscate.
Poti sa-mi trimiti email, nu prea folosesc mess-ul, dar daca totus vrei ID meu e biro_andras. :-)
de la ce firma usnt larvele alea uscate?sa fac si eu comanda pe internet.
repet pt toata lumea:NU mai dau tubi la pesti de un an(nu gasesc  .
|
0000 |
|
 |
giov
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 16/12/2007 19:17:55
|
giov
Member
IP:
|
giov wrote:
Am scris destul de clar mai sus ca pesii ii am de un an si nu au vazut tubi decat de 4 sau 5 ori asa ca sunt furios pe uscaturi ca sunt tampenii; ca pesii nu s-au invatat cu tubi daca nici n-au apucat sa le simta gustul.(asa ca nu vad de ce m-ai acuzat ca sunt vinovat.......?)apropo de boli :de cand am acest hoby am crescut mii de pui ale diferitelor specii cu tubi(cresc puii de ii vezi realmente ca se maresc de pe o zi pe alta),daca cu tubi cresteam cateva mii pe an ,cu uscaturi nu cresc nici 50 asa ca prefer sa mi se imbolnaveasca toti o data si sa moara(repet nu am patit in 7 ani sa moara un peste ,nu am avut probleme cu parazitii in acvariu)ca ma duc si cumpar 2-3 perechi reproducatoare si imi fac iar miii decat sa astept cu uscaturi 1000 de ani sa creasca un amarat de pui.Eu nu inteleg de ce toti se feresc de tubi si o baga pe asta cu parazitii.Ii inteleg pe cei care nu reproduc pestii dar eu cred ca pentru crescatori hrana asta vie, mai ales tubitex este INDISPENSABILA.singura mea problema este ca nu mai am tubi si nici un alt fel de hrana vie.eu vroiam doar recomandare pentru o hrana uscata care saa le placa la scalari(daca exista asa ceva).multumesc oricum pentru bunele intentii.
|
0000 |
|
 |
aladin
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 16/12/2007 20:04:25
|
aladin
Junior member
IP:
|
cauta artemia sau/si larve rosii congelati..e undeva la 30-35 ron kg...daca stiam de saptamana trecuta,poate te ajutam eu, si iti aduceam de la bucuresti..
|
|
 |
Porcu
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 16/12/2007 20:56:18
|
Porcu
Faraonu'
![[Avatar]](/forum/images/avatar/506111854018ad6fd51f0.jpg)
IP:
|
giov wrote:Am scris destul de clar mai sus ca pesii ii am de un an si nu au vazut tubi decat de 4 sau 5 ori asa ca sunt furios pe uscaturi ca sunt tampenii; ca pesii nu s-au invatat cu tubi daca nici n-au apucat sa le simta gustul.(asa ca nu vad de ce m-ai acuzat ca sunt vinovat.......?)
Intr-adevar te-am acuzat un pic pe nedrept, da' nu in totalitate pe nedrept  . Trebe sa recunosti ca ai un mod de exprimare foarte greoi. Incearca sa incepi propozitiile cu litera mare, sa scrii posturile putin mai aranjat ....... si sigur o sa fii mai usor de citit
giov wrote:daca cu tubi cresteam cateva mii pe an ,cu uscaturi nu cresc nici 50 asa ca prefer sa mi se imbolnaveasca toti o data si sa moara(repet nu am patit in 7 ani sa moara un peste ,nu am avut probleme cu parazitii in acvariu)ca ma duc si cumpar 2-3 perechi reproducatoare si imi fac iar miii decat sa astept cu uscaturi 1000 de ani sa creasca un amarat de pui.
Nu-i chiar asa disperata situatia generata de lipsa Tubifexului. Scalarii mei pe care i-am donat recent au crescut bine cu granule Sera Discus mai mult de un an. La maturitate depuneau in draci, in continuu aveam 2-3-4 perechi care pazeau icre sau larve, toate mergeau bine si in lipsa Tubifexului.
Puii pot creste bine si cu hrana artificiala. De exemplu un pui de discus poate creste 3 cm intr-o luna cu mixtura de inima de vita, Artemia si granule Sera Discus. Nu vad de ce la alte specii de pesti nu s-ar putea obtine rezultate asemantoare.
giov wrote:Eu nu inteleg de ce toti se feresc de tubi si o baga pe asta cu parazitii.
Pentru ca parazitii exista. Ca nu se manifesta bolile la crescator e foarte adevarat, crescatoru' isi intretine bine pestii. Problemele apar dupa ce pleaca pestii de la crescator - transport traumatizant -> conditii de multe ori penale in petshop -> conditii penale in acvariile multor incepatori.
|
Poze: ... Poze cu plante |
|
 |
giov
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 16/12/2007 22:34:26
|
giov
Member
IP:
|
aladin wrote:cauta artemia sau/si larve rosii congelati..e undeva la 30-35 ron kg...daca stiam de saptamana trecuta,poate te ajutam eu, si iti aduceam de la bucuresti..
ai drumuri dese la bucuresti?poate mergem impreuna.cand te mai duci?eu nu am masina ca ma duceam de mult;la bucuresti pot gasi mai multe(cu trenu mi-e urat).
|
0000 |
|
 |
andras
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 17/12/2007 00:39:57
|
andras
Senior member
IP:
|
Imi pare rau, ca nu reusesti sa dai de harana vie, stiu cam ce simti, mai ales la scalari. Si eu aveam cateva ture unul dupa altul care s-au dus di cauza calitatii apei.
Totusi daca poti, sa te iei dupa reteta mea. Primele doua zile dupa ce inoata pui dau galbenus de oua. Trebuie dat foarte putin, altfel se mucegaieste in acvariu. Framinti bine intre degete si asa pui in apa.
In ziua in care au inotat pui, pui la "clocit" oua de artemia la pH 8, la lumina si peste 26 de grade. Trebuie sa folosesti o sticla de fanta cola 2l ce vrei introduci cam o lingurita rasa de oua de artemia si o lingura de sare. Pui apa 1/2-3/4 sferturi si aer cu piatra. Eclozeaza la cca 32-48 ore. Asadar din ziua a treia poti sa le dai artemia, cresc foarte frumosi de la ei. Ai grija sa nu le dai coaja de la ou, daca ai o sursa de lumina puternica artemia se aduna acolo si poti sa le scoti cu un furtun care are la capat o teava cu mic diametru lunga de cca 30 cm. Teava trebuie pt dirijare. In timpul acesta scoti aerul sau opresti si astepti putin. Le strecori intr-o batista, limpzest (sa ai apa statuta), intorci batista si dai la pui. Artemia traieste in apa dulce 1-3 ore.
Pot sa hranesti cu asta vreo 3-4 saptamani. Oua se gasesc in comerti si la cantitai mai mari. Daca nu gasesti, iti fac rost eu dar trebuie sa vi dupa ele pana la Sfintu ai cam 150 km, sau eventual prin posta.
Larve de tintari folosesc de la Bio-Lio firma ungureasca, aici in Sfintu se gaseste 7,5 grame adica 125 ml costa 6 lei. Cresc repede de la ei, dar totusi nu este hrana vie, nu cresc ca de la tubi.
Inima de vita mai poti sa incerci, eu nu i-am dat, fiindca am o oroare fata de carnea cruda, dar stiu cum se prelucreaza si daca te intereseaza o sa-ti scriu sau spun pe mess.
|
|
 |
giov
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 17/12/2007 01:02:07
|
giov
Member
IP:
|
Chiar inainte sa-mi spuna porcu am incercat cu sera discus(cumparat de pe net) si am vazut ca mananca scalarii mai bine decat restul produselor.m-am mai linistit un pic.Apropo de pronuntarea greoaie,nu stiu ce sa zic.........probabil din cauza faptului ca nu pre am avut tangente la calculator(de cand am bagat net si am cumparat calc am inceput sa scriu pe el).Multumesc porcu
|
0000 |
|
 |
giov
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 17/12/2007 01:08:46
|
giov
Member
IP:
|
andras wrote: Daca nu gasesti, iti fac rost eu dar trebuie sa vi dupa ele pana la Sfintu ai cam 150 km
Inima de vita mai poti sa incerci, eu nu i-am dat, fiindca am o oroare fata de carnea cruda, dar stiu cum se prelucreaza si daca te intereseaza o sa-ti scriu sau spun pe mess. 
Multumesc andras.o sa te caut pe mess poate imi faci u rost de oua de artemia ca decand caut....(cica anu asta e criza).o sa te caut eu pe mess.multam
|
0000 |
|
 |
|