[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
care e cea mai buna combinatie de fertilizanti pt plante?  XML
Forum Index » Plante de acvariu
Author Message
giov
Member
[Avatar]

IP:

Caut si eu o combinatie avantajoasa financiar pentru plante si buna in acelasi timp.
ma refer aici la:1substrat,2solutii de la diferitele firme pt acvaristica(urban pets frecventez eu)
sau poate folositi ceva home-made
va multumesc

0000
[Email] [Yahoo!] [MSN] [ICQ]
g.g
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Cea mai buna ... he he ... stiu eu una pe la 1300 de euroi ... pentru campioni

Revenind la un plan de fertilizare cu costuri medii:

Sol Fertil: JBL Florapol - 350g, 700g / 100-200 l, 80-120 cm lungime acvariu / 3 ani
Fertilizant pentru absortia prin radacini: JBL 7+13 Balls - 20 bile / an
Fertilizant pentru absortia prin frunze: JBL FerroTabs - 30 tablete - 1 tableta / 25 l / 14 zile
Fertilizant lichid: JBL Ferropol - 100ml, 250ml, 500ml, 5000ml - 5ml / 20 l / saptamana sau dupa controlul nivelului de Fe din acvariu
Fertilizant zilnic: JBL Ferropol 24 - 10ml - 1 picatura / 50 l / zi

Toate acestea trebuiesc bine coreleate cu o iluminare corespunzatoare si o aditie de CO2 controlata.

Exista cazuri in care apar carente de nitrati si fosfati, iar atunci se poate utiliza un fertilizant cu NPK. Mare grija, ca fara masuratori constante exista riscul unei explozii de alge.

Dealtfel recomand testarea periodica a NO3, PO4, Fe, CO2 (permanet prin tester vizual).

Just for fun!
www.REEF.ro
[WWW]
giov
Member
[Avatar]

IP:

alte sugestii nu mai are nimeni?imposibil sa fie numai asta.

0000
[Email] [Yahoo!] [MSN] [ICQ]
Lofty
De-al casei
[Avatar]
IP:

giov wrote:Caut si eu o combinatie avantajoasa financiar pentru plante si buna in acelasi timp.

Evident ca solutia de la JBL nu e singura... poti inlocui respectivele produse cu cele corespondente/echivalente de la SERA de exemplu (Floredepot, Florena, Florenette, etc).

O combinatie "avantajoasa pentru plante" e una scumpa.
O combinatie "avantajoasa financiar" "pentru plante" poate fi cea recomandata de g.g.
O combinatie doar "avantajoasa financiar" nu prea o sa-ti mai satisfaca criteriul "buna in acelasi timp".
Daca astepti sa-ti recomande cineva de pe aici o combinatie home-made in ceea ce priveste substratul si fertilizarea care sa fie "buna in acelasi timp", mi-e ca astepti degeaba... parerea mea

Dupla & Dennerle - 360 l si Malawi - 550 l
Alex
Administrator
[Avatar]

IP:

Lofty wrote:... parerea mea
...noastra

SPUNE-MI CE "CODOI" AI CA SA-TI SPUN CINE ESTI

Forum Index » Plante de acvariu
Go to: