Va salut
Am o problema care momentan nu stiu de ce e cauzata...
Recent am achizitionat un sistem CO2 Ferplast (cel cu fermentatie naturala, dar nu conteaza asta) de care, dpdv al functionalitatii, sunt foarte multumit.
Ieri, in urma intoducerii a niste Riccia in acvariu, s-au adunat resturi la admisia pompei difuzorului si am zis sa-l desfac sa-i curat filtrul. Am avut o surpriza neplacuta...
Rasina care ermetizeaza motorul pompei parea umflata / spongioasa la suprafata (cam 80 % din suprafata). Parea moale doar cam 2 mm, dar nu pot sa-mi dau seama care este cauza. Sta in apa cam de o saptamana iar inainte de a-l baga m-am uitat peste tot si era ok.
Acum, filtrul acvariului este tot ferplast, si are o pompa similara dar de putere mai mare. Inca nu l-am desfacut sa-l curat ca e in perioada de ciclare si o sa o fac tocmai saptamana viitoare, dar stau sa ma gandesc daca nu a patit la fel.
Bineinteles, nu am bagat nici un fel de chimicale in apa, iar cu apa nu ar trebui sa aiba nici un fel de reactie...
S-a mai lovit cineva cu astfel de problema? Eu o sa astept sa spal filtrul si sa-l verific, apoi o sa ma duc sa le dau cu pompa(le) in cap... Nu vreau sa ma trezesc ca-mi electrocutez pestii cand o sa-i bag (si nu ma gandesc doar la pesti...), dar as vrea sa stiu ce ar putea cauza asa ceva. Nu se compara ferplastul cu alti producatori de top, dar nici proaste nu erau...
|