[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
probleme la discus  XML
Forum Index » Cichlidae
Author Message
roby
Member

IP:

buna,azi de dimineata cind am facut schimbul de apa in acvariu am observat ca unul dintre discusii mei inoata la suprafata apei culcat pe o parte.
mentionez ca in total am 6 discusi ,schimburi de apa la 5 zile 20 la suta, mai am inca patru neoni cardinali si 2 ancitrusi.temperatura apei 29-30 de grade.
multumesc
harry-ab
Member

IP:

...ne pare sincer rau pt el..... Da si tu ceva detalii....inainte sau dupa schimbul de apa ai remarcat faptul? Care sunt conditiile din acvariul tau?
Temperatura?Oxigen dizolvat in apa? CO2?
[Yahoo!]
roby
Member

IP:

nu am co2, acvariul plantat temperatura 29-30 de grade
ph 6.8
harry-ab
Member

IP:

Inainte sau dupa schimbul de apa inota pe o parte? Si-a revenit acum?
[Yahoo!]
roby
Member

IP:

inainte de schimbul de apa,iar dupa schimb n si-a revenit.acuma s-a dus de tot saracul.... smilie nu stiu ce s-a intimplat ca toti ceilalti pesti se comporta normal...
Amnesia
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Discusii sunt adulti sau puieti? Prezenta cumva urme de lovituri... zgarieturi?

Eu am patit cu un mascul adult: ziua ok... noaptea auzeam pleoscaituri puternice la suprafatza apei... dimineata pestele in cauza prezenta urme de rosaturi... zgarieturi/lovituri de diferite obiecte din acvariu. Dupa cateva zile a incetat "scandalul" noaptea.. pestele si-a revenit complet. Dupa cateva saptamani, a reinceput... acelasi scenariu. La un moment dat am observat ca unul din ancistrusi (si acestia adulti) se atasa de masculul cu problema rontzaind din el cu spor. De data aceasta discusul nu a mai fost atat de norocos. In cateva zile a murit. Cand l-am gasit dimineata era ca vai de steaua lui: lovit... ros de solzi pe anumite zone... un ochi era albit complet... Ceilalti discusi nu au avut absolut nimic. Sunt ok si in ziua de azi. Nu stiu ce s-a intamplat. Poate a mai patit cineva dintre voi acest lucru si stie cineva vreo cauza...
[Email] [Yahoo!] [MSN]
Ioan
Senior member
[Avatar]

IP:

Discusul tau dormea noaptea intr-un loc la care avea ancistrusul acces usor. Asta a fost cauza pentru care n-au fost si altii victima lui. Trebuia sa cauti cauza leziunilor imediat.
Ioan
Senior member
[Avatar]

IP:

Scoate ancistrusul si serveste-l la micu´dejun! Asa ceva n-are ce cauta intre discusi. Exista si care se pot tine cu ei, dar nu stiu daca gasesti. Eu am L118 si L81, Golden Nugget, nu cresc prea mari si curata geamurile ideal,
Ioan
Senior member
[Avatar]

IP:

roby wrote: nu stiu ce s-a intimplat ca toti ceilalti pesti se comporta normal...
Le vine si lor randul!
petersimpf
Member
[Avatar]

IP:

si eu am avut 4 buc ancistrus... si eu am scapat de ei din acelasi motiv... ai mei au ajuns la culmea nesimtirii chiar si ziua imi "rontzaiau" discusii... asa ca i-am facut cadou la un prieten (care nu are discusi )

Presupunerea este mama esecurilor...
[Email] [WWW] [Yahoo!]
gengiskhan
Moderator
[Avatar]

IP:

Carja Ioan wrote:Scoate ancistrusul si serveste-l la micu´dejun! Asa ceva n-are ce cauta intre discusi. Exista si care se pot tine cu ei, dar nu stiu daca gasesti. Eu am L118 si L81, Golden Nugget, nu cresc prea mari si curata geamurile ideal,

Salut! Sunt nou pe-aici pe forum si rasfoind dupa diferite informatii despre discusi, am dat de topic-ul asta.
Si eu care tocmai pregateam un acvariu in care aveam de gand sa pun discusi si ancistrus... Daca ancistrus-ul nu e indicat, atunci care alt mancator de alge e recomandat sa fie tinut cu discusi? Daca exista, bineinteles.
[WWW] [Yahoo!]
blizz
Old & Restless
[Avatar]

IP:

Carja Ioan wrote: Eu am L118 si L81, Golden Nugget, nu cresc prea mari si curata geamurile ideal,

??? Ce sunt ? Search-ul pe googule nu m-a ajutat f. mult .

"Eu nu sufar de nebunie....ma bucur de ea in fiecare minut"
[Email]

Forum Index » Cichlidae
Go to: