m-am tot gandit de vreo cateva ori daca sa scriu un topic despre, daca nu ... dar hai sa scriu totusi, am avut retineri mai ales dupa citirea articolul cu genetica. (pastrarea liniilor)
dupa 1-2 luni de lamentari pe la diversi, am primit un mascul de betta frumos (zic eu), rosu.
ce gaseam prin beve de obicei erau masculi care aratau cu femelele, in seamenea hal de ciufulire erau.
dupa asta a urmat o vizita din nou pe la petshoape. dupa femele, preferabil tot rosii. culmea nu am gasit. asa ca dupa cateva zile am renuntat la cautari si am luat 2 albastre. parea atat de trist avand companie doar niste creveti in acvariu (sper ca se inteleg) si niste guppy...
alaltaieri dimineata am avut surpriza sa gasesc o femela incovoiata plutind pe langa ceratopteris. am zis ca e moarta. m-am intins sa iau plasa sa o scot de acolo, dar a venit mai repede masculul si au continuat sa se pupe.
din pacate masculul nu a avut ocazia sa construiasca un cuib (le adusesem doar cu 1 zi inainte), asa ca acuma din cate vad sunt doar vreo 10 bule de aer sub/pe langa ceratopteris + cateva icre. masculul le pazeste constiincios.
in acvariu mai am pe langa creveti 3 guppy, (2 femele, un mascul), care o sa plece imediat ce le gasesc un proprietar, si 2 ancistrusi.
e oki in viitor sa ii las sa depuna tot in acvariu "original" ? am citit
stickyul , dar nu prea vad nici un motiv pentru care sa mut perechea intr-un acvariu mai micut. mai ales ca depun destul de des, din cate am citit.
cateva poze :
aici