[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
betta  XML
Forum Index » Anabantidae
Author Message
fr0ggy
Senior member
[Avatar]

IP:

m-am tot gandit de vreo cateva ori daca sa scriu un topic despre, daca nu ... dar hai sa scriu totusi, am avut retineri mai ales dupa citirea articolul cu genetica. (pastrarea liniilor)

dupa 1-2 luni de lamentari pe la diversi, am primit un mascul de betta frumos (zic eu), rosu.
ce gaseam prin beve de obicei erau masculi care aratau cu femelele, in seamenea hal de ciufulire erau.

dupa asta a urmat o vizita din nou pe la petshoape. dupa femele, preferabil tot rosii. culmea nu am gasit. asa ca dupa cateva zile am renuntat la cautari si am luat 2 albastre. parea atat de trist avand companie doar niste creveti in acvariu (sper ca se inteleg) si niste guppy...

alaltaieri dimineata am avut surpriza sa gasesc o femela incovoiata plutind pe langa ceratopteris. am zis ca e moarta. m-am intins sa iau plasa sa o scot de acolo, dar a venit mai repede masculul si au continuat sa se pupe.
din pacate masculul nu a avut ocazia sa construiasca un cuib (le adusesem doar cu 1 zi inainte), asa ca acuma din cate vad sunt doar vreo 10 bule de aer sub/pe langa ceratopteris + cateva icre. masculul le pazeste constiincios.
in acvariu mai am pe langa creveti 3 guppy, (2 femele, un mascul), care o sa plece imediat ce le gasesc un proprietar, si 2 ancistrusi.

e oki in viitor sa ii las sa depuna tot in acvariu "original" ? am citit stickyul , dar nu prea vad nici un motiv pentru care sa mut perechea intr-un acvariu mai micut. mai ales ca depun destul de des, din cate am citit.

cateva poze : aici
[Yahoo!]
fr0ggy
Senior member
[Avatar]

IP:

eh .. editul asta .. sau memoria mea
acvariul are : 65 lungime, 25 latime, 30 inaltime.
[Yahoo!]
betta
Senior member
[Avatar]

IP:

Depinde ce vrei...
Daca doresti sa obtii cat mai multi pui de Betta atunci nu e bine... de ce?
Coloana de apa e prea mare si masculul va fi epuizat de culesul si repozitionarea icrelor/alevinilor in cuib.
Substratul daca exista (n-ai precizat) face mult mai dificila munca masculului de a culege icrele.
Ma intreb ce gusturi au crevetii si daca le plac icrele/alevinii de Betta.
Un bazin relativ mare, cu substrat si cu alti locuitori predispune la boli si alevinii de Betta sunt relativ sensibili. Cum este posibil sa fi nevoit sa folosesti si putina tripaflavina... hmm... cum se comporta crevetii intr-o atare situatie?
Depinde de ce, cat si cum ai sa le dai de mancare alevinilor. Cum curatenia e unul din principalele lucruri de avut in seama, un bazin plantat si cu substrat va fi mai dificil de curatat.

Oricum, dupa depunere, femela va trebui s-o scoti intr-un bazin separat pentru ca e ciufulita/zdrentuita (nu neaparat de mascul dar despre asta alta data) si are nevoie de liniste (pe langa un eventual tratament preventiv cu sare, albastru de metil). Dupa ce puii ies la zbor si masculul de Betta e bine sa fie indepartat.

Dar evident, astea sunt considerente personale...
P.S. Da, de depus depun relativ des... depinde mult si de conditionare.

Traieste ca si când ai muri mâine! Învata ca si când ai trai vesnic!
[Yahoo!]
fr0ggy
Senior member
[Avatar]

IP:

eu ma gandeam la in viitor, sa fac un fel de "colivie" din plastic. era un post la diy pe forumul vechi cu asa ceva, din carcaser de cidie, si in momentul "nebuniilor" sa montez cutiuta in jur (dar tot in acvariul original.).
crevetii par deosebit de pasnici, de obicei misuna pe la fundul bazinului, si papa cam orice. cu toate astea am avut un guppy micut mort (s-a lovit de substrat cand am turnat apa), si nu a atentat nimeni la el.
[Yahoo!]
levi
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Crevetii vor incurca un pic situatia. Ei mananca orice materie organica pot gasi, ceea ce include si icrele sau alevinii. Chiar am acitit pe undeva ca amano si restul crevetilor pot manca si puiet de peste daca reusesc sa-l prinda.

Stand up and fight my friend,
JAH will guide you to the end! :yeah2:
[Email] [Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

levi wrote:amano si restul crevetilor pot manca si puiet de peste daca reusesc sa-l prinda.
Parca-l vad pe japonez la vinatoare de puiet de betta ) ....... Sorry .......

Poze: smilie ... Poze cu plante
fr0ggy
Senior member
[Avatar]

IP:

printr-o intamplare fericita(nefericita), am mai primit 2 betta, un mascul tanar, si o femela.

masculii s-au ciondanit in prima zi, dar dupa aia cel batran s-a apucat sa faca un cuib, a :18: cu o femela, celalt tanar l-a ajutat cu prinderea icrelor, si acuma pazesc amadoi cuibul fara sa se certe.

sa vad cum evolueaza relatia.
[Yahoo!]
razvan
Membru banat

IP:

poate instinctul paternal va functiona mai bine decit "aratarea muschilor"
fr0ggy
Senior member
[Avatar]

IP:

inca o intrebare privitoare la betta. acu am 1 mascul 2 femele mature (multumesc allen) si vreo 4 minore. bazinul e de vreo 200+ litri, au destul loc unde sa alerge/ascunda unii de altii. problema e, masculul poate murii de prea multa "alergatura" :18: ? banuiesc ca o sa il solicite tot timpul sa isi faca datoria. sa renunt la minore, si sa tin doar maturele ?

image
[Yahoo!]

Forum Index » Anabantidae
Go to: