[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
discus "lovit"  XML
Forum Index » Cichlidae
Author Message
miky
Member
[Avatar]

IP:

unul dintre ei sa speriat si cand a "alergat" in acvariu cred ca sa lovit de geam si acum nu-i mai merge bine deloc
sta numai cu capul in jos, nu vine la mancare, iar jumatatea din spate este cam neagra (oricum foarte inchisa la culoare)
l-am scos separat i-am pus MINERALSALT in apa si temperatura un pic mai mare pe la 32, dar...
ce ar mai merge facut

Puterea zeilor este mare acvariu
[Email] [Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

miky wrote:ce ar mai merge facut
Sa pui o poza, pata neagra imi spune ceva, da' pina n-o vad nu comentez.

Poze: smilie ... Poze cu plante
Ioan
Senior member
[Avatar]

IP:

Nu cred ca-l poti ajuta. In orice caz e stresat. Temperatura marita are avantajul ca-i accelereaza metabolismul si-l face sa se simta mai bine, dar si agentii patogeni se dezvolta mai rapid la caldurica, mai ales ca nici cu imunitatea nu sta prea bine dupa socul loviturii. Uneori dispare pata, alteori nu. Eu nu cred ca l-as lasa la 32, ca-i greu sa observi la timp o infectie a vezicii, sau altor ogane interne, iar o data ce face eforturi sa nu mai stea cu capul in jos...s-a cam stabilit sentinta.

Daca-ti spune cineva: "Nu se poate!", adu-ti aminte ca se refera la posibilitatile sale, nu la ale tale.
miky
Member
[Avatar]

IP:

aici cateva "tentative" de poze sper sa mearga

http://www.flickr.com/photos/14172272@N08/

[Email] [Yahoo!]
miky
Member
[Avatar]

IP:

si am uitat sa zic: nu prea vrea sa mai inoate sta mai mult "culcat" in apa am mai pus si albastru de metil, oare ar trebui sa pun niste baktopur (ca tot am acasa) ar da vre-un rezultat?

si inca o chestie: am unul care nu prea vrea sa mai manance nici granulat si nici mixtura de inima (e in grva foamei) si a slabit cam mult, ceilalti sunt K (au pofta de mancare) oare cum il pot convinge sa manance si ce?

[Email] [Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

miky wrote:si am uitat sa zic: nu prea vrea sa mai inoate sta mai mult "culcat" in apa am mai pus si albastru de metil, oare ar trebui sa pun niste baktopur (ca tot am acasa) ar da vreun rezultat?
Arata destul de naspa ....... daca lovitura e cauza starii lui cred ca tot ce poti sa faci e sa-i asiguri o apa de calitate, niste Fishtamin in apa il poate ajuta. Baktopur (medicamentele in general) nu se foloseste (folosesc) pentru ca-l ai acasa. Mai intii stabilesti boala si apoi alegi medicamentu'.

miky wrote:am unul care nu prea vrea sa mai manance nici granulat si nici mixtura de inima (e in grva foamei) si a slabit cam mult, ceilalti sunt K (au pofta de mancare) oare cum il pot convinge sa manance si ce?
Pare a avea paraziti interni. Daca are viermi, poti incerca sa-l tratezi separat cu Dactymor (e pe baza de Praziquantel). Cred ca si Sera are un medicament similar. Daca e vorba de Hexamita ....... Metronidazol, tot separat.
Poate avea si paraziti pe branhii. Respira normal?

Poze: smilie ... Poze cu plante
miky
Member
[Avatar]

IP:

pai ma gandeam ca poate sufera de vre-o boala de se inegrise asa cu toate ca era destul de putin probabil si de asta ma gandeam la baktopur ca poate il ajuta intr-un fel

cu celalalt de respirat e ok il scot separat si incerca sa-l tratez, poate isi revine

[Email] [Yahoo!]
Ioan
Senior member
[Avatar]

IP:

Acuma am vazut pozele. Asta ori i-si revine singur, ori de loc. Cu medicamente nu faci mare lucru. Foarte probabil ca are paraziti intestinali si ca-l deranjeaza mai mult in starea in care-i acuma, dar pe langa trauma mult mai daunatoare provocata de lovitura, aceia nu mai au importanta deosebita. Poblema este ca nu putem sti daca-l afecteaza mai mult parazitii, sau tratamentul impotriva lor, daca nu si-a revenit inca dupa lovitura. Pe de alta parte ma intreb daca nu cumva a tasnit prin acvariu din cauza altei boli, un fel de epilepsie pe care am observat-o de cateva ori si in acvariile mele. In ultimul timp observ ca se pune sub semnul intrebarii existenta viermilor pe branchiile discusilor, (Gyrodactylus) si ma intreb de ce? Eu n-am avut ocazia sa vad, si nu cred ca exista vre-un discus care sa nu-i aiba, daca nu s-a facut ceva anume ca sa se scape de ei. Si acest ceva "anume" nu-i chiar asa de simplu de facut, ca sa dea rezultate sigure, din care cauza s-ar putea ca propotia celor fara paraziti, fata de cei care-i au sa fie de ca. 10% in Europa si probabil, chiar mai redusa, daca se raporteaza la tot globul, pentru ca dupa cate stiu se incearca deocamdata mai mult in Germania sa se scape discusii de paraziti, cu rezultate ca la orice inceput.

Daca-ti spune cineva: "Nu se poate!", adu-ti aminte ca se refera la posibilitatile sale, nu la ale tale.

Forum Index » Cichlidae
Go to: