[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Primul acvariu  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
marinica2222
Junior member

Joined: 29/09/2005 07:52:37
Messages: 17
Location: Bucuresti, Berceni
IP:
Offline

Sunt pe cale sa achizitionez primul meu acvariu de 100...115 litri (am mai avut acum ceva timp un acvariu de ~15l, daca se poate numi acvariu). M-am gandit la urmatoarele (daca gresesc cu ceva va rog sa ma corectati):

- acvariu: ~100l
- capac: o sa-l fac din parchet laminat
- lumina: 0,5...1 W/l, neoane.....mai trebuie sa ma documentez
- background: autocolant albastru lipit pe exterior
- substrat: margaritar, granulatie 2...4 mm grosime 5...7 cm (se poate pune substrat format din turba 2...3 cm si apoi margaritar granulatie 2...4 mm in grosime de 5cm ?)
- plante: nu stiu ce sa cumpar, cred ca ce o sa gasesc si ce o sa-mi placa.
- pesti: guppy, zebra, xipho, sanitari, carasei (va rog sa-mi spuneti cu cati pesti pot popula acest acvariu si daca pot baga speciile acestea impreuna - 1 cm peste / 1 litru apa, corect?)
- ustensile: am deja un incalzitor cu termostat de 100W si o pompa cu piatra care baga aer; ce ar mai trebui ?
- substante: pentru plante sau altceva.....ce ar trebui aici?
[Yahoo!]
arathemis
Member

Joined: 13/09/2005 12:22:57
Messages: 204
Location: CLuj Napoca
IP:
Offline

Caraseii nu-i baga.

Si nu e 1 cm de peste la 1 L de apa. Nu cred ca s-ar simti bine un peste de 10 cm in 10 L de apa...tu ce zici? E mai degraba 1 cm de peste la vreo 3-4 L de apa.

Tine cont si de faptul ca guppy, xipho or sa se inmulteasca in draci. Si astora mici va trebui sa le gasesti o casa..o ALTA casa decat acvariu lu mama si tata.

Daca vrei sa tii si plante, mai bine pune in loc de turba o galeata de 5 kg de substrat pt plante din comertul de specialitate (vezi sera Floredepot 4.7 kg, sau Dupla Ground 3 L) si deasupra un strat de pietris margaritar de 4 cm.

Pt plante mai ai nevoie si de CO2 (pt buget mai mic recomand JBL Bio CO2 Vario Complet Set D/GB).

Mai ai nevoie de un filtru, de preferat exterior, dar merge si interior (functie de cat buget ai) la care orientezi jetul astfel incat sa miste suprafata apei, si realizezi astfel si oxigenarea, fara sa mai folosesti pompa de aer, care e si inestetica, si zgomotoasa.

Plants should populate aquariums. Algae are not plants.
[Email] [Yahoo!]
arathemis
Member

Joined: 13/09/2005 12:22:57
Messages: 204
Location: CLuj Napoca
IP:
Offline

P.S. Nu uita sa ciclezi acvariu inainte sa pui vietuitoarele.

Plants should populate aquariums. Algae are not plants.
[Email] [Yahoo!]
RaresLuc
Senior member
[Avatar]

Joined: 01/01/2006 14:34:19
Messages: 711
Location: Sibiu
IP:
Offline

Cred ca ar fi bine sa ti numai guppy si Xipho impreuna din pestii pe care vrei sa-i cumperi, ca numar cred ca ajung 3 femele de Guppy si 2 masculi si la Xipho tot 3 femele si un mascul pentru ca masculii de Xipho sunt teritoriali, eventual poti sa-ti mai cumperi si Molly cam in aceleas proportii ca si Gupyy, ca sa fie acvariul mai variat.
Plante creste la inceput mai nepretentioase (Cabomba Caroliniana, Ludwigia Repens, Elodea, Cryptocoryne nepretentioase, Vallisneria, Ceratopteris sp.). Poti sa folosesti saptamanal JBL Ferropol sau FerroTabs ca si ingrasamant si important pentru plante este sa fie ciclat bine acvariul.
Pentru inceput floseste lumina pana in 0,5 w/litru ca sa nu iti apara alge, apoi, pe masura ce ti se umple acvariul de plante creste si numarul de w/litru.
In plus fata de ce aparatura ai acuma cumpara-ti un burete in loc de piatra de aer pentru ca acel burete va deveni filtrul biologic al acvariului, fara el nu o sa-ti mearga plantele si pot sa-ti moara chiar si pestii. Solutia cu buretele este daca nu poti sa-ti cumperi un filtru intern sau un filtru canistra.
Cauta pe forum si citeste "Ciclul azotului" si porneste de la el cu acvariul.
[Email]
 
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com