[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
BOLI CAUZATE DE ACVARIU  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
zfcristian
Member
[Avatar]

IP:

FOARTE MULTA LUME "MAI IN VARSTA" SPUNE CA NU ESTE BINE SA TII ACVARIUL IN CAMERA IN CARE DORMI, K EXISTA RISCUL SA FACI ASTM SAU BRONSITA ETC ETC.
CE ESTE MIT SI CE ESTE REALITATE ??????????

Multumesc si astept raspunsurile voastre .
[Email] [Yahoo!]
fipilica
Senior member
[Avatar]

IP:

multa lume zice ca nu e bine nici sa fumezi, sa bei....

...
[Yahoo!] [MSN]
Lazar Ginel
Ogar batran
[Avatar]

IP:

Da si eu am avut aceasta ,discutie in urma cu aproximativ 27 de ani cand eram la inceputurile acvaristicii (eram in clasa a treia a acvaristicii)
Discutii avute cu parintii mei cum ca acvariul nu ar fi bun la sanatate si ar dauna precum sa spus
Singura problema de la acvarii este faptul ca pe atunci mancarea de baza erau purecii de balta ,uscati si eu mai puneam mana pe la nas de atunci am ramas cu o sensibilitate la praf stranut foarte repede de la particole foarte fine aflate in aerul respirat
In rest am fumat si eu cam 18 ani si de vreo 4 ani m-am lasat
Am avut acvariu mereu in camera in care am dormit asa a fost situatia
Dar nu am probleme cu bronsita sau astm
Poate o persoana deosebit de sensibila sa aiba unele reactii
Se stie faptul ca unele bacterii sunt inofensive pentru milioane de oameni dar din acele multe milioane unul singur poate dezvolta o sensibilitate aparte
Singurul lucru ingrijorator al acvaristicii este MICROBUL daca il capeti nu ai scapare (MICROBUL ACVARISTICII DESIGUR)
Il duci in spate cum il duc eu de 30 de ani
SI altii poate de mai mult

Ogar batrin dar.... cu miros fin
zfcristian
Member
[Avatar]

IP:

Multumesc de opinia avizata.
[Email] [Yahoo!]
Dan
Aquamaster
[Avatar]

IP:

sunt atat de vechi si de omniprezente discutiile cu bolile cauzate de acvariile tinute in camera
parerea mea e ca cei care nu cunosc despre ce e vorba, in dorinta de a avea un punct de vedere, marseaza pe ideea asta

-- aCVarist, deci eXist --
[WWW]
scarabeul1984
Member
[Avatar]

IP:

Ideea este ca o persoana alergica este predispusa la complicatii daca detine un acvariu sau mai degraba daca doarme cu acvariul in camera si mai ales daca camera nu este ventilata sau aerisita.

Watch where you're stepping : Thoughts are present .
[Yahoo!]
Mitica
Member

IP:

Eu sunt astmatic de la 3 ani. Nu am observat sa fac crize de astm mai dese de cand am acvariu (210 l brut, cu capac, dar ventilat). Nu il am chiar in camera in care dorm dar elanga usa de la dormitor
Trebuie totusi sa tii seama de umiditate, daca ai un volum mare, fara capac, presupun ca iti creste un pic umiditatea in camera -> mucegai
Daca ai alergie la mucegai ai facut rost si de o criza de astm
zfcristian
Member
[Avatar]

IP:

acvariul meu va fi cu capac , nu are un volum mare (125 L) si camera este cat se poate de aerisita atat in cursul zilei + aerul conditionat.
Multumesc de opinii.
[Email] [Yahoo!]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

fipilica wrote:multa lume zice ca nu e bine nici sa fumezi, sa bei....

De la ceva, tot trebuie sa ni se traga. Hai sa fim seriosi. Un ciine sau o pisica de exemplu poate sa creeze mai multe neplaceri in conditiile in care nu sunt vaccinati, ingrijiti, periati, etc. Si unde mai pui ca pestii nu se suie peste tine in pat sau in fotoliu cind ti-e lumea mai draga.

Daca ai un acvariu bine intretinut si le dai hrana corespunzatoare - fara pureci de balta uscati, de ex. - nu ti se intimpla nimic.
maxu'
Member
[Avatar]

IP:

Eu am acvariu de 300 de litrii..de vreo 3-4 ani ..si pisica de vreo 5-6 si sunt astmatic de vreo 2-3 si inca n-am murit...

Intradevar apa evaporata din acvariu creeaza unele probleme astamticilor si ajuta si la formarea mucegaiului
[Yahoo!]
Araldq
Senior member
[Avatar]

IP:

au mai fost asemenea discutii.
Nu te imbolnavesti de la acvariu ca sta in camera unde dormi, in cel mai rau caz poate sa apara o rinita cronica, dar nici pe departe astm sau mai stiu eu ce.

Be what you will, You are destiny!
[Email] [Yahoo!]
Anubias
Senior member
[Avatar]

IP:

Ce mai tot tura-vura? Cui ii este teama sa il puna in dormitor, este invitat sa il aseze in alta camera. O locatie mult mai buna pentru acvariu ar fi sufrageria, sau daca sunteti norocosi si aveti un hol generos atunci acolo. Pe hol sau in sufragerie este mai bine, pentru ca acvariul poate deveni un punct focal, care sa atraga atentia. Bineinteles astea inseamna ca acel acvariu sa aiba un aspect cel putin ingrijit (chiar daca nu e o capodopera de-a lui Amano).

Sa aveti apa cristal in acvariu!
Galeria mea
g.g
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Cred ca bola cea mai grava pe care o poate da este, dependenta.

Just for fun!
www.REEF.ro
[WWW]
zfcristian
Member
[Avatar]

IP:

Asta cam asa este, sunt uimit din putinul timp liber cat pot sa aloc pentru aceste fiinte minunate. Uneori imi vine sa plec de la job doar k sa ii revad.
[Email] [Yahoo!]
Del_bocas
Junior member
[Avatar]

IP:

zfcristian wrote:Asta cam asa este, sunt uimit din putinul timp liber cat pot sa aloc pentru aceste fiinte minunate. Uneori imi vine sa plec de la job doar k sa ii revad.

Daca ai net si acasa si la munca puneti o camera web in fata acvariului... , si iti faci 2 conturi de Ym ...etc.
[Yahoo!]
RaresLuc
Senior member
[Avatar]

IP:

Avcariul daca e ingrijit nu cred ca poate sa strice intr-o camera. Spun "daca e ingrijit" pentru ca daca nu e poate sa dea mirosuri urate care, dealtfel, nu cred ca provoaca boli, doar sila (pentru cine nu e obisnuit). Mama mea oricum obisnuieste sa puna o oala de lut cu apa in fiecare zi pe soba ( mai ales iarna) ca sa nu se usuce caile respiratorii. Deci oricum umezeala nu cred ca strica si de la un acvariu intr-o camera nu cred ca se poate face prea multa umezeala (doar daca e camera foarte mica si acvariul foarte mare).

Del_bocas wrote:Daca ai net si acasa si la munca puneti o camera web in fata acvariului... Smile, si iti faci 2 conturi de Ym ...etc.

Ce idee....

P.S: zfcristian , interesant avatarul tau .
[Email]
zfcristian
Member
[Avatar]

IP:

Astazi mi-am comandat un Tetratec Ex 1200 asa k .... nu cred k o sa mai am probleme cu igiena acvariului.

Acvariu : Cayman 110 Professional - Steril
Filtru :2 x Tetratec Ex1200 +JBL Aqua Cristal UV-C 11 W +Chiller Teco TR15
Pesti : 4 Carassius Auratus : 2 x Black Moore, 2 x Ryukin Bicolor ; 2 Cory Albino
1 Blue Betta Crowntail
Acvarist for ever !
[Email] [Yahoo!]
RaresLuc
Senior member
[Avatar]

IP:

Filtrul nu este "cosul de gunoi al acvariului", cum spunea un forumist...
Se vede ca esti nou. Filtrul trebuie sa asigure in primul rand filtrarea biologica a acvariului si apoi suspensiile care plutesc in apa. Mizeria grosiera si resturile de mancare si plante trebuie sa le aspiri cu furtunul saptamanal ca sa iti "mearga" acvariul.

Suna naiv postul tau .
[Email]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

RaresLuc wrote:Filtrul nu este "cosul de gunoi al acvariului"
Asa e , filtrul nu e deloc o groapa fara fund unde se aduna murdaria, rolul lui e doar de a transforma unele chestii toxice in alte chestii mai putin toxice.

Explicatie intuitiva: toate suspensiile pe care le absoarbe filtrul se retin in mediile filtrante in plin curent de apa directionat inspre acvariu. Suspensiile respectiva ramin fixate in mediile filtrante pina se transforma ("dizolva") in apa si ajung inapoi in acvariu sub alta forma.

Poze: smilie ... Poze cu plante
ashavodaz
Member
[Avatar]

IP:

doctorul mi-a recomandat sa renunt la acvariul din casa... sunt alergic la dafnie (cred ca asa se scrie...). mi-a zis ca, chiar daca nu le dau asa ceva de mancare, totusi dafniile se gasesc cam in orice mancare de pesti, inclusiv in mancarea pentru broscute... de asemenea mi-a recomandat sa nu am in casa nici pisici, caini, etc... decat pasari... conform analizelor facut, mi-a rezultat ca sunt alergic la praf (defapt e o vietate care traieste in particulele de praf, sau cam asa ceva) si la dafnie, atat...
:grr: :grr: :grr: :grr: :grr: :grr: :grr: :grr:

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: