Author |
Message |
Marcy
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 19/05/2021 21:06:00
![[Up]](/forum/templates/default/images/icon_up.gif)
|
Marcy
Junior member
IP:
|
Va salut , recent am luat un acvariu de 50 cm lungime , imi doream de mult sa am unul si am zis sa fac pasul asta , momentan am luat un incalzitor , o pompa de aer si acel filtru care colecteaz? mizeria din el( atat imi permit momentan) , ca si peste am doar un Cara? mic negru donat de un vecin ( sa nu fie gol )
Ce îmi doresc de la voi , as vrea va rog sa ma ajutati cu cateva sfaturi in leg?tur? cu urmatoarele .
Am vazut multe acvarii cu un fel de gazon sau strat verde sa zic , si eventual plante care sa l infrumuseteze doar ca nu stiu ce si cum , care e numele lor ?i cum ar trebui plantat .
Duminica am fost prin hornbach si am intrat si la departamentul de pesti si am luat eu niste plante , sincer m am grabit pt ca am luat din impuls , fara sa ?tiu cum se între?in sau cum cresc, acum a dat de acest forum si sper sa înv?? de la voi .
Va mul?umesc!
|
|
 |
ugarit5
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 19/05/2021 21:12:05
|
ugarit5
Senior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/3f8dcd6ba8c3eafe3d3d0dce39c0460b.jpg)
IP:
|
Buna,acvariul arata destul de bine,pacat ca ai pus nisipul acela roz acolo  .
Da-ne te rog mai multe detalii despre filtru,volum,plante etc. Ai ciclat acvariul???
|
|
 |
Lucian
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 19/05/2021 21:21:40
|
Lucian
Administrator
![[Avatar]](/forum/images/avatar/d5a4e20742511cfdef40f.jpg)
IP:
|
Bine ai venit in grupul nostru!
Daca te-ai aventurat la acvaristica citeste si cateva articole scrise special pentru incepatori si eviti astfel neplaceri ulterioare. Articole
|
„Singurele lucruri care se intampla rapid intr-un acvariu sunt cele rele. Lucrurile bine facute se observa in timp si necesita rabdare, rabdare, rabdare...”
|
|
 |
Marcy
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 19/05/2021 21:24:52
|
Marcy
Junior member
IP:
|
Lucian wrote:Bine ai venit in grupul nostru!
Daca te-ai aventurat la acvaristica citeste si cateva articole scrise special pentru incepatori si eviti astfel neplaceri ulterioare. Articole
Mul?umesc mult , ma voi uita !
|
|
 |
Marcy
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 19/05/2021 21:28:00
|
Marcy
Junior member
IP:
|
Lucian wrote:Bine ai venit in grupul nostru!
Salut , d?uneaz? ? Este pl?cerea prietenei mele , ea l a dorit , am zis sa fie de decor pt ca momentan e mult sa dau 100 lei pe lemnele acelea de decor dar în timp.. mai vad
|
|
 |
Lucian
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 19/05/2021 22:29:48
|
Lucian
Administrator
IP:
|
Te rog sa nu mai utilizezi diacritice, softul forumului nu le suporta si apar cocomarle
|
„Singurele lucruri care se intampla rapid intr-un acvariu sunt cele rele. Lucrurile bine facute se observa in timp si necesita rabdare, rabdare, rabdare...”
|
|
 |
Marcy
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 19/05/2021 23:35:30
|
Marcy
Junior member
IP:
|
Lucian wrote:Te rog sa nu mai utilizezi diacritice, softul forumului nu le suporta si apar cocomarle
Sigur , am vazut si eu asta, deci din ce am citit acolo , ar trebui sa scot nisipul rosu , nu ? ?i acel strat de iarba de care incerc eu sa aflu ce este cu el, este acesta cumva " Dennerle Eleocharis pusilla ?
|
|
 |
Filiper
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 20/05/2021 08:35:53
|
Filiper
Junior member
IP:
|
In timp culoarea de la nisip se va vaporiza in apa si va fi un pic toxica.Se recomanda substrat inert 2-4 mm, undeva 5-8 cm stratul.Carasul si plantele nu sunt chiar compatibile ,recomand alti pestisori dca vreti acvariu plantat.Plantele sa fie luate de la cineva care nu foloseste co2 , pentru a nu se ofili la dumneavoastra.Cititi un pic,va ajuta sa intelegeti mai bine fenomenul,bafta
|
|
 |
EverSad
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 20/05/2021 10:49:59
|
EverSad
Ultrahigh member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/8c287e1e6768cbed0e28ea6b3c3c9dce.jpeg)
IP:
|
Practic, toate plantele care sunt acolo vor fi consumate de caras.
Singura planta care nu este papata de carasi se numeste: Anubias.
|
Decat flamand si sarac, mai bine satul si bogat.
Optiune din: Luca 6, (20-26) cred ca.... |
|
 |
Maab
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 21/05/2021 13:44:04
|
Maab
Membru de baza
![[Avatar]](/forum/images/avatar/ce1aad92b939420fc17005e5461e6f48.jpg)
IP:
|
Intr-o buna zi imi voi lua un scaunel si ma pun in fata acvariilor de la Hornbach. Acolo trebuie chemata protectia animalelor, serios. Iar toti care isi doresc un acvariu doar pentru ca le vad prin filme si poze ar trebui sa li se dea un test cu 3 intrebari; Ce este ciclul azotului? Ce inseamna compatibilitate? Ce inseamna biosistem ?
Acel gazon cel putin pentru moment, asa cum tu spuneai, nu ti-l permiti. Iti trebuie conditii speciale care costa si mai mult iti trebuie si experienta.
Cum spuneau colegii mai sus plantele vor fi o delicatesa pentru carasel. Daca decizi sa ramai cu caraselul doneaza plantele sau schimbale cu anubias si fa rost de o cioata radacina pe care sa legi acel anubias.Daca nu mai vrei carasul scoate plantele din chiveci si planteazale, dupa ce schimbi pietrisul acela colorat.
Pentru un aspect placut pune pe spatele acvariului un colant albastru/negru.
Nu lasa lumina soarelui sa ajunga direct pe acvariu
Nu spala filtrul, doar il clatesti in apa scoasa cand faci mentenanta.
Nu da multa mancare, doar cat mananca in 2-3 minute.
Carasul se balega  mult, un alt aspect de care iti recomand sa ti cont.
Daca tot ai primit carasul donatie da-l inapoi si reia proiectul de la 0, acum ai material de studiu si daca chiar iti doresti un mic colt de natura in casa sigur il vei avea...in 2-3 luni.
PS Nu folosi incalzitorul - carasul este un peste de apa rece !
PSS Padul de sub acvariu trebuie sa acopere FIX toata baza acvariului altfel pot aparea tensiuni ale geamului.
This message was edited 1 time. Last update was at 21/05/2021 13:48:23
|
De multe ori, e o obraznicie sa nu fii obraznic. (Nicolae Iorga)
|
|
 |
Marcy
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 21/05/2021 16:04:21
|
Marcy
Junior member
IP:
|
Bine , o sa ma apuc sa scot tot din el , scap de nisipul rosu ?i am sa dau Carasul, mai iau o punga de nisip sa ii fac efectul acela de adânc, putin i fata mai mult pe spate ?i reiau de la zero , am tot citit ce mi a l?sat b?iatul de mai sus .. compatibilitatea pe?tilor lumina .. etc
Ms pt timpul acordat !
|
|
 |
Marcy
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 01/06/2021 13:49:37
|
Marcy
Junior member
IP:
|
Va salut revin cu o rugaminte, carasul pana la urma a devastat ce pusesem in acvariu asa ca am scapat de el ,
Am refacut acvariu cu pamânt pentru plante si pietris, ca sa pun acel gazon sa poata creste mai bine plus înca catve plante , doar ca atunci când am pus apa s a înnegrit total toata apa , am refacut tot acvariul cu pietris mai mult si am repus smocurile de gazon doar ca nu stiu daca sa mai pun apa pana sus sau doar sa l las îmbibat cu apa si sa las iarba sa creasca sa stabilizeze solul apoi sa umplu si sa vin cu plante inalte , am tot citit si am tot vazut diverse variante in care îl lasa doar cu apa scqzuta.. acum voi ce spuneti Momentan am apa mica si adaug co2 lichid .
Ms anticipat
This message was edited 3 times. Last update was at 01/06/2021 13:53:25
|
|
 |
Maab
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 01/06/2021 14:31:47
|
Maab
Membru de baza
![[Avatar]](/forum/images/avatar/ce1aad92b939420fc17005e5461e6f48.jpg)
IP:
|
Offfff, ooooffffffffff!
Dragule, gazonul pe care ti-l doresti este o planta foarte delicata si pretentioasa. "cataroaiele" puse peste pamantul de flori...nu vor putea fi strapunse de radacinile plantelor in general cu atat mai putin de gazon.
Cine ti-a recomandat de data asta sa pui pamant de flori? Stii ca in general pamantul de flori este tratat ? Adica pestii vor muri destul de repede dupa ce ii aduci acasa si sigur o sa te prezinti aici cu intrebarea " DE CE IMI MOR PESTII!
Hai sa o luam altfel;
-daca vrei gazon iti trebuie lumina de calitate, fertilizare si neaparat CO2 presurizat sau "bombe" cu drojdie sau sare de lamaie.
Parca spuneai ca nu ai momentan buget pentru investitii (sau incurc eu?) ori ce vrei tu din prima costa oarecum mult- un neon bun 120-150 lei si nu poti doar cu un neon, sistem CO2 minim 5-600 lei ceva basic ce nu recomand pt un incepator, priza cu temporizare pt lumina 10-30 lei, filtrare ok china 200-500 lei, substrat bun cca 150-300 lei
Repet pt ca nu imi aduc aminte de cineva care sa faca acvariu cu pamant de flori, NU cred ca este bine!!! Stiu ca mai sunt cativa care au facut cu turba...
|
De multe ori, e o obraznicie sa nu fii obraznic. (Nicolae Iorga)
|
|
 |
Marcy
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 01/06/2021 14:38:17
|
Marcy
Junior member
IP:
|
Salut , nu este pamant de flori , m am exprimat eu gresit, este pamant de la jbl iar r?d?cinile gazonului erau maricele au întrat destul de adanc in pietris
This message was edited 1 time. Last update was at 01/06/2021 14:51:47
|
|
 |
Lucian
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 01/06/2021 20:33:21
|
Lucian
Administrator
IP:
|
stratul superior are pietris mare pentru gazon, parerea mea
|
|
|
 |
|