[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Aplicare silicon in acvariu cu pestii in el?  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
danyer
Member

IP:

O intrebare buna/proasta, dar trebuie sa o intreb

Aveam un decor pe spatele acvariului. Sunt trei placi. Sunt in interiorul acvariului. Lipite cu silicon, de mine.

Problema. Am lipit prost, sau s-au umflat, habar n-am, una s-a dezlipit in partea superioara. Un peste a reusit sa sara acolo si sa moara

Intrebare: am silicon special pentru acvariu, non toxic. Pot sa incerc sa lipesc placa? Trebuie sa pun doar in partea de sus, *nu* o sa incerc lipitura subacvatica, scad nivelul apei cu 2-3 cm sub zona unde vreau sa lipesc. Dar asa, ca sa fiu "safe": e non-toxic si cand e umed, adica neintarit?

Multumesc mult si sper ca nu v-am rapit prea mult timp din aceasta minivacanta de 1 Mai.

Cele mai bune,
Dan.
LooSeR
Senior member
[Avatar]

IP:

siliconul daca e umed nu se intaraeste .. da e toxic daca nu e intarit.

Din cate stiu siliconul pt a se intari.. se evapora substante din el .. deacea dureaza 2 saptamani sa lipesti un acvariu

corectati-ma daca gresesc

Vand Pui vijla maghiar ! Pt detalii PM !
[WWW] [Yahoo!] [MSN]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

danyer wrote:am silicon special pentru acvariu, non toxic. Pot sa incerc sa lipesc placa? Trebuie sa pun doar in partea de sus, *nu* o sa incerc lipitura subacvatica, scad nivelul apei cu 2-3 cm sub zona unde vreau sa lipesc. Dar asa, ca sa fiu "safe": e non-toxic si cand e umed, adica neintarit?
Scade nivelu' apei astfel incit sa poti face lipirea. Dupa 2 zile poti umple acvariu .

Din ce scrie pe tubu' de silicon se intareste sub actiunea umiditatii din atmosfera. In timpu' uscarii elibereaza acid acetic care nu cred ca e foarte toxic ....... totusi n-as experimenta pe pesti .

Poze: smilie ... Poze cu plante
danyer
Member

IP:

Va multumesc amandurora (am cautat in DEXonline sa vad cum se scrie corect, desi cred ca puteam sa bag si "la amandoi") ;)

Dan.
Ioan
Senior member
[Avatar]

IP:

Doar asa, pe marginea discutiei, nu stiu daca a aparut si in tara, dar Zajac (detine cel mai mare magazin de acvaristica din Europa) face reclama in catalogul sau la o varianta de silicon ce se poate folosi cu succes sub apa. Comerciantii din tara ar putea sa fie mai in tema decat mine.

Daca-ti spune cineva: "Nu se poate!", adu-ti aminte ca se refera la posibilitatile sale, nu la ale tale.

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: