Salutare, ma numesc Razvan, sunt relativ nou in acvaristica si la fel ca multi alti colegi am si eu nevoie de ajutor de la colegii mai "in varsta" in acest hobby.
Am cumparat acvariul 94 x 30 x 40 (LxlxH) dar am carat si 60 de L de apa din el pentru a nu mai fii nevoit sa-l ciclez , l-am spalat inainte cu apa doar si adaugat cei 60 de l plus apa de la robinet- bine/rau, nu stiu.Am curatat buretele din filtrul interior - un claro 1000 cu apa de la robinet.
Am adaugat un incalzitor intern Eheim 100 wati si l-am setat pe 25 de grade. Adaugat si o pompa de aer Eheim 100 si lasat cu duza din pachet sa faca bule, mie imi cam plac bulele alea

)) e silentios deci nu deranjeaza, nu stiu totusi daca nu face prea multe valuri.L-am inramat aseara dupa cum vedeti in imaginea atasata.
In el am 10 scalari koi micuti, astept sa se formeze o pereche iar restul ii voi da si 10 neoni.
Am un neon de leduri - ceva low budget cred - de 6400 k altceva nu-mi mai amintesc ca scrie pe el dar de este necesar cand ajung acasa citesc si adaug info.
Intrebari :
1. Ce neon mai "domestic" financiar mi-ar fii necesar pentru ca acele plante din acvariu sa fie ok - bugetul ar fii pe la 100 lei, amu stiu, droser, neon,suporti neon etc, voi lua un droser de la dedeman mai decent, deci neonul sau neoanele de preferat sa fie undeva la 100 lei. Nu-i ca si cum nu m-am documentat, as merge pe un neon t5 ca este mai subtire dar nu pricep care imi este necesar si care produce in draci alge.
2. Scalari imi vor rupe neoni ?
3. Ce substrat sa folosesc, sincer as dori un "gazon"(asta doar daca nu-mi ridica enorm costurile - buget 150 pentru gazon) si ceva plante, cele deja din acvariu mi-s ok, dar as dori sa plantez si un gazon, de este posibil, va intreb.
Va multumesc anticipat iar de aveti sfaturi cu drag le primesc. Este un acvariu mai low budget presupun, sunt convins ca o lampa de 1500 de lei mi-ar ridica acvariul la un nivel de invidiat ori o instalatie de co2 sau chiar apa de osmoza, dar momentan ma voi rezuma la lucruri mai minimaliste, nu neaparat cel mai ieftin dar acceptabile financiar.