Author |
Message |
roby
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 21/04/2007 14:19:02
![[Up]](/forum/templates/default/images/icon_up.gif)
|
roby
Member
IP:
|
buna,
am un acvariu de 95x30x40 (lungime latime inaltime) si momentan am in el un discus,2 scalari un ancitrus si doi gurami.
am un fundal facut din spuma ,si doua neaone sun-glo de 20 si aqua glo de 25 de w.
plante foarte putine deoarece nu le merge bine de loc.
as dori niste pareri din partea voastra sa-l transfor intru-un acvariu mai vesel cu mai multe plante si pesti mai vioi.
cam asa arata acuma:
http://i147.photobucket.com/albums/r309/robymund/IMG_0992.jpg
multumesc
|
|
 |
Porcu
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 21/04/2007 22:42:32
|
Porcu
Faraonu'
![[Avatar]](/forum/images/avatar/506111854018ad6fd51f0.jpg)
IP:
|
roby wrote:am un acvariu de 95x30x40 (lungime latime inaltime) si momentan am in el un discus,2 scalari un ancitrus si doi gurami.
Scoate discusu' si scalarii d-acolo, acvariu ala nu-i pentru ei  . Un cird de Characidae sau Cyprinidae mici ar fi mult mai potrivit.
|
Poze: ... Poze cu plante |
|
 |
Dolly
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 22/04/2007 07:13:31
|
Dolly
Dust in the wind
![[Avatar]](/forum/images/avatar/a34bacf839b923770b2c360eefa26748.jpg)
IP:
|
roby wrote:
plante foarte putine deoarece nu le merge bine de loc.
Si nu te intrebi de ce nu le merge bine? Cit despre pesti, o combinatie mai nefericita nici ca puteai gasi.  In primul rind, acvariul este mult prea ingust pentru ce ai tu acolo. Pestii respectivi au nevoie de spatiu de miscare. Pun pariu ca discul acela abia se poate intoarce, amaritul.
Daca vrei acvariul "colorat", variante sunt destule, cu conditia ca pestisorii alesi sa fie micuti si mai putin pretentiosi. Guppy de exemlu pot fi o alegere foarte buna - masculii au culori superbe.  Sau asa cum a zis Porcu', poti alege pesti din fam. Characidae sau Cyprinidae
Cit despre plante, ceva fertilizanti ai incercat?...
|
|
 |
roby
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 22/04/2007 21:50:16
|
roby
Member
IP:
|
am incercat fertilizanti lichizi...si tot degeaba  ,am sa incerc sa cumpar un substrat de firma poate asta o sa ajute....oricum ce pesti ar merge in acest acvariu?un cird de 20 de neoni ?si ce as putea aduga pe lunga ei?
multumesc
|
|
 |
Porcu
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 23/04/2007 07:57:44
|
Porcu
Faraonu'
IP:
|
roby wrote:ce pesti ar merge in acest acvariu?un cird de 20 de neoni ?si ce as putea aduga pe lunga ei?
20 neoni ar fi perfect  . Plus 2-3 Ancistrus  .
Ce plante ai? Nu-mi dau seama din poza  . Aia rosie din mijloc pare ai fi ceva Ammania .......
|
|
 |
roby
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 23/04/2007 23:30:34
|
roby
Member
IP:
|
nu mai gasesc unde era link-ul cu numele plantelor  ca eu nu le stiu numele
|
|
 |
Lofty
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 24/04/2007 09:27:01
|
Lofty
De-al casei
IP:
|
roby wrote:nu mai gasesc unde era link-ul cu numele plantelor  ca eu nu le stiu numele 
mura in gura
|
Dupla & Dennerle - 360 l si Malawi - 550 l |
|
 |
roby
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 24/04/2007 10:07:52
|
roby
Member
IP:
|
ok , multumesc
deci in acvariu am
-in partea dreapta :ALTERNANTHERA LILACINA
-pe mijloc in decor :CRYPTOCORYNE AXELRODI
-si in partea stinga: ELODEA DENSA
multumesc pentru link
teperatura apei 27-29 de grade ferilizantul folosit "florena" de la serra
|
|
 |
Porcu
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 24/04/2007 10:38:51
|
Porcu
Faraonu'
IP:
|
roby wrote:-in partea dreapta :ALTERNANTHERA LILACINA
E o planta imposibil de crescut fara substrat de calitate, CO2 si lumina multa.
roby wrote:-pe mijloc in decor :CRYPTOCORYNE AXELRODI
-si in partea stinga: ELODEA DENSA
Astea nu le-am avut :paperbag: .
|
|
 |
Sicmar
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 01/05/2007 11:26:50
|
Sicmar
Junior member
IP:
|
1. Cred ca nimic nu-ti va face un acvariu mai agitat decat zebrele (Brachydanio rerio). Eu, pentru ca voiam, la fel, un acvariu plin de viata am pus zebre. Lumea acvaristicii nu vede cu ochi buni zebrele rosii sau galbene (OMG = Organisme Modificate Genetic) dar am vrut sa am si varietati de culoare asa ca - o zic cu riscul de-a fi blamat - ai putea face ca mine.
2. Majoritatea plantelor rosii necesita multa lumina. Daca vrei ca Alternanthera reineckii var. lilacina sa mearga bine trebuie sa-i asiguri 75-80 w ca minim. Multe capace de firma se pot modifica (eu, de exemplu, am modificat un capac de acvariu Eheim si in loc de un tub de 15 w am pus 4 la un acvariu de 58 l brut). De altfel se vede ca Alternanthera reineckii var. lilacina este anemica.
3. Exista totusi o mare varietate de plante, si cryptocorynele (cu foarte putine exceptii) sunt printre ele, care se multumesc cu lumina moderata. Ai putea pune mai multe varietati de cryptocoryne (si, har Domnului, sunt destule) fara sa te complici cu modificarea capacului.
4. Ai si o problema de calitate a luminii. Nici Sun Glo nici Aqua Glo nu sunt cea mai potrivita alegere, cu atat mai mult cu cat ai mare problema cu cantitatea luminii. Daca tot vrei produse Hagen ar fi bine daca ai putea pune o combinatie de Flora Glo si Aqua Glo. (La mine a dat rezultate mai bune decat orice alta combinatie de tuburi Hagen.) Flora Glo da lumina putina dar acolo unde plantele au nevoie; Power Glo compenseaza in ceea ce priveste cantitatea luminii). Din fericire Hagen face si tuburi non standard de 25 w si cu 3 tuburi din astea (2xFlora Glo + 1xPower Glo) faci fericite plantele.
5. Nu trebuie neglijata nici existenta unui substrat fertil. Degeaba ai lumina daca plantele n-au cu ce se hrani. Fertilizantii lichizi sunt buni dar sunt mai degraba pentru suplinirea a ceea ce plantele extrag din substrat. In plus exista multe plante care asimileaza putin din masa apei. Aceasta cu atat mai mult cu cat am vazut ca ai filtru extern care mai retine si el din fertilizantii lichizi (si situatia este agravata daca ai si carbune activ in filtru). Daca n-ai posibilitatea folosirii unui substrat de firma exista alternative (nerecomandabile insa) cum ar fi: pamant de flori (fara fosfati), turba, argila; apeleaza la acestea numai si numai daca n-ai alta alternativa; le-am amintit (iarasi cu riscul de-a fi blamat) pentru ca dintre doua rele (lipsa oricarui substrat fertil / substrat continand cele amintite) este de preferat raul mai mic.
6. Ar mai fi de zis despre CO2 si despre multe altele dar macar sa ajungi pana la ele.
Succes.
|
|
 |
Ioan
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 01/05/2007 13:29:59
|
Ioan
Senior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/2451041557a22145b3701b0184109cab.jpg)
IP:
|
@ Sicmar, nu crezi ca ar putea rezolva problema substratului cu ajutorul bilelor de lut pentru substrat, care se gasesc in comertul acvaristic? Cu acestea cel putin nu hraneste in acelasi timp si algele. In ce priveste pestii colorati artificial...meriti din plin sa fi blamat ca sprijini o asemenea porcarie. Cel putin fi asa de onest si n-o mai recomanda altora. Nu m-ai suparat, dar cred ca stii tu foarte bine ca nu-i tocmai O.K. asa ceva, ca n-am chef sa-mi iradieze fata si mainile candva ca o lampa de iluminat stradal.
Eu as lasa omu sa-si creasca pestii care-i plac. Discusul are acum o lungime de 11,3cm cu caudala cu tot, deci poate face tumbe in toata voia in cei 25cm latime. Nu vreau sa spun prin asta ca nu i-ar place sa inoate in Amazon. Scalarii sunt ceva mai inalti dar mai scurti, asa ca au si ei loc destul, dupa cum se si vede in imagine, iar in ce priveste apa, toti o vor la fel, in afara de faptul ca gurami ar putea sa transpire mai sus de 28 de grade, dar nici Discusul nu trebuie tinut neaparat la 30. Pentru plante recomand in cazul de fata bilele cu ingrasaminte pentru substrat, ceva mai multa lumina, chiar daca nu-i exact culoarea ideala, ca inca nu merge la expo cu ele, si sa incerce sa le dea un pic de CO2, dar sa n-o faca aiurea, ca-si omoara pestii.
PS.@ roby
Daca vrei sa-i vezi inotand, nu-i mai tine satui, ca sa caute hrana, deci da-le mai putin si mai des, si cred ca si plantelor le-ar prii niste apa mai proaspata. Poti sa mai pui acolo linistit niste pesti zglobii, dar sa nu-i poata manca scalarii, deci nu prea mici, si sa se potriveasca cu mediul de viata al celorlalti. Eu as putea sa-ti aleg cativa, dar trebuie sa mai inveti cate ceva si singur, ca surse se gasesc din plin.
|
Daca-ti spune cineva: "Nu se poate!", adu-ti aminte ca se refera la posibilitatile sale, nu la ale tale. |
|
 |
Sburlea Nicolae
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 02/05/2007 11:39:38
|
Sburlea Nicolae
Junior member
IP:
|
Bilele de argila se amorseaza mai greu, exista o perioada de timp in care ajung sa fie asimilitate de plante si nici randamentul lor nu este grozav. Problema fertilizantilor eu am rezolvat-o cu Pastile Dupla care si-au meritat cu varf si indesat banii.
|
|
 |
Ioan
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 07/05/2007 00:39:54
|
Ioan
Senior member
IP:
|
Pastile "Dupla"? Ce-s alea?
|
Daca-ti spune cineva: "Nu se poate!", adu-ti aminte ca se refera la posibilitatile sale, nu la ale tale. |
|
 |
Alex
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 07/05/2007 09:58:01
|
Alex
Administrator
![[Avatar]](/forum/images/avatar/31857b449c407203749ae32dd0e7d64a.jpg)
IP:
|
Carja Ioan wrote:Pastile "Dupla"? Ce-s alea?
Ioane, cred ca se refera la "tabletele" de la Dupla.
Este vorba de Dupla Root K ... 12 tabletten...tablete le-am denumit si eu in descrierea mea la topicul despre Dupla ...pastile le-a zis sicmar...
Practic e vorba despre un tub cu 12 tablete ceva mai mari decat un mentosan de pe vreme lu` Piticu`  . 12 tablete ajung pentru 120 de litri si se pun la radacina plantei. Produsul inlocuieste mai vechile bile lateritice sub denumirea lor comerciala duplarit k.
Cu un pic de timp diseara iti fac niste poze cu "tabletele" respective si sper sa le atasez la topicul despre produsele nou intrate pe piata din Romania
|
SPUNE-MI CE "CODOI" AI CA SA-TI SPUN CINE ESTI  |
|
 |
Sicmar
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 07/05/2007 18:22:58
|
Sicmar
Junior member
IP:
|
Sandu wrote:... pastile le-a zis sicmar
Dincolo de faptul ca n-am zis nimic de pastile sau tablete Dupla, pentru sensul cuvintelor pastila si tableta sta la dispozitie DEX-ul. Poate ma lamuriti si de ce este mai corect 'tableta' decat 'pastila', in afara de faptul ca este o traducere mai apropiata grafic de originalul din germana.
Carja Ioan wrote: ... n-am chef sa-mi iradieze fata si mainile candva ca o lampa de iluminat stradal
Sunt convins ca nimeni nu vrea asa ceva dar ma lamuriti si pe mine ce are asta cu subiectul ? Daca sugerati ca de la zebre OMG s-ar putea asa ceva, aveti vreun argument sau ati pus-o doar ca figura de stil care sa dea de inteles ca un OMG poate face orice, incluziv sa va tranforme in lampa pentru iluminat stradal ?
Desigur, asupra OMG-rilor se poarta discutii aprinse si sunt cunoscute pozitiile antagoniste UE / USA pe acest subiect. Oare se compara modificarile genetice care intervin asupra sistemului imunitar, asupra productivitatii (sub diverse forme inclusiv prolificitatea si modificarea volumetrica a organismelor obtinute), etc. - modificari care sunt mult mai periculoase prin mecanismele biologice pe care le afecteaza si care genereaza aceste discutii - cu modificarile asupra genelor care controleza pigmentarea si care au fost modificate (in cazul zebrelor in discutie) folosind gene de la anemone ? Odata semnalat faptul ca este vorba de OMG cred ca am spus destul si cu privire la aspectele morale.
Unul dintre principalele motive (daca nu cumva cel mai important) pentru care genetica a luat amploarea pe care-o are astazi este tocmai obtinerea de OMG !
Dar despre ceilalti factori mutageni cu care se intalnesc acvaristii n-ar fi nimic de zis ? Verdele de malachit este cunoscut demult ca este puternic mutagen si totusi toti pestii crescuti in China (si pe piata noastra sunt destui care provin de acolo) sunt tratati preventiv cu Verde de malachit ... Cred ca toate firmele care produc medicamente pentru pesti au cel putin un medicament care in compozitie are Verde de malachit. Ma indoiesc sa existe vreun acvarist cu ceva vechime si care sa fi folosit macar odata Verde de malachit.
|
|
 |
Alex
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 07/05/2007 22:06:48
|
Alex
Administrator
![[Avatar]](/forum/images/avatar/31857b449c407203749ae32dd0e7d64a.jpg)
IP:
|
Sicmar wrote:
Sandu wrote:... pastile le-a zis sicmar
Dincolo de faptul ca n-am zis nimic de pastile sau tablete Dupla, pentru sensul cuvintelor pastila si tableta sta la dispozitie DEX-ul. Poate ma lamuriti si de ce este mai corect 'tableta' decat 'pastila', in afara de faptul ca este o traducere mai apropiata grafic de originalul din germana.
Pai exact asta sugeram si eu...faptul ca unul a folosit termenul de tableta (eu) si altul de pastila(Lupu`...scuze de confuzie da` va stiu prieteni buni si v-am cam incurcat nick-urile  ) e lipsit de importanta...au fost termeni similari, alesi in mod generic vis-a-vis de forma de ambalare a unui produs si am considerat dat fiind semnul de "?" pus de Ioan ca sa-l lamuresc despre ce produs este vorba...in rest nu era iz de contradictie
By the way...tabletele arata asa:
DUPLA ROOT K
Nu ma bag in cealalta discutie legata de zebre insa marturisesc ca dpdv moral sunt mai aproape de Ioan (te rog nu o interpreta in mod "talibanic" :-) cu ani de zile in urma eram absolventul unei facultati care m-a "indoctrinat" cu trei ani de genetica si am mai parcurs pe langa alti doi ani  ...daca vrei sunt de acord ca OMG-rile au revolutionat dar daca simpla utilitate a zebrelor despre care vorbim ar fi cea a acvaristicii, atunci ar fi o potlogarie  ...cum insa din cate cunosc eu aparitia "zebrelor fluo" a avut altceva decat utilizarea acvaristica la baza..."te-ai scos" de data asta  ...pot doar sa stramb din nas si sa spun ca e chestie de gust.
Ori, cum gusturile nu se prea discuta ci eventual se cultiva...ma opresc aici.
Subiectul este insa interesant pentru ca aici nu este vorba de niste pesti injectati, o alta practica pe care o dezavuez total  ...cred ca poate fi discutat insa la alta rubrica decat "Coltul incepatorului" si chiar va rog sa o faceti daca tineti mortis...dar imi e teama ca tocmai datorita faptului ca este un subiect sensibil se va ajunge mai devreme sau mai tarziu la
Ca sa fiu cinstit discutia asta nu prea este nici de forum ci de discutie la o bere pentru ca uneori exista riscul sa nu se inteleaga exact ce vrei sa razbata din cateva randuri.
|
SPUNE-MI CE "CODOI" AI CA SA-TI SPUN CINE ESTI  |
|
 |
Ioan
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 08/05/2007 02:13:18
|
Ioan
Senior member
IP:
|
Se vede ca nu mai sunt in tema cu schimbarile din domeniul gradinaritului subacvatic. In urma cu 7 ani am renuntat cu parere de rau la plante, dar nu stiu cat voi mai rezista tentatiei de a le avea din nou, daca voi continua sa citesc aici anumite posturi vadit instigatoare. Mi-au ramas de atunci cateva...bile, tablete, pastile.  Tot instigatoare consider si invitatia la o bere, chiar cu riscul sa devina mai multe. Cine stie...poate, candva...
|
|
 |
Ioan
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 17/05/2007 15:37:22
|
Ioan
Senior member
IP:
|
Sicmar wrote:
Carja Ioan wrote: ... n-am chef sa-mi iradieze fata si mainile candva ca o lampa de iluminat stradal
Sunt convins ca nimeni nu vrea asa ceva dar ma lamuriti si pe mine ce are asta cu subiectul ? Daca sugerati ca de la zebre OMG s-ar putea asa ceva, aveti vreun argument sau ati pus-o doar ca figura de stil care sa dea de inteles ca un OMG poate face orice, incluziv sa va tranforme in lampa pentru iluminat stradal ?
Da! Cel mai tarziu acum este timpul sa-ti revizuiesti convingerile!
Cand am scris postul nu banuiam ca prezicerile mele pesimiste, aparent absurde, sunt deja demult realitatea de toate zilele!
http://www.glowingpets.com/pets/glow_monkey_2.htm
|
|
 |
g.g
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 17/05/2007 15:47:22
|
g.g
Ultrahigh member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/50610a563fd5d50c745f2.jpg)
IP:
|
foarte tare. vreau si eu o maimuta galbena.
|
Just for fun!
www.REEF.ro |
|
 |
florin27
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 19/05/2007 21:55:14
|
florin27
Member
IP:
|
Salut,
Eu am un acvariu cu dimensiuni similare, am sa incerc sa public o poza. Sunt insa curios, dupa atatea dezbateri ce a iesit din acvariul tau?
|
"Birocratia sufoca miracolul vietii. Proliferarea cotropitoare a birocraþiei e un efect al luarii totdeauna in serios a lucrurilor importante si niciodata a celor cu adevarat importante." (Alexandru Paleologu - DESPRE LUCRURILE CU ADEV|RAT IMPORTANTE) |
|
 |
|