[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Acvariu 63l incepator  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
AndreiHip
Junior member

IP:

Salut

Am inceput acest acvariu fara sa ma documentez deloc ,normal trebuuie sa apara si probleme ,nemultumiri dar sper sa le remediez pe parcurs.
Acvariu 63l cu filtru acvariu Evo 2 cu burete si carbuni , incalzitor setat la 25?c , lumina este led dar nu stiu nici o specificatie.
Pentru inceput am pus vreo 3 plantute si am lasat fara pesti doar vreo 10 zile (nici de astea nu sunt sigur)
in prezent am asa : -2 Molly negri
-4 Ternetzi (galben,verde,roz,albastru)
-2 Zebre (una cu dungi una cu puncte)
-2 Calistus
-1 Gourami perlat
-5 neoni
-1 Labeo
-1 sanitar Corydoras
-2 melci
Atat am de spus momentan , sper ca nu am omis nimic. Las si un link cu video ,scuzati-mi talentul de cameraman. https://www.youtube.com/watch?v=-2NYF-mado8&fbclid=IwAR2syl-m2v6dCNMBasKVv8dXN0ZhEB5Pk8NhL89FoHSzgQ-k0EaEswlAYiE
AndreiHip
Junior member

IP:

Am uitat sa spun ca am pus si substrat fertilizant Tetra Plant Complete Substrate cam 2,5 kg , ma gandesc sa pun si fertilizant lichid. Ce spuneti, fac bine?
Silviu Man
Aqua Man
[Avatar]

IP:

Schimburi de apa 30% la fiecare 2-3 zile. Fara fertilizare doua saptamini si cu putina mincare pentru pesti. Aerare foarte buna si ... Doamne’ajuta la ceas de seara!

Daca as putea cumpara timp ... as fi cel mai sarac om de pe fata Pamintului!

O Gradina Nano - The Worship of the Stones - What Dreams May Come - Un nano ... Literati

In lucru : Wabi Kusa - Dutch Style by Rodo si Silviu
Si una off-forum : Viata grea, de acvarist familist
[Email]
AndreiHip
Junior member

IP:

Am venit si cu poze. Acest schimb de apa la 2,3 zile trebuie facut o perioada sau mereu ? Multumesc pentru ajutor!
[Thumb - IMG-20200412-WA0002.jpg]

This message was edited 1 time. Last update was at 12/04/2020 12:28:04

Liv
Ultrahigh member

IP:

Pina se termina ciclarea, 3 preferabil 4 sapatimini de la start.

Sa aveti animale sanatoase, plante frumoase si apa limpede.
adrian09
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

cea mai mare problema pentru un bazin este filtrarea. Un bazin cu o filtrare insuficienta , sa va cicla intr-o perioada mai lunga sau poate niciodata. filtrul tau face filtrare mecanica si chimica... mai putin biologica care , de fapt, este principala. Filtrarea biologica ofera un dpatiu mai mare pentru dexvoltarea bacteriilor care , transforma amoniacul in nitriti, si nitritii in nitrati care, sunt mai putin toxici pentru pesti, se controleaza prin schimburi partiale de apa
dejectiile faunei, flora care degenereaza, mincarea care nu este mancata cat si animale moarte, toate , prin descompunere, genereaza amoniac. pentru asta avem nevoie de filtrare biologica
Ar fii bine sa poti schimba , cat mai repede filtrul...sa achizitionezi un filtru cascada sau un filtru exterior care , e prevazut pentru bazine de 100 litri minim...
filtrul tau este insuficient pentru incarcatura biologica din bazin
orice filtru ai cumpara, va trebui sa cumperi si medii bio

Pina atunci... asa cum a spus colegul... schimburi partiale de apa la max 3 zile...ATENTIE apa tinuta la declorinat 24h untr-un vas cu gura larga si temperatura apei care o introduci in bazin sa fie aproximativ cu cea din bazin... socurile termice slabesc pestii

Ai grija ce iti doresti ca s-ar putea sa se intimple
[Email]
iMatei
Junior member

IP:

Filtrarea biologica nu o poate face prin alt mod? Altul decat achizitionarea unui filtru extern/cascada?

This message was edited 2 times. Last update was at 12/04/2020 15:34:20

AndreiHip
Junior member

IP:

adrian09 wrote:cea mai mare problema pentru un bazin este filtrarea. Un bazin cu o filtrare insuficienta , sa va cicla intr-o perioada mai lunga sau poate niciodata. filtrul tau face filtrare mecanica si chimica... mai putin biologica care , de fapt, este principala. Filtrarea biologica ofera un dpatiu mai mare pentru dexvoltarea bacteriilor care , transforma amoniacul in nitriti, si nitritii in nitrati care, sunt mai putin toxici pentru pesti, se controleaza prin schimburi partiale de apa
dejectiile faunei, flora care degenereaza, mincarea care nu este mancata cat si animale moarte, toate , prin descompunere, genereaza amoniac. pentru asta avem nevoie de filtrare biologica
Ar fii bine sa poti schimba , cat mai repede filtrul...sa achizitionezi un filtru cascada sau un filtru exterior care , e prevazut pentru bazine de 100 litri minim...
filtrul tau este insuficient pentru incarcatura biologica din bazin
orice filtru ai cumpara, va trebui sa cumperi si medii bio

Pina atunci... asa cum a spus colegul... schimburi partiale de apa la max 3 zile...ATENTIE apa tinuta la declorinat 24h untr-un vas cu gura larga si temperatura apei care o introduci in bazin sa fie aproximativ cu cea din bazin... socurile termice slabesc pestii

Multumesc. momentan o sa raman la schimburi dese. Am avut norocul sa raman fara loc de munca in vremuri de "razboi" )
Octavian1331
Junior member
[Avatar]

IP:

Salut.
Avand in vedere conditiile date eu as zice asa. In masura posibilitatilor planteaza mai mult ( plate easy) cat de mult poti. Te va ajuta f mult acest aspect in stabilizarea acvariului.
Legat de filtrare. Momentan lasa-l asa, dar incearca sa nu mai achizitionezi pesti. Cartusul de carbon trebuie inlocuit dupa 3-4 saptamani maxim . In aceasta faza este benefic. La schimbarea cartusului de carbon poti introduce in locul lui material pt filtrare biologica. Eu ti-as recomnada ceva de dimensiuni mici. Exista eheim substrat pro si la 250 ml. Parca am vazut iN Hornbach.
In rest succes.

Octavian1331
Junior member
[Avatar]

IP:

https://www.nevertebrate.ro/material-filtrant-biologic-eheim-substrat-pro-250ml-14450
AndreiHip
Junior member

IP:

am citit pe undeva ca ar merge si bucatele mici de piatra vulcanica ,asta am acasa daca este bun macar o perioada
AndreiHip
Junior member

IP:

Salut. Revin cu probleme, am un molly cu varfurie coditei albiciase si se topesc la fel si aripioarele de pe burta se pot imbolnavi si ceilalti pesti sau daca il scot minimizez sansele de imbolnavire ale celorlalti?
adrian09
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

AndreiHip wrote:am citit pe undeva ca ar merge si bucatele mici de piatra vulcanica ,asta am acasa daca este bun macar o perioada

da , spartura d elava face parte din nediile de filtrare bio

[Email]
adrian09
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

AndreiHip wrote:Salut. Revin cu probleme, am un molly cu varfurie coditei albiciase si se topesc la fel si aripioarele de pe burta se pot imbolnavi si ceilalti pesti sau daca il scot minimizez sansele de imbolnavire ale celorlalti?

dn cate spui tu, s-ar putea sa fie infectie fungica si finv rot. Nu sunt poze, nu ne putem da seama, doar presupuneri
da o cautare pe googel si vezi ce imagini se potrivesc cu ce ai tu..

[Email]
AndreiHip
Junior member

IP:

am incercat sa fac poze dar nu reusesc , am cautat si am ajuns la aceias parere ca ar fi finv rot
AndreiHip
Junior member

IP:

AndreiHip wrote:am incercat sa fac poze dar nu reusesc , am cautat si am ajuns la aceias parere ca ar fi finv rot

https://www.youtube.com/watch?v=zoZYbTRfj0E nu stiu cat de bine se vede.

Chestia este ca atunci cand l-am luat avea farfurile cozii putin albicioase, am crezut ca asa este modelul ...
AndreiHip
Junior member

IP:

adrian09 wrote:
AndreiHip wrote:am citit pe undeva ca ar merge si bucatele mici de piatra vulcanica ,asta am acasa daca este bun macar o perioada

da , spartura d elava face parte din nediile de filtrare bio

Multumesc pentru ajutor
AndreiHip
Junior member

IP:

Salut, stie cineva cum se numeste planta asta ?
[Thumb - Screenshot_20200427-103614_Gallery.jpg]

koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

Este un Echinodorus.

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
AndreiHip
Junior member

IP:

koala wrote:Este un Echinodorus.

Multumesc pentru raspuns.
Pare sa aibe ceva probleme dupa pete si frunzele cam inguste. Planta o am de la frate-miu, au fost intr-un pot 2 pui ,cea care a ramas la el a crescut cu frunze super late si foarte mare , ce spui sa fie ceva probleme?

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: