[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Ce substrat sa folosesc.. Acvariu plantat... Începator fiind  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Nicuchiran
Unripe member

IP:

Salut tocmai am achizitionat un acvariu de 200l si as avea nevoie de câteva sfaturi....
De cât substrat as avea nevoie pt el si ce fel de substrat îmi recomandati...
Nu am instalatie co2 doar un filtru extern si 2 interne... Momentdat în acvariu se afla ciclide africane dar vreau sa le dau schimb si sa îl fac plantat..

This message was edited 4 times. Last update was at 10/11/2019 20:38:05

paradoxx
Aquamaster
[Avatar]

IP:

poti avea plantat si cu substrat inert,nefertil(fara vitamine pt plante),iqr aici decizia iti apartine in functie de gusturi. Mie personal imi place substratul negru.
Daca decizi ca ai vrea totusi sa ai un acvariu super plantat sau cu plante mai pretentioase si decizi sa achizitionezi instalatie co2,substratul fertil este recomandat,dar trebuie acoperit cu substrat inert. nu iti dau recomandari de substraturi fertile,nu ma pricep la ele,dar pe langa cele spuse vreau sa iti precizez sa ai grija la sifonarea substratului daca pui fertil,caci ridica "namol"in apa - mizerie in apa

Sunt Mandru ca sunt SUMA DEFECTELOR MELE 1488
[Email] [Yahoo!]
solomonking
Member
[Avatar]

IP:

- cantitatea de substrat e usor de calculat: lungime x latime (acvariu) x 5 sau 6 cm (media dintre panta substratului fata-spate).
Ca substrat poti folosi de la inert pana la cel nutritiv.
Ca exemple poti sa cauti (studiezi) intai pe piata de la Tropica, Platinum Soil, Jbl Proscape Plant Soil, Dennerle Scaper's Soil, Dennerle Quartz, Akadama, etc.
Spor!
[Yahoo!]
Vladalin
Junior member

IP:

solomonking wrote:- cantitatea de substrat e usor de calculat: lungime x latime (acvariu) x 5 sau 6 cm (media dintre panta substratului fata-spate).
Ca substrat poti folosi de la inert pana la cel nutritiv.
Ca exemple poti sa cauti (studiezi) intai pe piata de la Tropica, Platinum Soil, Jbl Proscape Plant Soil, Dennerle Scaper's Soil, Dennerle Quartz, Akadama, etc.
Spor!
teddy2k
Senior member
[Avatar]

IP:

Salut,

Depinde cum ai vrea sa te ocupi de plante. Daca esti mai gradinar si plantezi, scoti, replantezi etc, vei ravasi destul de mult substratul si in cazul asta eu merg pe inert. Daca plantezi si le lasi in pace, poti sa incerci un substrat de tip sandwich, adica fertil jos si acoperit cu inert, asfel incat sa fie oarecum sigilat, sa nu iasa nutrienti in apa. Sau varianta mai noua este cu soluri dedicate pt acvaristica, care sunt foarte ok, dar trebuie putina grija la inceput, pana se cicleaza. Nu am sa dau nicio marca, pt ca nu le-am folosit, dar vei gasi destule pareri pe net.

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: