[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Inchegare acvariu  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
arathemis
Member

IP:

Salutare tuturor,

A trecut ceva vreme de cand n-am mai trecut pe aici. Deh, timpul asta ... nu prea e ingaduitor.

Daca va aduceti aminte aveam un acvariu de 40 L. In curand o sa ma mut intr-un apartament nou si cred ca voi primi in folosinta un spatiu nitel mai mare . Asa ca vreau sa-l folosesc cu cap .

In concluzie as vrea sa incheg un acvariu de aprox 150-200 L in care sa tin o pereche scalari (dupa ce o sa se aleaga) si un stol de neoni, eventual niste ancistrusi(2-4), daca oi gasi si plante (aici nu pot sa zic ce vreau eu sa tin, pentru ca nu prea am de unde sa aleg - totusi ma gandesc la ceva varietati de echinodorus, ludwigia).

Dat fiind ca dupa parerea mea e un pas cam mare de la 40 L la 150-200L va cer ajutorul:

1. Pt acvariu ce dimensiuni mi-ati recomanda?
2. Ca echipamente eu m-am gandit la Sera Plant Care Set pt CO2, Filtru intern Sera Internal Filter F 400 – 200 L, si un incalzitor potrivit pt litraj-ul final. Va rog sa va dati cu parerea daca credeti ca-s bune sau nu, sau daca ar fi mai bune alte echipamente.
3. Ca si fertilizant pt substrat m-am gandit la Sera Floredepot 4.7 kg, impreuna cu tabletele care vin in Sera Plant care. E ok?
4. Cata lumina mi-ar trebui pt o dezvoltare buna a plantelor si ce fel?
5. Credeti ca as putea gasi in pet shop-uri un acvariu care sa aibe un raport lumina/capacitate multumitor?

Multumesc anticipat.

Daca imi mai vin intrebari o sa revin .

Plants should populate aquariums. Algae are not plants.
[Email] [Yahoo!]
Sfarsitorul
Member
[Avatar]

IP:

Fiindca am in plan (cred c-am plictisit lumea cu el) un acvariu nou, dar mai mare ca al tau (350-400l) uite parerea mea:
1. 100x50 latimex40inaltime. Apropo, era un topic pe tema dimensiunilor unde se vorbea de nr. de aur
2. CO2 daca ai plante pretentioase. In privinta filtrului ti-as recomanda unul extern (Tetratec am luat eu)
3. Cu substratul inca sunt in studiu, dar sunt topicuri f. interesante pe forum unde isi spun parerile "greii" plantelor. Citeste acolo si eventual cere-le parerea in functie de plantele care le vrei in acvariu
4-5. Daca vrei plante mai deosebite/pretentioase si mai ales rosii iti trebuie lumina multa (cca. 1W/l) si de calitate (v. topicuri cu combinatii de tuburi), pt plante mai putin pretentioase ajunge si 0,5W/l. Din ce am vazut pe la noi acvariile de firma nu prea au destule neoane si nici suficient spatiu sa mai adaugi, iar parea mea e ca sunt cam scumpe pt ce ofera. Cu banii aia iti iei sticla si iti faci si un capac bunicel (asta daca le ai cu mestereala)
Sper ca ti-am fost de folos, dar sigur vei primi si alte pareri.
Bafta!
P.S. Daca mai vrei pareri da-mi P.M.

Nil mortalibus ardui est. (Horatiu, "Ode")
[Email]
arathemis
Member

IP:

Parerea mea e ca:

2. CO2 am nevoie pt orice planta. Banuiesc ca toate folosesc co2 in fotosinteza, cel putin asa am invatat. Intrebarea pe care o pun este: Sera Plant Care Set e bun? A folosit cineva setul asta? e vorba de asta : http://www.zooplus.ro/product_info.php?cPath=21_64_75&products_id=467.

In privinta filtrului, mi-ati recomandat tetratec. ce fel de tetratec? 600 sau 700?

4. Avand in vedere ca as vrea un acvariu intre mediu plantat si bine plantat, cam cate neoane mi-ati recomanda? Pt ca de la 0.5W/L pana la 1W/L e diferenta de 100 de W pt acvariu de 200 L.

Mersi.

[Email] [Yahoo!]
Sfarsitorul
Member
[Avatar]

IP:

In privinta CO2-ului ai dreptate: toate plantele au nevoie si se dezvolta mai bine in prezenta lui, dar...problema cea mare e dozarea in lipsa unui controler. Din experienta mea iti spun ca e greu de realizat si pana ii dai de cap te umpli de alge de care scapi f. greu. Am incercat cu "bomba cu drojdie si gelatina" si cu sistemul cu spray si difuzor de la Tetra si m-am lasat pagubas - dar poate n-am perseverat destul!!! Sunt hotarat sa nu mai introduc CO2 pana nu-mi iau un sistem de firma.

Filtrul: Tetratec 700 deoarece:
- este recomandat pt 100-250l (600 este pt 60-120l)
- 700 are 4 sertare si 6,6l capacitate, pe cand 600 are doar 3 sertare si 5,7l (luate din manual)
- diferenta de pret e nesemnificativa

Nr. de neoane variaza si in functie de lungime si latime. Daca il faci de 100cm lungime iti incap tuburi de 30W(90cm)-destul de dificil de gasit- si atunci ar trebui 6 (incap fara probleme pe 40-50cm latime). Mai este varianta sa le pui reflectoare (care in teorie dubleaza intensitatea), dar eu as pune 4 cu toata teoria. Evident pt alte dimensiuni se schimba nr de tuburi, dar mai trebuie tinut cont ca randamentul (lm/W) tuburilor mai lungi e mai bun ca al celor scurte (ex. 2 tuburi de 18W dau un flux luminos mai mic decat unul de 36W). Mult mai multe despre tuburi gasesti in articolul de pe site http://www.acvariu.ro/content/view/81/29/1/0/

Nil mortalibus ardui est. (Horatiu, "Ode")
[Email]
arathemis
Member

IP:

Ca si substrat mi-a fost recomandat Volcanit cu turba, dar am citit si post-ul cu JBL AquaBasis si am fost impresionat de evolutia plantelor cu aquabasis.

Care ziceti voi ca e varianta mai buna?

Mersi.

P.S. @Sfarsitorul: Merci de sfaturi

[Email] [Yahoo!]
arathemis
Member

IP:

Chiar nimeni nu-si da cu parerea? O sa merg la "ghici" ...

[Email] [Yahoo!]
fipilica
Senior member
[Avatar]

IP:

arathemis wrote:Ca si substrat mi-a fost recomandat Volcanit cu turba, dar am citit si post-ul cu JBL AquaBasis si am fost impresionat de evolutia plantelor cu aquabasis.

Ce fel de turba, potground sau altceva ?
In alta ordine de idei...nu ca as face reclama dar jbl aquabasis ala e destul de usor de instalat si in caz ca, accidental, ajunge in contact cu apa nu iti genereaza o explozie de alge.

...
[Yahoo!] [MSN]
arathemis
Member

IP:

Despre turba asta era vorba: Sera Super Peat – turba granulata 500 g.

[Email] [Yahoo!]
fipilica
Senior member
[Avatar]

IP:

Uite ce zice GG in linkul acesta
GG wrote:
AquaBasis Plus este turba.

Recomandarea mea din ce se gaseste acum pe piata ar fi o combinatie de Terralit cu Floredepot. Suplimentar cateva conuri Terrapur sau bile 7 balls.

...
[Yahoo!] [MSN]
arathemis
Member

IP:

Vad ca sunt atatea solutii cati indivizi care fac acvarii plantate. :-) Mersi filipica.

[Email] [Yahoo!]
fipilica
Senior member
[Avatar]

IP:

Cam asa ceva :-). Daca o sa gasesti terralit si daca vrei si plante mai pretentioase, foloseste-l dupa cum zic GG si Intros in topicul acela, daca nu treci pe aquabasis pana gasesti terralit :-)
Vulcanitul cred ca poate fi folosit ca un ultim strat si pentru efectul estetic. Daca dau cu bata in balta sa ma traga careva de maneca :-)

...
[Yahoo!] [MSN]
arathemis
Member

IP:

Vulcanitul nu se pune sub un strat de pietris?

[Email] [Yahoo!]
Sburlea Nicolae
Junior member

IP:

Nu as folosii substratul de la Jbl. In primul rand daca vei umbla in substrat are obiceiul sa se ridice intr-o prea frumoasa pacla. Apoi nu isi face treaba si nici bilele de la ei nu si-o fac. As merge pe substrat de la Sera, conuri de la Aquamedic, teralit.
[Email]
Alex
Administrator
[Avatar]

IP:

Sburlea Nicolae wrote:Nu as folosii substratul de la Jbl. In primul rand daca vei umbla in substrat are obiceiul sa se ridice intr-o prea frumoasa pacla. Apoi nu isi face treaba si nici bilele de la ei nu si-o fac. As merge pe substrat de la Sera, conuri de la Aquamedic, teralit.

Eu nu as fi asa de drastic...Ai vazut acvariul lui Mitica? Mie imi place cum a iesit...eu zic ca nu e dracu` chiar asa de negru pre` cum il descri.

image

La topicul respectiv care se vroia un JBL AquaBasis Plus-short review omul a cam explicat cum a gresit si el cu pacla respectiva si cum a rezolvat-o la un alt acvariu unde a pus substratul cum trebuie.
Nu stiu de ce am feelingul ca substratul tau a lasat pacla aia dintro gresala de instalare ca sa zic asa. Practic a senzatia ca nu ai pus substratul respectiv amestecat ci sub forma de strat direct...parca asa stabilisem

Acum ce sa zic evident ca exista si alte substraturi mai reusite (evident mai scumpe)...totusi este o solutie ieftina (28,57lei) infinit mai buna decat una facuta pe genunchi din te miri ce pamant de flori iar daca este pus cum trebuie nici pacla aia provenind de la laterita respectiva nu e asa de pacatoasa. E vorba dupa cum am mai spus despre o solutie ieftina si eficienta dupa cum ne-o arata si acvariul lui Mitica...daca e ieftina mai are deci si cusururi dar nu e nici de lepadat. Nici pentru mine nu e aia ideala...dar daca as fi constrans as lucra si cu ea.
In fond la banii aia nu iti iese nici macar cu benzina daca te duci sa sapi pamant rosu de la nush ce groapa de gunoi va invata pe voi cineva ...

SPUNE-MI CE "CODOI" AI CA SA-TI SPUN CINE ESTI
Sburlea Nicolae
Junior member

IP:

Fara suparare. Nu exista solutii ieftine. Ce este ieftin acum se arata scump mai tarziu. Oare cat costa sa combati o invazie de alge?
[Email]
Alex
Administrator
[Avatar]

IP:

Sburlea Nicolae wrote:Fara suparare. Nu exista solutii ieftine. Ce este ieftin acum se arata scump mai tarziu. Oare cat costa sa combati o invazie de alge?
Corect ..dar hai sa o luam altfel: cati au bani de ADA, de Dennerle de Dupla...cand am scris despre astfel de solutii altminteri univesal apreciate lumea a sarit cu gura ne omoara la malai . Apoi dupa cum am zis dracu nu e chiar asa de negru iar cu alge sigur o sa ajungi de la pamantu` de pe dealuri promovat de unii si altii ...dupa cum ai vazut in acvariul lui Mitica nu sunt...asa ca am incercat sa transez o disputa mai veche intre pamantu` carpacit si o solutie profi pe acel topic Altfel si eu sunt de acord ca o solutie ieftina nu are rezultatele uneia mai de calitate si implict mai scumpa...doar ca ai gresit adminul si forumul pe care trebuie sa explici asta

fipilica
Senior member
[Avatar]

IP:

Sburlea Nicolae wrote:Oare cat costa sa combati o invazie de alge?

Invazie de alge de la aquabasis ???? Sincer ma indoiesc. Am luat ceva plante de la un prieten ce si-a lichidat acvariul. Iti dai seama ca to aquabasis-ul a iesit la suprafata. Dupa o saptamana si ceva in care lumina a fost doar cea naturala, fara schimburi de apa etc, cand am revazut acvariul nici urma de invazie de alge whatsoever. Asta e practica...si de obicei cand teoria nu e sustinuta de practica teoria e cea schimbata

Asa ca presupun ca invazia de alge din alta parte apare

Nu sunt platit de jbl sa fac reclama dar vorbele fara dovezi sa le sustina nu le pot crede ;)

...
[Yahoo!] [MSN]
Kiwi
Junior member
[Avatar]

IP:

Sburlea Nicolae wrote:Nu as folosii substratul de la Jbl. [...] . Apoi nu isi face treaba si nici bilele de la ei nu si-o fac. As merge pe substrat de la Sera, conuri de la Aquamedic, teralit.

Substratul lor nu l-am folosit (încă), deci mă abţin de la comentarii. Cu bilele (ya, i've got balls ) altfel stă treaba. Am un ozelot pe care-l "alimentez" doar cu biluţe JBL şi ceva "zeamă" de tub fluorescent (la limita jumătăţii de watt pe litru .. fac upgrade în curând). O duce excelent, "domneşte" în jumătate de acvariu şi, mai nou, a "fătat" două tije cu doi puiuţi frumuşei, să-i bagi în ciorbă şi nu altceva. Nu mai punem la socoteală frunza săptămânală şi un E. Barthii x care zâmbeşte la mine ca la soare. Substratul e "petriş" ordinar, fără adaos de voodoo turbidic şi descântece lateritice. O să fie şi din ălea, dar mai încolo, când am timp să refac setup-ul, dar nu asta e ideea. Problema mea de începător (şi subliniez "începător", cum suntem majoritatea celor care căutăm sfaturi şi cerşim idei pe forumuri şi pe la cârciumă) a fost un ozelot (e puţin pretenţios, dar la fel suntem toţi la început) care creştea lent şi nu vroia să se înmulţească să intru şi eu în mafia ozeloţilor. Soluţia a fost una ieftină şi a funcţionat fără să mă aducă la sapă de lemn mai târziu. Deci există şi soluţii ieftine. Dacă vreau să învăţ să cânt la chitară, nu-mi confecţionez eu una din placaj, e drept, dar nici nu dau din prima câteva mii de dolari pe un Gibson ;)

Când înaintezi în hobby puţin mai sus de genunchiul struţului, apar şi problemele care nu admit soluţii şi ieftine şi comode, sunt perfect de acord, dar nu mi se pare corect să te pronunţi cu privire la eficienţa unei soluţii fără să cunoşti în detaliu problema. Sau problemele, că suntem mulţi pe aici, fiecare cu fixurile şi fluturaşii lui.

Aspru...
[Email]
Alex
Administrator
[Avatar]

IP:

Kiwi wrote:Dacă vreau să învăţ să cânt la chitară, nu-mi confecţionez eu una din placaj, e drept, dar nici nu dau din prima câteva mii de dolari pe un Gibson ;)

Când înaintezi în hobby puţin mai sus de genunchiul struţului, apar şi problemele care nu admit soluţii şi ieftine şi comode, sunt perfect de acord, dar nu mi se pare corect să te pronunţi cu privire la eficienţa unei soluţii fără să cunoşti în detaliu problema. Sau problemele, că suntem mulţi pe aici, fiecare cu fixurile şi fluturaşii lui.

Asa este, incercarea noastra de pana acum a fost sa schimbam optica celor indobitociti de diversele tuici si pamanturi preparate de fel de fel de sa-i numim generic carpaci care sustineau ca au avut o sclipire de geniu peste noapte si au inventat ei solul sau fertilizantul minune...
Pot sa desfintez orice inventie bazata pe soluri de Romania utilizate ca substrat pentru acvarii tropicale, oricand pot sa-i dovedesc oricui de ce un produs JBL (ca desprei ei veni vorba) este zeci de ori mai avantajos decat o zeama imbuteliata intr-o sticla de cola la juma si exemplele pot continua...
Incepatorul...userul de rand era fraierit cum ca o astfel de solutie este de preferat in locul unei de firma...
Motivul care era bagat la inaintare era clasic...aoleu ca ne rupe la buzunar. :misto:
Aiurea...vrajala ieftina ca sa-si protejeze ei neputinta scoasa la rang de produs sau din tampenie pura, nativa, militieneasca se pot sustine astfel de aberatii.
De vreme ce un substrat costa pana in 30 de lei si niste fertilizanti pana in 15 ...eu zic ca mai ieftin nu se poate.
Plus ca este asa de ieftin incat a reusit la acest pret sa faca nerentabila chiar si o excursie la groapa de gunoi de langa care se zarisera zorii unei noi ere de acvaristica plantata cu soluri rosii de baragan .
Un calcul simplu zice ca un drum sa zicem din Obor pana la destinatia propusa de `frun mare "savant local" ma va arde la buzunar (prin plata benzinei) mai mult decat dau pe sacul de substrat de firma pe care-l cumpar de la botu` calului... ca sa nu mai vorbesc de efortul deloc intelectual legat dat cu sapa.
Cred ca nu s-a inventat inca idiotu` absolut care o sa-mi si explice acuma ca acel sol poate sa fie mai bun decat ce produce o firma ...fie ea si mai eftina asa cum este JBL ...desi daca stau bine sa ma gandesc am dat peste unu` care a incercat sa jigneasca bunul simtz si logica ajungand la ineptii de genul spartura de caramida, neoane de mezeluri, pamant de dropie , cabluri de nichelina date cu silicon pe post de incalzitor de substrat...sau starpirea importatorilor care aduc plante prin achizitionarea corespondentelor autohtone...pe principiul ca de ce Java moss cand se poate lua de pe coclauri muschi de Pantilimon...
Imi aduc aminte si tratez cu umor incercarea disperata de a starpii importurile de Neritina prin introducerea rudei sale autohtone...era chiar pasionant sa vezi cate energie si pagini irosite aiurea de niste oameni... Cum era infierata cu manie proletara specifica strungarului informator al reaku` melc de sorginte capitalista care pe vremea aia costa fabuloasa suma de 6 lei si cum li se explica tuturor ca melcul nostru , ruda sa din Dunare e mult mai indicat, mai harnic, mai dedicat acvariilor noastre tropicale si mai moka...mentalitate de Pravda, neuron egal cu zero(nu ca`n avatar ) si demagogie...

Realitatea momentului este ca dupa ce s-a stat in pozitia preferata pe care nu o pot numi pe forum dar o putem descrie ca Gica Contra, dupa ce si-au facut cu totii numarul, evidenta a invins...in ani, lumea s-a convins ca toate idioteniile debitate de cativa exponenti catre cei mai saraci cu duhul nu dau rezultate.

Si sub aspect economic chestiunea este transatsa caci in clipa de fata orice la magazin de profil:

-Nu se gaseste in magazin sol laudat de la groapa de gunoi ci cateva tipuri de substrat certificate si apreciate in toata lumea.
-Nu se vand la un magazin care se respecta decat neoane pentru plante si pesti si nu pentru parizer si carnati
-Nu se mai da de mancare tubifex fiert la ciorap ci zeci de sortimente de hrana de la tzanshpe mii de producatori
-Nu se vinde matasea broastei si muschi de Pantelimon ci plante pentru acvariu...asta in cazul in care nu cumva cineva a putut sa faca operatie pe cerebellum si sa convinga ca am ajuns si noi `fro tara cu granita la Ecuador sau Columbia (de cele mai mult ori ca sa moara unii de necaz si plantele sunt produse de o firma sau alta specializata pe acest tip de afacerea si care isi ambaleaza si eticheteaza “produsul” si ii certifica calitatea :p ).

Asa ca asta e.
Evidenta a invins
Trebuie sa-l doara al dracului de tare pe bivol o replica de genul :
Dacă vreau să învăţ să cânt la chitară, nu-mi confecţionez eu una din placaj, e drept, dar nici nu dau din prima câteva mii de dolari pe un Gibson
...pentru ca asta dovedeste clar ca se poate face ceva de un anumit nivel si cu marfa certificata, profi si culmea nu trebuie sa iti vinzi casa pentru asta...deci am gasit solutii ieftine de calitate...a cazut si ultimul bastion al scuzelor penibile legate substrat smilie
Aaaa ca exista altele mai scumpe si mai bune...asta este o alta discutie...dar nu mai e nevoie sa ma duc la Lacu` Morii ca sa dau cu sapa`n piatra...ca asa ma invata pe mine zevzecu`.
Pana si in Bantustanul nostru cel de toate zile lumea a inceput sa se prinda iar munca noastra pe acest forum va deveni din ce in ce mai anosta pentru ca nu vom mai avea ce sa mai dovedim deja...direct proportional cu cresterea numarului de prezentari de acvarii precum cel a lui Mitica...care chiar daca nu e de pus in rama pentru AGA arata o crestere corecta a plantelor.
Restul ca firma JBL e mai putin firma ca x si y e o discutie subiectiva.

Marturisesc ca de mult astept si momentul ala in care o sa avem discutii argumentate pe calitatea produselor si rezultatele obtinute de diversii producatori.
Recenzii argumentate si dovedite legate de care fertilizant radicular este mai eficient(spre exemplu) ala de la firma cutare sau alalalatul...dar mai este pana acolo, pentru ca au fost printre noi bivoli cu gandire de tarabagiu in piata la Obor care au indus constant ideologia lui ca se poate si asa, treaba facuta cu jumatate de masura mascata sub ambalajul atractiv a lui ce pot face doua mani dibace de carpaci...

Altfel, dupa cum spunea si Kiwi fiecare are fluturasii lui ...mie imi place Dupla, altului ii place Dennerle...altul poate a facut o pasiune pentru ADA...

Pe insa mine nu ma intereseaza pe acest forum sa promovez o firma anume..si credeti-ma ca asta este realitatea.
Pe mine in schimb ma intereseaza sa promovez o acvaristica corecta, moderna si relationata realitatilor momentului nu fanteziilor unor nepriceputi care isi fac un titlu de glorie in a dovedi cat de ridicoli pot fi prin lipsa de continut in prezentarile si solutiile declarate pe alte forumuri profitand ca acolo sunt oameni care incepatori fiind nu pot sa-si puna probleme si sa dea cu barda.
Nu am o simpatie pentru o firma anume ci pentru oricine este dispus sa desfaca pe piata noastra un produs de calitate care sa-i serveasca incepatorului sau avansatului in construirea si intretinerea unui acvariu la un anumit standard de decenta.
In rest totul e pasiune care la unii tine de mai multi iar la altii de mai putini ani.

Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Sandu wrote:Pot sa desfintez orice inventie bazata pe soluri de Romania utilizate ca substrat pentru acvarii tropicale, oricand pot sa-i dovedesc oricui de ce un produs JBL (ca desprei ei veni vorba) este zeci de ori mai avantajos decat o zeama imbuteliata intr-o sticla de cola la juma si exemplele pot continua...
.......
Motivul care era bagat la inaintare era clasic...aoleu ca ne rupe la buzunar. :misto:

De vreme ce un substrat costa pana in 30 de lei si niste fertilizanti pana in 15 ...eu zic ca mai ieftin nu se poate.

Nimeni cu bun simt nu cred ca poate contesta calitatea produselor unor firme de prestigiu. Da' gindeste-te ca acum citiva ani nu gaseai la noi nici un substrat de calitate. Singurul fertilizant pe care-l gaseai in cite un magazin mai rasarit era Plantaminu', si ala doar daca aveai noroc sa-l aduca petshopu'. Apoi, bucurie mare a aparut Sera Florena si marea dilema - pe care sa-l alegi . Poate ca unii aveau posibilitatea sa aduca de afara cite ceva, da' majoritatea nu.
Pe fondu' asta de oferta nula de produse profi cred c-au prosperat solurile autohtone si fertilizantii locali. A cui e vina pentru respectiva oferta nula nu mai conteaza, probabil a nimanui. La un moment dat singurul fertilizant existent pe Shopu' acvariu.ro era HP. Useri mai vechi isi amintesc.

Apoi au aparut incet diverse solutii profi care la inceput intr-adevar ca te rupeau la buzunar. Constat ca preturile au scazut devenind accesibile, acuma ai si de unde alege dupa cit te duce buzunaru'.

Sint convins ca daca ar fi existat de la inceput solutiile profi la preturile de acuma, n-ar fi avut nici o sansa sa ia avint solurile autohtone.

Eu consider incheiat "razboiul" dintre solurile de firma si cele autohtone avind in vedere oferta actuala si preturile accesibile cu precizarea ca cele autohtone au cistigat citeva batalii la inceput prin neprezentarea celor de firma.

Poze: smilie ... Poze cu plante

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: