Am o prima intrebare: De ce vrei neaparat sa depuna?
Daca vrei sa obtii pui de
Betta s. atunci bazinul plantat si cu substrat nu e cea mai buna solutie

(In nici un caz nu asa cum spui tu "cu foarte multe plante" ci doar cu 1-2 locuri de refugiu pentru femela in cadrul jocului nuptial.
Daca vrei imperecherea din motive pur voyeur-istice... poate ca pe langa lipsa vreunei conditii poate ii mai stresezi si tu.
Bazinul de imperechere la
Betta s. nu trebuie sa aiba substrat, nu trebuie sa fie prea mare ca volum, nu trebuie sa aiba o coloana a apei prea mare, temperatura.... dar presupun ca te-ai documentat...
Masculul nu-i cumva prea tanar sau prea batran? Acelasi lucru e valabil si pentru femela...Ce ai facut cu cele 9 perechi precedente? Nu mi-o lua in nume de rau dar am impresia ca te grabesti/pripesti.
Daca femela e prea plina de icre si vrei sa scape de ele problema e falsa... inseamna ca nu vrea sa depuna si gata. E posibil ca dimensiunile sa fie cauzate de o suprahranire sau (Doamne fereste,) inceputul unei boli). Pe langa dungile verticale care apar pe femela in prezenta masculului, ar trebui sa fie usor vizibil si ovipositorul... semn ca este gata de imperechere si depunere.
Revino cu amanunte si foarte posibil sa-ti raspunda cineva deoarece
Betta s. nu este un peste dificil de reprodus.