[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Problema Echinodorus  XML
Forum Index » Plante de acvariu
Author Message
Alex.B
Senior member
[Avatar]

IP:

Acvariu 120 litri, ph 6,5-7(masurat cu tester hartie), fertilizanti am folosit de la JBL Pro Flora 7 Balls , si fertilizanti lichizi, lumina 2x Tld 830 18 watti si un daylight 18 watti...http://www.acvariu.ro/coppermine/displayimage.php?album=lastup&cat=11959&pos=1
http://www.acvariu.ro/coppermine/displayimage.php?album=lastup&cat=11959&pos=0
http://www.acvariu.ro/coppermine/displayimage.php?album=lastup&cat=11959&pos=1
imi cer scuze daca nu se vad pozele si as ruga daca se poate un administrator sa ma ajute...Va multumesc!
Intros
Senior member
[Avatar]

IP:

0,5W/l (aprox) cam cat ai tu acolo ar fi rezonabil pentru un Echinodorus ca acela. S-ar putea totusi sa vrea mai mult fier la radacina (Echinodorusul nu prea utilizeaza fierul din apa), deci incearca cu ceva pastile de tip Florenette A la radacina sau si mai bine Ferropur - pasta de la Aquamedic (la mine a dat rezultate incredibile la Echinodorus 'Apart'). Pe de alta parte s-ar putea sa fie si o carenta de nitrati (la asta se mai ingalbenesc si gauresc frunzele). Ancistrusi nemancati nu cred ca ai pe acolo (eu am avut si rontaiau frunze de Echinodorus amazonicus, pana m-am prins a durat ceva...).

Acei care cer minuni nu se indoiesc ca ei cer naturii intreruperea minunilor ei.
Alex.B
Senior member
[Avatar]

IP:

De folosit fertilizanti am folosit JBL( bile ce contin saruri de FE, CA, MG) si le-am pus la radacina, nu mai stiu exact cum se numeau pt ca nu mai am cutia, si inca nu s-au topit in totalitate, in ceea ce priveste ancistrusii am 2 si nu cred ca ei sunt cauza plus melci mici si maronii.S-ar putea ei sa fie vinovati???
Iar ca si lumina eu cred ca este suficient avand in vedere ca este vorba de 120 l brut acvariul avand undeva pe la 100 litrii net.
Intros
Senior member
[Avatar]

IP:

Melcii mici sigur nu fac asemenea ravagii. Mai pandeste ancistrusii. De lumina si eu ziceam ca e destula cata ai pentru E. amazonicus.

Acei care cer minuni nu se indoiesc ca ei cer naturii intreruperea minunilor ei.
Alex.B
Senior member
[Avatar]

IP:

Multumesc pe raspunsuri Intros...o sa stau cu cohii pe ei. Un an nou fericit si cat mai multe acvarii demne de ADA. Mult succes si sper sa te avem pe podium la viitorul concurs!!!
aka47
Junior member

IP:

Se poate sa nu am dreptate ...dar eu zic ca melcii sunt de vina...poate si pe fondul unei carente in hranire. Mie imi toaca echinodorusii periodic...foame mare!!!! .....dar ce am observat e ca se dau mai rar la frunzele sanatoase , mai degraba prefera frunzele cu probleme.
Daca vrei sa scapi de melci ...solutia e Shnektol de la JBL (paraca asa se numeste)...dar are si alte implicatii...dar e de evitat.
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

aka47 wrote:Se poate sa nu am dreptate ...dar eu zic ca melcii sunt de vina...poate si pe fondul unei carente in hranire. Mie imi toaca echinodorusii periodic...foame mare!!!! .....dar ce am observat e ca se dau mai rar la frunzele sanatoase , mai degraba prefera frunzele cu probleme.
Daca vrei sa scapi de melci ...solutia e Shnektol de la JBL (paraca asa se numeste)...dar are si alte implicatii...dar e de evitat.

Da-mi voie sa te contrazic! Si in ciuda zimbaretului pus, melcii nu au nici o vina - nu ataca plantele sanatoase. Carentele de oligoelemente fac ravagii ca si lipsa de lumina. Dar sunt probleme rezolvabile.
Sburlea Nicolae
Junior member

IP:

Desi topicul este mai vechi, imi permit sa il reactivez eu cu scuzele de rigoare. Aceleasi probleme le-am avut si eu, in general afectati fiind numai echinodorusii.
Toti echinodorusii, incluzand aquartica, marti, grossebar, ozelot, osiris, amazonicus au avut ceasta problema. Am incercat sa o rezolv cu 7balls, sera flonerete, nu am reusit. Dupa ce am intervenit cu dupla plant si feropol schimbarea in bine este surprinzatoare. In conditiile in care ma confrunt si cu o cresterea masiva a lor.
Insa mi-a luat ceva timp si nervi sa imi dau seama ce se intampla.
[Email]

Forum Index » Plante de acvariu
Go to: