[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Capac pentru acvariu  XML
Forum Index » Cumparari
Author Message
eddie
Junior member

IP:

Am un acvariu de aprox 350 litri la care nu am capac. Drept urmare se creeaza o umiditate foarte mare in camera, condens pe geamuri si peretele exterior. Caut pe cineva cu experienta in confectionarea acestor capace (ma intereseaza integrarea neoanelor plus o modalitate de condens in interiorul capacului astfel incat apa din acvariu sa nu mai paraseasca 'incinta').
[Email] [Yahoo!]
lukaboy
Senior member
[Avatar]

IP:

eu am avut exact aceeasi situatie la acvariul de 400l. Am rezolvat-o cu un capac PVC si un ecran protector de Plexiglas pentru a proteja neoanele de umiditate. Acum e perfect. Detalii pe PM.

http://www.seachem.ro
[Email]
danarion
Junior member

IP:

lukaboy wrote:eu am avut exact aceeasi situatie la acvariul de 400l. Am rezolvat-o cu un capac PVC si un ecran protector de Plexiglas pentru a proteja neoanele de umiditate. Acum e perfect. Detalii pe PM.

Te rog sa scrii detaliile aici,daca vrei, ca sa beneficieze de ele si alti membri... si n-am fi tare suparati nici daca ai niste poze de aratat.
[Email] [Yahoo!]
lukaboy
Senior member
[Avatar]

IP:

Nu e nici un secret, insa sunt atatea tutoriale de capac PVC pe net incat nu voiam sa imi asum rolul de inventator al rotii...deci, cine se face prieten cu gogule.com afla multe...

Nu pot posta eu un tutorial din mai multe motive obiective:
1) nu am facut poze
2) nu am timp
3) nu am dreptul de copirait!!!

Succes!

http://www.seachem.ro
[Email]
Lofty
De-al casei
[Avatar]
IP:

eddie wrote: acvariu de aprox 350 litri

nu ai specificat dimensiunile, dar daca din intamplare ai lungimea 120 sau 150, iti recomand varianta de "integrare" a neoanelor pe care o folosesc eu: lambriu de PVC + sistem lumini de la Juwel care culiseaza fata-spate pe un cant facut de-a lungul unei camere interioare a lambriului, si poate fi pozitionat cum vrei tu. Culisatul te va ajuta mult la cotrobaitul prin acvariu si vei avea in plus si un capac usor (de rezemat, de manipulat).
Un capac facut din PVC inchide ermetic acvariul, asa ca o rezolvi si cu "parasitul incintei".

Pentru exemplificare - capacul meu:
image

image

Numai bine!
PS. Scuze pentru marimea pozelor.
eddie
Junior member

IP:

Acvariul+filtrul exterior au 123 cm lungime, iar latimea este 55.5 cm (ma tot gandesc cum sa 'compun' bucatile de pvc fara sa fiu nevoit sa tai o placa pe lungime). Ma gandesc ca as putea prinde de o laterala (sau de ambele) a capacului inca o bucata de pvc ca sa ajung exact la lungimea de 120 cm.
unde pot gasi acest sistem (presupunand ca vine de-a gata) si cam cat costa. Merci pentru poze, marimea nu deranjeaza in schimb calitatea lor e de apreciat.
[Email] [Yahoo!]
Lofty
De-al casei
[Avatar]
IP:

Daca mergi pe iluminare Juwel, la dimensiunile tale poate-ti foloseste urmatoarea schema:
image

1. completarile pana la 120 com : una in dreapta, doua in stanga;
2. pentru completarile cu portocaliu (de care se sprijina suportul de neoane): le tai late de 3 cm, prinse cu suruburi prin canalul de 1 cm din mijloc; suportul pus deasupra (n-are rost sa te mai complici cu decupat; in locul decupajului vin suruburile de prindere)

Necesar, preturi aproximative, locuri de aprovizionare:

- un bax de profile PVC lungime 260 cm - 80 RON (Bricostore, Practiker, etc)
- Suport neoane Juwel 120 cm + 2 neoane incluse in pret - 300 RON bucata (cam de la orice distribuitor al Profipet sau magazinul on-line)
- suruburi sortimente 1 cm, 2 cm si 3cm - 20 RON (Bricostore, Practiker, etc)
- optional: fototapet culoarea dorita - 20 RON - (Bricostore, Practiker, etc)
- maner capac: 10 RON : (Bricostore, Practiker, etc)

Total costuri: aproximativ 430 RON (pentru doua neoane - suficient pt. ciclide) sau 730 RON (pentru 2 suporturi cu 4 neoane - cam la limita pentru acvariu plantat), si asta daca-l faci tu.

Evident ca nu gasesti nicaieri gata facut!

PS. Exista tutoriale elaborate in prelucrarea PVC-ului, n-ai cum sa nu gasesti cu "search". Daca vrei sa iasa ceva frumos, trebuie destula migala, implicit TIMP. Succes!
eddie
Junior member

IP:

am un tutorial luat de pe net despre cum sa fac un capac pvc.

cel mai mult ma interesa cat costa kitul de neoane de la juwel sa pot face o comparatie fata de cat m-ar costa daca mi-as cumpara neoane +toata instalatia...

multumesc mult pentru ajutor
[Email] [Yahoo!]
eddie
Junior member

IP:

eu si intrebarile mele... kitul de iluminat de la juwel era chiar sub nasul meu
http://www.zooplus.ro/product_info.php?cPath=21_301_307&products_id=1908
[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Cumparari
Go to: