[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
polistiren + izopren  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Lofty
De-al casei
[Avatar]
IP:

Salut tuturor.

Se dau:
Acvariu 70cmx40cmx40cm, sticla de 8mm, fara intarituri. Fundul nu este dublu. Inaltimea nivelului apei: 370mm. Pietris granulatie 0,7-2mm: 15kg.

Am facut pe comanda o masa de acvariu cu lungimea 700 mm si latimea 420 mm, cu peretii (laterale si peretii interiori) pozitionati astfel: I..I...I..I, la distante aproximative de 200, 300 si respectiv 200mm.

Problema: unul din peretii exteriori a fost taiat un pic mai scurt, astfel ca, prin strangerea cu suruburi, blatul de deasupra nu mai este perfect plan. Exista astfel o usoara curbura (aproximativ 1 mm) a blatului pe care sta acvariul, pe o portiune de 150 mm. "Denivelarea" este astfel la margine.

Am deja o foaie de izopren de 5mm grosime.

Intrebari:
1. Pe langa foaia de izopren, este suficienta inca o placa de polistiren, pentru a compensa diferenta de nivel de 1mm intre mijlocul si marginea blatului?

2. Daca da, ce grosime ar trebui sa aiba polistirenul: 2, 3 sau 5cm?

3. Daca nu, ce varianta ar fi mai buna:
- inca o placa de pal deasupra.
- desfac laterala si o "completez" cu 1mm de plastic din lambriu de PVC.

4. Este indicat sa pun si izopren si polistiren? Care dintre ele sa fie intre fundul acvariului?

Multumesc anticipat pentru sugestii! Numai bine!

P.s.: in prezent acvariul sta jos pe parchet unde este perfect plan, cu izoprenul de rigoare.
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Lofty wrote:Am facut pe comanda o masa de acvariu

unul din peretii exteriori a fost taiat un pic mai scurt, astfel ca, prin strangerea cu suruburi, blatul de deasupra nu mai este perfect plan.
Io zic s-o "repare" cine-a facut-o .

Lofty wrote:desfac laterala si o "completez" cu 1mm de plastic din lambriu de PVC.
Daca prima varianta nu functioneaza, asta cred ca-i cea mai buna idee.

Poze: smilie ... Poze cu plante
Lofty
De-al casei
[Avatar]
IP:

Porcu'"]Io zic s-o "repare" cine-a facut-o .[/quote:524bb32c90 wrote:
mi-e sa n-o strice si mai rau, ca acum m-am convins cum lucreaza.

Porcu'"]Daca prima varianta nu functioneaza, asta cred ca-i cea mai buna idee.[/quote:524bb32c90 wrote:
cum ar trebui sa aflu daca prima varianta functioneaza? s-o aplic pur si simplu si sa vad daca plesneste fundul pe undeva?.
Mersi pentru sugestie si promptitudine...
viviparu'
Senior member

IP:

Pune polistiren expandat de 2 sau 3cm si o sa preia orice denivelare. Acvariul va sta perfect plan. La geam de 8 mm si dimensiunile date nu o sa plesneasca nimic, te asigur.

Oare unde vom gasi atatea intrebari pentru cate solutii avem?
[Email]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Lofty wrote:
Porcu'"]Daca prima varianta nu functioneaza, asta cred ca-i cea mai buna idee.[/quote:ccddc7cd8e wrote:
cum ar trebui sa aflu daca prima varianta functioneaza? s-o aplic pur si simplu si sa vad daca plesneste fundul pe undeva?
Nu la prima varianta dintre cele sugerate de tine m-am referit . Ziceam de prima varianta dintre recomandarile mele - aia cu "s-o repare cine-a facut-o" si care se pare ca nu merge .

Lofty
De-al casei
[Avatar]
IP:

OK. Multumesc frumos. Sa inteleg ca pot sa renunt la izopren (sau cu alte cuvinte care-ar fi raspunsul la intrebarea mea nr. 4) ?
viviparu'
Senior member

IP:

Sub fundul acvariului pui zapada artificiala(polistiren) de 2 sau 3 cm iar peste el pui acvariul.

Oare unde vom gasi atatea intrebari pentru cate solutii avem?
[Email]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

viviparu'"]Sub fundul acvariului pui zapada artificiala(polistiren) de 2 sau 3 cm iar peste el pui acvariul.[/quote:b70fe5f452 wrote:Asta e si parerea mea. Chiar daca rezolvi problema cu lipsa de planeitate a mesei tot e bine sa pui polistirenu'.

Lofty
De-al casei
[Avatar]
IP:

Multumesc mult. Am pus polistiren de 3 cm si astfel, cu numai 2 RON am rezolvat problema.
Numai bine!

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: