[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Echipare acvariu 180L  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
MRbt
Junior member

IP:

Salutari si bine v-am gasit.
Am tot urmarit postarile de pe forum iar asta iarna m-am decis sa imi cumpar un acvariu de 60 litri. Toate bune si frumoase, doar ca, ca orice incepator care se respecta ( ) am primit doi pui de Oscar. Stiu ca este mic, dar din lipsa spatiului am comandat un acvariu Juwel Rio 180 (101 x 41 x 50). Nu stiu cand voi avea posibilitatea sa fac un upgrade asa ca as vrea sa il echipez avand in vedere ca cel mai probabil pestii vor atinge maturitatea in acesta, asta daca nu cumva apar surprize pe parcurs si o sa fiu nevoit sa donez unu din ei.

Asadar, am urmatoarele intrebari/nelamuriri si as fi recunoscator daca m-ati ajuta:

1) Detin un filtru extern JBL CristalProfi e902 greenline, care a venit in sertare cu bureti si material ceramic. Am vazut fel si fel de variante de echipare a sertarelor dar nu ma pot hotari care ar fi cea optima in cazul meu;
2) Am vazut ca acvariul Rio Juwel vine cu un filtru intern, ar fi indicat sa il dau jos si sa mai iau un filtru extern sau ar face fata filtrarii impreuna cu JBL-ul?
3) Vreau sa pun substrat negru(nisip) dar nu prea am gasit prin magazinele in care am fost. Imi puteri recomanda unul ok, sa nu ma trezesc ca e vopsit sau dat cu fel si fel de substante toxice si cam ce cantitate mi-ar trebui pentru 2-3 cm de subtrat;
4) Legat de schimbul de apa, momentan umblu cu bidoanele cu apa luata de la o fantana dupa mine, daca as schimba cam ~50 litri la 4-5 zile as putea sa il reumplu direct cu apa de la robinet eventual adaugat ceva gen AquaSafe?

Cam astea au fost intrebarile momentan.
Toate cele bune,
Robert
paradoxx
Aquamaster
[Avatar]

IP:

1: inele ceramice full + burete taiat/improvizat/cumparat pus pe in-ul filtrului(teava pe unde trage apa)
2: lasa.l acolo,un filtru intern e perfect pt filtrarea mecanica,mai ales daca are si ceva debit.
3: quart negru sau natural(aquariumprest.ro)
4: poti pune apa in bidoane direct de la robinet si o poti lasa la decantat pana a2a zi,sau pana la schimbul de apa ^^ eu personal am renuntat in a mai folosii chimicale pt tratat apa,folosesc decat in cazuri de boala la pesti,in rest nu.

Ape limpezi

Sunt Mandru ca sunt SUMA DEFECTELOR MELE 1488
[Email] [Yahoo!]
MRbt
Junior member

IP:

Multumesc pentru raspuns. Sera Siporax ar fi cea mai ok alegere?
gabyudrea
Unripe member

IP:

Salutare,
Se pare ca am luat si eu "microbul" acvaristicii. Am un acvariu de 60l, iar substratul(pitris) este cam subtire (aprox 3 cm)
Am si eu cateva intrebari:
Pot sa mai adaug pietris in acvariu? . As vrea sa mai adauc vreo 3 cm.
Se modifica ceva in acvariu?
Care sunt pasii de urmat?
Multumesc!

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: