[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
De ce au murit toti pomaceea??  XML
Forum Index » Boli/tratamente
Author Message
Monique
Junior member

IP:

Salutare,
am o mica nelamurire si sper sa gasesc un raspuns cu ajutorul vostru. Am avut 3 pomaceea si in decurs de 2 saptamani au murit, pe rand dar cochilia a ramas intacta, nu e gaurita sau exfoliata (deci aciditatea apei zic eu ca e ok). Erau maturi, aproximativ 9luni-1an. Ii am de cand erau mici si au crescut in acelasi mediu, fara schimbari. Nu au depus niciodata.
Alte probleme nu am intalnit in ultima perioada, mai am o pereche de scalari care depun non-stop si cativa rasbora, un corry si un ancistrus; capacitatea acvariului e de 140l (filtru intern AquaEl, fan2, substrat de nisip si ca plante: anubias, criptocoryne si marsilea).
Care ar putea fii problema??
Merci.
[Yahoo!]
Kiwi
Junior member
[Avatar]

IP:

Click. Poate te ajută cu ceva.

Aspru...
[Email]
Kiwi
Junior member
[Avatar]

IP:

off-topic> Dacă topicul era deschis de un user înregistrat ieri sau alaltăieri, puneam şi un link spre articolul de pe site. Am presupus că Monique a lecturat articolul (este membru din 2004 şi ar fi fost puţintel cam ipocrit din partea mea, un boboc, să-i atrag atenţia că există un articol despre Pomacea pe site-ul pe care-l vizitează de aproape doi ani de zile), aşa că am dat un link către o pagină unde se trata exclusiv subiectul "Bolile melcilor".

Aspru...
[Email]
Monique
Junior member

IP:

Schimburile de apa le fac cam la 5 zile- o saptamana si schimb cam 40l apa. Sa fie asta problema? Stiu ca schimburile de apa ar trebui sa fie mai dese dar exact in perioada cu pricina (aprox 2 sapt) nu prea am mai avut timp sa fac 2 schimburi de apa pe saptamana. Iar in ultima perioada nu am facut tratamente medicamentoase.
[Yahoo!]
Ioan
Senior member
[Avatar]

IP:

Dacä n-ai niscai cupru, alamä, plumb, etc...prin acvariu si nu s-a deciclat filtrul in urma vreunei intreruperi neobservate de curent electric, pot sä-ti garantez, (stiu eu de ce) cä n-au murit din cauzä cä n-ai schimbat apa de douä ori pe säp.tämänä. Tare a-s vrea sä stiu de ce-o schimbi asa de des?Nu vreau sä spun cä-i ceva räu in asta, dar in conditii normale nu-i nevoie, la cäti pesti si cätä apä ai acolo. Poate-ti cumperi niste teste si mai schimbi apa cänd depäseste nitratul concentratia de 50-80 mg/l. Sau ai alt motiv pentru care schimbi apa decät sä scoti nitratul? Stii cät nitrat se aflä in apa de la retea?

Daca-ti spune cineva: "Nu se poate!", adu-ti aminte ca se refera la posibilitatile sale, nu la ale tale.

Forum Index » Boli/tratamente
Go to: