[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
avariu nou de 30 l  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Silviu Man
Aqua Man
[Avatar]

IP:

eugen241tel wrote:poate mai trebuia sa le mai tin in apa dar au fost curatate ,fierte 3-4 ore ,dupa care au fost tinute in apa inca trei zile in care apa a fost schimbata zilnic

Radacinile se tin in apa 2-3 saptamini. Dar nu pare sa fie asta problema. Mai curind ar trebui sa verifici duritatea apei.

Daca as putea cumpara timp ... as fi cel mai sarac om de pe fata Pamintului!

O Gradina Nano - The Worship of the Stones - What Dreams May Come - Un nano ... Literati

In lucru : Wabi Kusa - Dutch Style by Rodo si Silviu
Si una off-forum : Viata grea, de acvarist familist
[Email]
eugen241tel
Junior member
[Avatar]

IP:

ce este de facut ,in cazul acesta??trebuie sa schimb apa?????
eugen241tel
Junior member
[Avatar]

IP:

o sa iau maine niste teste 5in1 si o sa vad atunci
narcis
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Lasa cumparaturile o perioada, lasa bazinul sa se aseze. Gandeste-te in felul asta: vreo 2 saptamani nu am voie sa bag mana in acvariu, am voie doar sa ma uit si sa ma mai documentez. Mai multa rabdare, lucrurile nu se aseaza de pe o zi pe alta. Testele de care vorbesti, cele de tipul x in 1 nu prea au acuratete, ca sa ma exprim elegant. Daca vrei neaparat, ia teste dedicate.
[ICQ]
eugen241tel
Junior member
[Avatar]

IP:

eugen241tel
Junior member
[Avatar]

IP:

astept,si astept...........si astept
eugen241tel
Junior member
[Avatar]

IP:

in aceasta seara mi-am bagat mana in acvariu(la propriu).......am curatat sticla si filtrul (in apa scoasa din acvariu),si am inlocuit circa 8-10 litri de apa
mai este cazul sa fac si altceva????

This message was edited 1 time. Last update was at 09/08/2017 19:33:46

eugen241tel
Junior member
[Avatar]

IP:

cand stiu ca apa este ciclata??!!!
Antecume
Senior member
[Avatar]

IP:

Faci teste de amoniac si nitriti.
Sau astepti 4 saptamani dupa care iei cativa pestisori si vezi daca sunt ok cateva zile.
Nu mai schimba apa in timpul ciclarii.
Schimbi inainte sa pui pestii 50% din apa.

[Nano cu albinute] [Old tree]
eugen241tel
Junior member
[Avatar]

IP:

la apa nu am umblat deloc timp de 2 saptamani,dar acum nu am mai rezistat,acvariul era ffff murdar(aproape nu mai vedeam nimic prin sticla)iar filtrul era imbacsit(a colorat apa in maro cand l-am spalat)
Silviu Man
Aqua Man
[Avatar]

IP:

Culoarea aceea este de la radacini. Am patit si eu o chestie din astea, cund am scos Siporax-ul sa-l curat era maro.

O Gradina Nano - The Worship of the Stones - What Dreams May Come - Un nano ... Literati

[Email]
eugen241tel
Junior member
[Avatar]

IP:

aseara cand am curatat acvariul am observat si niste melci mititei(care probabil au venit la pachet cu o superba anubias barteri var nana de la nevertebrate.ro). acestia sunt daunatori acvariului sau benefici
Silviu Man
Aqua Man
[Avatar]

IP:

Depinde cum privesti situatia. Melcii comunitari pot fi o pacoste daca se inmultesc excesiv sau pot fi benefici daca populatia lor este bine controlata.
Eu am si Physa si Planorbis, ii tin cit de cit in friu si, in cele din urma, fac o treaba buna : consuma din resturile de mincare, curata peretii acvariului,
platele, decorurile, ... Important este sa nu devina invazivi.

[Email]
eugen241tel
Junior member
[Avatar]

IP:

pai cam cat de repede se inmultesc acesti meclci??am gasit 2 foarte mici si unul mai rasarit. initial pana sa curat acvariul credeam ca sunt formatiuni de mizerie apoi m-am uitat mai atent si am observat ce sunt cu adevarat
eugen241tel
Junior member
[Avatar]

IP:

acum sa incep din nou cu intrebarile stupide........(a venit piticu'' acasa ):daca am pus bacteriile de start-up (cele venite cu siporax-ul) cat mai trebuie sa astept pana voi baga pestii in acvariu.Asta s-a intamplat acum 10 zile

Silviu Man
Aqua Man
[Avatar]

IP:

Scuze, nu mai citesc tot topic-ul : cite zile ai de cind ai pus apa in acvariu?

[Email]
eugen241tel
Junior member
[Avatar]

IP:

15 zile
Silviu Man
Aqua Man
[Avatar]

IP:

OK, AMR 7!

Trebuie sa intelegi ca exista trei tipuri de bacterii : autotrofe, heterotrofe si mixotrofe. Clasificarea se face dupa capacitatea lor de a sintetiza substanta organica proprie din sursele de hrana externe.
Bacteriile de care avem noi nevoie in filtru sunt de tip autotrofe, adica isi asigura cerintele de substante pentru sinteza propriilor structuri organice si asigurarea necesarului de energie exclusiv din surse anorganice : carbon, azot, ... si se dezvolta bine in mediu bogat in oxigen. Problema este ca multiplicarea lor este mult mai inceata decit a celorlalte bacterii. De exemplu, daca o bacterie heterotrofa de tipul E. Coli se va diviza o data la fiecare 30 de minute, bacteriile de tipul Nitrobacter sau Nitrosomonas, se multiplica mult mai lent, o data la 6-7 ore. De aici nevoia de rabdare pentru a fi sigur ca in filtru si substrat s-a format o colonie suficient de mare de bacterii pentru a "prelucra" resturile organice generate de hrana pestilor, dejectiile acestora, eventual fragmentele de plante moarte, etc. Este un ciclu in care IN-ul trebuie sa fie egal cu OUT-ul, din punct de vedere bio-chimic.

This message was edited 3 times. Last update was at 11/08/2017 19:25:19

[Email]
eugen241tel
Junior member
[Avatar]

IP:

buna seara din nou
luni pe 14 am schimbat aproximativ 10 l apa dupa care am cumparat si bagat in acvariu 6 neoni rosii si 2 cory
in prima seara toate bune si frumoase au fost activi si au si mancat
ulterior neonii au ramas in treimea de jos a acvariului si nu au mai fist asa de activi(am zis : pana se obisnuiesc..)da se pare ca este o problema .......astazi dimineata am gasit un peste mort
ce este de facut??
eugen241tel
Junior member
[Avatar]

IP:

ps: nu vor sa manance(neoni),cory mereu cauta cate de mancare ceva si sunt foarte activi

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: