[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Acvariu nou  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Flavius Velcea
Unripe member

IP:

Salutari! M.am hotarat sa imi iau un acvariu nou. Am deja unul pe care ma chinui sa il ciclez. Ca orice incepator nu am avut rabdare si am pus pesti in el in prima zi. Au trecut 2 sapt in care am pierdut un xipho. Acum cu noul project am hotarat sa fac lucrurile ca la carte si am mare nevoie de sfaturi. Acvariul gel nou va fi unul de 300l. Pestii cred ca pt inceput vor fi cei pe care ii am deja, adica 4 carasei, 3 guppy un xipho. Eventual 2 sanitari pe care ii voi adauga pe parcurs. As vreo sa fie un acvariu plantat. Am deja 3 plante. As vrea sa stiu ce filtru, incalzire, iluminat, tip de substart imi trebuie si eventual daca mai trebuie sa adaug altceva
scorpionul
Aquamaster
[Avatar]

IP:

uite o parte din intrebarile tale, carasi, substrat, plante, filtrare etc isi au raspunsul aici http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/39598.page

armonia vietii consta in echilibrul pe care il asiguram
[Yahoo!]
Silviu Man
Aqua Man
[Avatar]

IP:

Salut si bine ai venit!

In primul rind, daca vrei un acvariu plantat, cu plante diverse, asta nu prea merge cu carasi. Sunt putine plante care rezista carasilor (de ex. Anubias). Intr-un acvariu plantat, daca scopul este sa ai o diversitate de plante care sa te incinte, pestii au alta destinatie: sa puna in valoare peisajul. Asadar, specii de talie mica, de banc (Rasbora, Boraras, neoni, ...). Daca vrei sa admiri pestii (de ex. carasi sau discusi) un peisaj mai sterp ar fi indicat. Trebuie sa te hotarasti. In acest sens iti recomand sa vizionezi citeva tutoriale Tropica Layout (YouToube) sau sa intri pe forum la sectiunea de mai sus. In rest, cum il amenajezi, este problema ta, noi putem doar sa ne dam cu parerea.

Tehnic vorbind, la un acvariu de 300 de litri in mod clar iti trebuie o filtrare externa (aici sunt multe variante, depinde de bugetul pe care il ai). In filtrul extern iti trebuie preponderent medii pentru filtrare biologica, mai cu seama daca vei avea si prefiltrare (Seachem Matrix, Siporax). Pentru un acvariu de 300 litri iti trebuie un filtru cu cel putin 3 compartimente pentru medii de filtrare biologica si, cred eu, un prefiltru extern.

Iluminarea depinde de cerintele plantelor pe care vrei sa le introduci. Iti sugerez sa studiezi putin diferite plante de fundal, de mijloc si de prim-plan, si sa-ti faci o idee despre necesarul de lumina (0,5 ... 0,6 ... 0,7 W/litru?!). Apoi discutam de substrat si altele ...

Ar fi foarte util daca ne-ai indica o marja in care sa se inscrie bugetul pentru acest acvariu.

Daca as putea cumpara timp ... as fi cel mai sarac om de pe fata Pamintului!

O Gradina Nano - The Worship of the Stones - What Dreams May Come - Un nano ... Literati

In lucru : Wabi Kusa - Dutch Style by Rodo si Silviu
Si una off-forum : Viata grea, de acvarist familist
[Email]
Silviu Man
Aqua Man
[Avatar]

IP:

scorpionul wrote:uite o parte din intrebarile tale, carasi, substrat, plante, filtrare etc isi au raspunsul aici http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/39598.page

Scuze, ai dat o indicatie mai buna! Scriam in acelasi timp, cred...

Daca as putea cumpara timp ... as fi cel mai sarac om de pe fata Pamintului!

O Gradina Nano - The Worship of the Stones - What Dreams May Come - Un nano ... Literati

In lucru : Wabi Kusa - Dutch Style by Rodo si Silviu
Si una off-forum : Viata grea, de acvarist familist
[Email]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: