[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Sfaturi betta  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Clau87
Junior member

IP:

Am pregatit un acvariu de 12l pt un betta. Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarele intrebari:
1. Melcii pomaceea ajuta la curatenie(alge si resturi) sau fac mai multa mizerie decat betta? In felul acesta fiind inutili.
2. Filtrarea este absolut necesara sau pot incerca si fara. Eu as fi vrut fara dar nu e dupa cum vreau ci dupa cum ar trebui.
BettaChuck
Member

IP:

Melcii pomaceea fac mizerie si nu cred ca e bine sa ii oui intr-un acvariu asa mic impreuna cu un peste teritorial cum e Betta. Eu as lasa doar Betta.

Am tinut Betta cu si fara filtru. Preferabil e cu filtru dar iti trebuie unul suficient de mic/slab cat sa nu ii creeze dificultati pestelui Betta, care nu e cel mai puternic inotator. Fara filtru eu am tinut intr-un acvariu de vreo 15l, temporar, cu mullte plante si schimburi de apa de 50% la cate 2 zile.
Clau87
Junior member

IP:

Eu m-am gandit la un burete bolborositor.
Am pus si o poza.
[Thumb - IMG_20170422_094931.JPG]

Clau87
Junior member

IP:

Dupa cum se vede nu am multe plante.
Daca melcii nu merg ce imi recomandati pt alge? De curatenie nu mi-as face griji fiindca as fi atent la mancare si cu schimburi mai dese de apa as rezolva, dar algele?
BettaChuck
Member

IP:

Cred ca un burete micut ar fi foarte bun pentru acvariul acesta. Despre ce alge e vorba? Algele care apar intr-un acvariu nou ar trebui sa dispara o data cu stabilizarea/ciclarea acvariului. Daca inca mai sunt alge dupa, e un semn de dezechilibru in acvariu si ideal ar fi sa se depisteze si rezolve cauza. 1-2 melci neritina ar merge pentru alge. Nu se reproduc in apa dulce si Betta ii va lasa probabilmin pace(preferabil sa fie introdusi intai melcii si apoi Betta). Arata frumos acvariul, un Betta va fi foarte fericit acolo
Clau87
Junior member

IP:

Am pus deja un burete, din pacate e singurul pe care l-am gasit negru. Alb nu pun nici mort. Momentan nu am alge dar ma gandeam ca pe viitor sunt putine sanse sa scap. Mai am un acvariu de 50l si se fac din cand in cand verzi pe geam si cioate. Acolo am 4 sewelia lineolata care se ocupa imd de ele dar cu beta nu stiam ce sa pun pt asa ceva.
Am gasit pe youtube unul care avea un acvariu cu un betta si 3-4 creveti, fara filtrare, fertilizanti samd. Eu aici in Arad nu am creveti si nici nu ma atrag.
[Thumb - IMG_20170422_153758.JPG]

Clau87
Junior member

IP:

Inca o intrebare:
Am filter start de la sera, sa pun putin in acvariul acesta?

L-am folosit pt celalalt acvariu cand am pus minisiporax si a facut treaba. Am substratul plin de bacterii nitrificatoare.
Silviu Man
Aqua Man
[Avatar]

IP:

In legatura cu melcii si crevetii :

1. Poti folosi 2-3 Spiral Horn. Sunt excelenti mincatori de alge si, din cite am inteles de la unii colegi, Betta nu are treaba cu ei. Daca ii ai in acvariu, poti uita de algele verzi, maro
si, in plus, nu mai trebuie sa curati peretii acvariului; prefera suprafete plane, gen sticla, plante, etc.
2. Daca acvariul ramine cu putine plante, nu are rost sa pui creveti in el, vor fi sacrificati. Daca plantele din acvariu sunt bogate si ofera suficiente locuri de refugiu pentru crevetii tineri,
ar fi perfect sa adaugi niste creveti (de ex. RCS) pentru ca si ei sunt buni mincatori de alge. Insa fara filtrare, e mai greu. In cel mai rau caz, poti sa introduci un filtru de colt Dennerle, care are si variante pentru adaugarea de medii pentru filtrare biologica (Siporax mini). Eu am un nano de 20 de litri si mi-am propus, pina imi ajung niste chestii din Anglia, sa merg cu nano filtrul din dotare (Dennerle) echipat cu Siporax mini, sa vad ce se intimpla (oricum nu am alta solutie). Dar, repet, un filtru intern, oricit de mic, e mai bun decit nimic, asta e sigur!

PS Nu vei gasi niciodata creveti la pet-shop-uri, poate doar ca o exceptie. Insa poti comanda pe nevertebrate. ro sau la Seba Shrimp. Sunt doua surse serioase.

This message was edited 1 time. Last update was at 22/04/2017 15:06:24

Daca as putea cumpara timp ... as fi cel mai sarac om de pe fata Pamintului!

O Gradina Nano - The Worship of the Stones - What Dreams May Come - Un nano ... Literati

In lucru : Wabi Kusa - Dutch Style by Rodo si Silviu
Si una off-forum : Viata grea, de acvarist familist
[Email]
Silviu Man
Aqua Man
[Avatar]

IP:

Clau87 wrote:Inca o intrebare:
Am filter start de la sera, sa pun putin in acvariul acesta?

L-am folosit pt celalalt acvariu cand am pus minisiporax si a facut treaba. Am substratul plin de bacterii nitrificatoare.

Bineinteles ca poti dar am o curiozitate : de unde stii ca substratul este "plin" de bacterii "nitrificatoare"?
[Email]
Clau87
Junior member

IP:

Se vad ca si o pata maro in substrat, langa sticla.
Initial am crezut ca sunt alge maro si am intrebat in stanga si dreapta si mi s-a spus ce sunt.

Legat de filtru sa inteleg ca tu zici ca asta burete ce l-am pus acum ar fi bine sa-l schimb cu unul intern?

Ai doar minisiporax in filtru, fara burete?

Am vrut si eu sa pun doar minisiporax intr-un filtru intern(la alt acvariu) dar nu stiu cum ar fi. Momentan am jumate siporax jumate burete. Dar cantitatea de siporax e mica nu stiu cat ma ajuta.
Silviu Man
Aqua Man
[Avatar]

IP:

Clau87 wrote: Legat de filtru sa inteleg ca tu zici ca asta burete ce l-am pus acum ar fi bine sa-l schimb cu unul intern?

Cred ca nu am inteles eu bine : este un filtru din acelea prin care pompezi aer printr-un burete?
Daca da, atunci afirmatia mea anterioara este corecta. Daca nu, te rog sa-mi dai detalii, ca sa nu intram in ceata, OK?
[Email]
Clau87
Junior member

IP:

Da este un filtru cu pompa de aer. L-am pus deoarece multi mi-au sugerat ca pestelui meu nu o sa-i placa curentii de apa. Initial cand am deschis topicul nu stiam daca sa pun un filtru sau nu.

Acum am pus acesta fiindca unul intern cu debit mic nu m-am riscat sa cumpar fiindca nu stiu cat de multa agita apa.

Adevarul e ca eu as pune unul intern plin cu minisiporax fara burete(fiind doar un peste nu o sa fie particule mari), dar nu stiu cim se va simti betta daca curentii de apa o sa fie prea puternici.
Silviu Man
Aqua Man
[Avatar]

IP:

Un filtru de colt de tip Dennerle iti permite sa orientezi dar sa si reglezi debitul si puterea curentului de apa.
Insa, neavind experinta in cresterea unui Betta, ma opresc aici si rog colegii care au aceasta experienta sa te sfatuiasca.

O Gradina Nano - The Worship of the Stones - What Dreams May Come - Un nano ... Literati

[Email]
McLovin'
Member
[Avatar]
IP:

Silviu Man wrote:Un filtru de colt de tip Dennerle iti permite sa orientezi dar sa si reglezi debitul si puterea curentului de apa.
Insa, neavind experinta in cresterea unui Betta, ma opresc aici si rog colegii care au aceasta experienta sa te sfatuiasca.

Eu am avut un filtru Dennerle de colt la acvariul cu Betta si setat la minim, nu il deranja deloc. Ce dezavantaj am vazut eu la acest filtru: se colmateaza foarte repede.
Silviu Man
Aqua Man
[Avatar]

IP:

McLovin wrote:
Silviu Man wrote:Un filtru de colt de tip Dennerle iti permite sa orientezi dar sa si reglezi debitul si puterea curentului de apa.

Eu am avut un filtru Dennerle de colt la acvariul cu Betta si setat la minim, nu il deranja deloc. Ce dezavantaj am vazut eu la acest filtru: se colmateaza foarte repede.

Puteai sa-i adaugi o extensie cu mini Siporax. Insa este cam inestetic. Daca in nano stau numai creveti si melci, se intretine mai usor.

[Email]
McLovin'
Member
[Avatar]
IP:

Asa e, numai pe atunci nu stiam mare lucru despre acvaristica, iar mai apoi l-am inlocuit cu un HOB.
BettaChuck
Member

IP:

McLovin wrote:Asa e, numai pe atunci nu stiam mare lucru despre acvaristica, iar mai apoi l-am inlocuit cu un HOB.

Ce HOB ai ales si de cati l e acvariul?
McLovin'
Member
[Avatar]
IP:

Acvariul meu e de 22l brut, net undeva la 17-18. Filtrul este acesta: http://www.petbazar.ro/Filtre-Hang-On-Acvaristica/Classica-Crystal-Hang-On-Nr-3/o/44828/86/, iar in loc de carbunele cu care a venit, am pus Micromec.
GeoCri3772
Member

IP:

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: