As vrea sa populez acvariul cu: 5 neoni, 7 Harlequin Rasbora si 3 Guppy – Poecilia Reticulata. Exista vreo problema de incompatibilitate sau suprapopulare?
Sunt toti pesti mici ca dimensiune (2-3 cm), am luat in calcul 1 litru de apa / 1 cm de peste (15 L - neoni, 21 L - rasbora. 9 L - guppy). Neonii ii am deja.
Va multumesc pentru raspunsuri.
This message was edited 2 times. Last update was at 26/11/2016 14:17:05
Daca nu ai luat deja guppy mai bine! Nu iti recomand, deoarece se inmultesc foarte mult, pe astia-n lac nu-i mai po?i baga si e destula munca (eu nu admit varianta cu l?satul puilor in acvariul cu adulti, ca nu scapa multi ). Si oricum mi se par cam multi - si eu am tot un acvariu de 54l - poate iei 5-6 rasbora si ai putea sa mai bagi 2-3 MASCULI de guppy! Dar totusi, parca nu isi au rostul acolo, cum au spus si colegii mei cu mult mai multa experienta! Dupa mine, mai degraba as vedea neonii cu arlechinii, câ?iva melci si 2-3 cory!
Multumesc criss.z. Din pacate am vazut mesajul tau dupa ce cumparasem 7 rasbora si 2 guppy (mascul cu femela).
Cei 2 guppy inca nu au fost introdusi in acvariu, deocamdata ii tin in acvariul carantina. Masculul mi se pare ca nu se misca cum trebuie.
Rasbora se bucura de spatiul pe care il impart cu cei 5 neoni si un pomaceea.
Pietrele, in afara de a fi fierte, mai trebuie tratate si altfel?
Asa arata acvariul meu acum. As vrea sa completez cu gazon. Puteti sa-mi spuneti va rog un gazon care nu are nevoie de multa lumina si merge introdus in acvariul meu? Nu folosesc fertilizare si nici co2
This message was edited 1 time. Last update was at 28/11/2016 12:07:12
Am observat ca rasbora sunt mai timizi cand neonul este aprins. Cum pot sa le ofer o lumina difuza dar suficienta pentru celelalte plante din acvariu?
In prezent am un neon de 15 watt
Va rog sa ma ajutati cu un sfat referitor la plantutele din imagininile de mai jos. Le-am cumparat de la Alex (user-ul Obsidian) ieri. Mi-a zis la telefon ca le-a tratat cu easycarbo impotriva algelor. Mie imi par insa distruse. Am vorbit cu el azi de dimineata si mi-a spus ca pot sa le introduc in acvariu fara griji pentru ca radacina este buna si or sa dea alte frunze.
Credeti ca au vreo sansa sa se refaca?
Am facut comanda fara sa vad cum arata. Am mers pe incredere. Toate au venit intr-o punga cu apa.
Celelalte plante, cryptocoryne si pistia, este posibil sa aiba si ele aceeasi problema? Nu arata la fel, dar ma gandesc la faptul ca au stat la un loc.
Gabi C, sa inteleg din raspunsul tau ca ar fi bine sa nu le introduc in acvariu?
Daca le rup frunzele, radacina mai este viabila? Este posibil sa dea alte frunze?
Pai in primu rind nu ar fi trebuit sa ti le vinda asa. Ca acvarist cea mai Mare pacoste sint algele. Daca tu te incumeti sa le bagi in acvariu asa.... Eu nu m As risca.
IP:
asta e clar ca nu au ce cauta in acvariu in halul asta...daca vrei sa le pastrezi, bagale inceva si trateaza-le.Din pacate nu stiu nimic despre plante ca sa iti spun ce tip de alga e sau ce o fi si cum se trateaza... asteapta un raspuns de la colegii care cunosc.
Daca nu te deranjeaza cit ai dat pe ele....aruncale si cumpara altele..dar la fel ... sa nu le bagi direct in acvariu....trebuie sa le sterilizezi inainte...
Ai grija ce iti doresti ca s-ar putea sa se intimple
Gabi C, plantele sunt cumparate de la un coleg de pe forum, Alex (user-ul Obsidian). Tot la rubrica vanzari si-a prezentat si el oferta. Din fericire, mi-a spus ca daca planta nu-si revine, o sa-mi dea banii inapoi, asta in urma discutiei avute azi, cand i-am prezentat situatia... Insa, nu sunt dispusa sa ma risc si sa le pun asa in acvariu.
Inteleg de la tine ca sunt si alti colegi care vand plante, m-as bucura sa am niste recomandari...
Deocamdata o sa iau din magazin, macar vad ce cumpar...
Va rog sa-mi dati si un raspuns legat de contaminarea celorlalte plante.