Pokemon wrote:daca ridic temperatura in acvariu, plantele si ceilalti pesti (ancistrusii si coridoras) au de suferit?
La 36-37 C cit e bine pentru tratament nu cred ca rezista Ancistrusii si Corydorasii.
Pokemon wrote:Daca ii scot in acvariu steril cand ii pun inapoi, nu se reinfesteaza?
Ba da.
Pokemon wrote:cine are un flacon de Parasit Clear sa imi zica si mie substantele activa de baza si in ce cantitati sunt trecute pe flacon
Pe cutie scrie asa:
Active ingredients: praziquantel; N-[[(4-Chlorophenyl)amino]carbon 1]-2,6-difluorobenzamide; metronidazule; acriflavine.
Nu scrie cantitatile de substante (doar ca se foloseste o pastila la 40 litri).
Si inca ceva interesant:
Will not harm biological filtration si
No need to raise the water temperature 
.
Pokemon wrote:incer sa adaptez Praziquantel si ce-o mai fi continand. Ca am constatat ca majoritatea deparazitantilor de uz veterinar, contin Praziquantel
Cred ca poti gasi pe net concentratia de Praziquantel la care se face tratamentu'. Da' apara alta problema: oare pe medicametele de uz veterinar care contin Praziquantel scrie cantitatea? Eu am gasit Caniquantel si nu scrie pe el cit Praziquantel contine

, doar ca folosesti o pastila la 10 kg de animal

.
Inca ceva: am senzatia ca Praziquantelu' din medicantele de uz veterinar nu se dizolva 100% in apa (nu-mi amintesc unde am citit asta). Din motivu' asta trebuie dizolvat mai intii in acetona si apoi pus in acvariu. De cauti bine pe net s-ar putea sa gasesti exact cum se face.
N-o fa doar dupa "senzatiile" si amintirile mele sa nu iasa prost.
Pokemon wrote:I-am hranit numai cu mixtura si TetraDiscus. Nu pricep de unde au aparut parazitii
I-ai hranit tu numai cu mixtura si TetraDiscus, da' cine ti i-a dat cu ce i-a hranit? Chiar daca i-ar fi hranit "safe", cu ce au fost hraniti parintii lor? E posibil sa fi fost infestati parintii lor si puii sa se infesteze la rindu' lor de la parinti.
Chiar presupunind ca i-ai luat neinfestati, cit esti de sigur ca Ancistrusii si Corydorasii au fost curati? E o poveste pentru copii ca doar scalarii sint purtatori de paraziti periculosi pentru discusi.
A mai spus-o cineva pe forum ca oricite medicamente am baga in acvariu, tot ramin paraziti. Si ca singura sansa de a lupta impotriva lor e sa asiguram pestilor cele mai bune conditii (parametri fizico-chimici, spatiu .......), sa fie bine hraniti si cu un sistem imunitar puternic sa faca singuri fata parazitilor. Asta nu inseamna ca daca s-au imbolnavit nu trebuie tratati.
Iti sugerez sa faci un schimb de apa cu sifonarea substratului si spalarea filtrelor. Apoi sa ridici in vreo 2-3 zile temperatura la 36-37 C cu aerare puternica. Bineinteles ca trebuie sa scoti alti pesti de acolo. Si plantele, ca mor de caldura.
Ii tii la 36-37 C pina isi revin toti plus inca citeva zile. Apoi scazi treptat temperatura la 32-33 C. Ii tii asa si-i hranesti intensiv, faci schimburi de apa dese, sa prinda puteri. Cit timp? Nu stiu. 2-3-4 saptamini. Apoi ar trebui sa ai niste pesti puternici capabili sa suporte evenuali paraziti si poti reveni la temperatura obisnuita. Poate ii scoti fara medicamente.
Eu asa as face. Da nu-ti pot garanta ca functioneaza.