Salut, sunt Bogdan de pe langa Bucuresti.
Experienta de acvarist ... niste xipho, tetrazona,..., chinuiti prin copilarie
Sperante de viitor ... 400litri si ceva mbuna misunand prin el
Asta ar fi prezentarea pe scurt, pentru rapiditate.
In detaliu lucrurile stau cam asa: am vreo 33 de ani si ceva fascinatie cu lumea acvatica,(cochetez si cu pescuitul).
Am mai tinut ceva pesti prin copilarie (ocupat singuri de ei, ce-a mai mare performanta fiind un tetrazona vreo 6 luni, doar cu schimburi de apa, a decedat in prag de iarna, lipsa incalzire probabil, dar dehh era vremea cand incalzirea se facea cu spirtiera sub acvariu ... si ai mei nu au fost deaccord sa se lege la cap cu asa ceva).
Revenind la prezent ideea de acvariu mi-a revenit recent, asa ca de vreo 4 luni tot citesc articole si romanesti si straine pe diverese teme. Am luat chestii la rand de la ciclul azotului pana la aditia de CO2 si de la analize ale apei facute la Apanova pana la filtre DIY.
Acu mi-am facut curaj sa si postez.
Planul intial era un acvariu de vreo 300 litri populat cu ceva mbuna. Intretimp familia a votat ca prea scump si ce e aia fara plante... asa ca am lasat la sertar idea asta. Poate poate candva.
Planul 2 un plantat decent (180 litri) cat sa intre ceva cichlide sud americane pitice si inca un pic de maruntis.
Intretimp am primit o oferta sa "ajut" pe cineva sa scape de un acvariu de 80 litri... well calul de dar ....
Deci planul 3 acavriu de 80 litri ... si vise despre el numai ca..... tam tam tam (suspans dramatic) a se citi eu cititnd si facand planuri si liste de posibile specii de pus in el...
Cand iau acvariul si pun ruleta pe el ... iese doar de un 54 litri
Acu deja sunt confuz, dupa ce m-am indopat cu articole despre acvarii mari/medii si care mbuna merg cu cine, sau ce specii sunt compatibile cu cichlidele dwarf ma trezesc cu borcanasul de 54 litri in casa, care nu prea e potrivit pentru nimic din ce am citit pana acum.
Voi deschide un topic mai peste ceva zile cerand indicatii, intretimp bine v-am gasit.