[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
substrat murdar  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
scarabeul1984
Member
[Avatar]

IP:

Am o problema cu substratul acvariului care aduna multe deseuri (excremente si resturi de mancare) care intra adanc in substrat.
Eu cand fac schimbarile saptamanale de apa (50%) trag cu furtunul aproape tot ce se gaseste la suprafata substratului si totusi daca misc putin nisipul se face un nor de mizerie de nu pot sa il trag cu furtunul.
Nu am scos si spalat substratul de aproape un an.
Am doar doi ancistrusi in acvariul de 30 L.
Despre sifonarea substratului am citit si o sa incerc.

Vreau sa stiu si eu daca este necesara o spalare totala a acvariului (adica pe langa spalarea geamurilor, curatarea filtrului, curatarea plantelor, daca trebuie sa scot substratul si sa il clatesc, si cam la cat timp se face o astfel de spalare ?).

Watch where you're stepping : Thoughts are present .
[Yahoo!]
dinu
Member

IP:

scarabeul1984 wrote:Am o problema cu substratul acvariului care aduna multe deseuri (excremente si resturi de mancare) care intra adanc in substrat.
Eu cand fac schimbarile saptamanale de apa (50%) trag cu furtunul aproape tot ce se gaseste la suprafata substratului si totusi daca misc putin nisipul se face un nor de mizerie de nu pot sa il trag cu furtunul.
Nu am scos si spalat substratul de aproape un an.
Am doar doi ancistrusi in acvariul de 30 L.
Despre sifonarea substratului am citit si o sa incerc.

Vreau sa stiu si eu daca este necesara o spalare totala a acvariului (adica pe langa spalarea geamurilor, curatarea filtrului, curatarea plantelor, daca trebuie sa scot substratul si sa il clatesc, si cam la cat timp se face o astfel de spalare ?).

Nu te speria daca se tulbura apa rau.Tu nu trebuie decat sa-l sifonezi bine cu mana, tragi apa cata vrei si la urma ia sa vezi ce frumos se limpezeste bineinteles a dous zi. Nu trebiue sa speli nisipul ca risti sa-l deciclezi.(Adica sa-l speli in galeata)
siliconu`
Senior member
[Avatar]

IP:

Refacerea acvariului ( cam asta ar presupune spalarea substratului) depinde de multi factori.Deci nu cred ca se gaseste vreun forumist cu scaun la cap sa-ti dea durata ideeala dintre doua refaceri.In principiu, daca tu nu ai facut sifonari in profunzimea substratului cu clopotul de substrat, nu prea mai ai cum sa-l cureti acuma.Daca ti doar doi ancistrusi in acvariu, si daca ai sifona substratul de fiecare data (eu unul asa fac si crede-ma ca intodeauna iese o apa... ), l-ai putea tine cel putin 1,5 ani, poate mai mult.Acuma depinda daca ai plante sau nu, pt. ca de multe ori refacerea acvariului este impusa de necesitatea schimbarii substratului, care-si pierde nutrientii necesari plantelor.Si depinde de substrat, unele au durata de viata cuprinsa intre 1-3 ani.Deci...
Eu unul, in situatia enuntata de tine as face o curatenie generala (substrat,geamuri, plante daca e cazul, etc.) si in continuare as proceda la sifonari saptamanale ale substratului (ancistrusii sunt cam KK-ciosi )
Spor la treaba.

clin uatar for iu, mai uait frend!
[Yahoo!]
scarabeul1984
Member
[Avatar]

IP:

Plante am destule, poti vedea in pozele mele, iar ca substrat am nisip cu granulatie 2-6 mm

[Yahoo!]
cristi_ionescu_79
Member

IP:

sifoneaza substratul cum ti-a spus siliconu' la fiecare schimb de apa (nu o sa poti sa-l sifonezi pe tot o data, dar sifonezi de fiecare data alta portiune a acvariului) ....
[Yahoo!]
scarabeul1984
Member
[Avatar]

IP:

Multumesc pentru raspunsuri.
Eu chiar nu m-am gandit sa sifonez doar cate o portiune a acvariului oricum tare ideea mersi.

[Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: