[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Autocolant? da sau nu?  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
beje
Junior member

IP:

Salut,

Am o intrebare de incepator: am un acvariu care e in apartament ca un separator de spatiu. E asezat pe o comoda de cam 1,2 m inaltime. Acvariul e de 180 de litri, iar cu tot cu suport si capac are undeva la 50 cm. Astfel spus, cam la 170 cm comoda si acvariu imi impart spatiul intr-o camera mai mare. De o parte a acvariului este masa, de cealalta este biroul meu cu computerul si fereastra exterioara. Ca sa ajung la birou trec pe langa latura ingusta a acvariului.

Dupa lunga prelegere vine in final si intrebarea: dat fiind ca acvariul e asezat cu una din laturile inguste la perete, avand amandoua laturile lungi expuse face sens sa colatez cu autocolant una din laturile lungi ale acvariului? Eu ma gandeam la latura dinspre birou astfel incat:
1. sa pot vedea acvariul din partea principala a camerei (altfel nu isi mai are rostul acvariul, nu?)
2. sa blochez lumina care ar veni de afara (dinspre fereastra de langa biroul cu computerul).
3. sa linistesc un pic pestii care in momentul in care sunt miscari multe din ambele parti lungi ale acvariului devin uneori agitati

Ideea mea ar fi sa colatez monocolor, cu autocolant pe exterior, de preferinta negru. Nu prea ma incanta ideea de foto - background. Aveti alte recomandari sau recomandari pentru culori?

Multumesc.
beje
Junior member

IP:

Am zis sa adaug niste poze, poate se milostiveste cineva si de mine cu o parere

Astia sunt puii mei de Leeri la 6 luni dupa fatare. Mi-au ajuns vre-o 21 de bucati la dimensiunea asta si deja incepe sa devina aglomerat in garsoniera (in afara de Leeri, mai am un Ancistrus).

Acum am inceput sa ii dau si cred ca o sa pastrez o singura bucata dat fiind ca toti care mi-au ramas par masculi (au portocaliu pe burta).

Campionului care ramane o sa ii iau o surata si cel mai probabil o sa ii acompaniez cu un banc de 20-25 de cardinal tetra si eventual 2 cory.

Totusi as vrea niste opinii pe colatare

Multumesc!
[Thumb - IMG_2141-1.jpg]

[Thumb - IMG_2153-1.jpg]

[Thumb - IMG_2124-1.jpg]

[Thumb - IMG_2131-1.jpg]

[Thumb - IMG_2122-1.jpg]

This message was edited 1 time. Last update was at 28/07/2016 12:13:50

happy hippo
Junior member

IP:

Saluti
Incearca varianta practica: exista folie neagra ca tabla, pe care se poate scrie cu creta, iar unele variante sunt si pentru magneti.
stefanp
Moderator

IP:

Daca bate soarele direct din vreo parte, atunci partea aia colanteaz-o.
Altfel, ai putea incerca sa faci un bazin de privit din doua parti. E mai greu de aranjat, dar da bine.
Poti incerca un scape gen insula, circular. Depinde si de cat de lat e bazinul...

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
Humbert
Aquamaster
[Avatar]

IP:

pai nu ar fi cel mai simplu sa acoperi temporar latura pe care te gandesti sa o colantezi cu ceva negru si sa vezi cum arata, ca sa poti decide cum iti place mai mult?

e greu sa-ti spuna cineva cum sa faci asa incat sa-ti placa tie.

mie de exemplu nu-mi plac acvariile mele fara fundal (negru neaparat, apropo), dar am vazut cateva facute de altii cu ambele parti libere si aratau bestial.

daca te pricepi la aquascaping poti face un acvariu vizibil din 2 parti extrem de frumos.

exemplu
https://www.facebook.com/FAAOAquascaping/photos/a.454114661327778.105188.176164815789432/1037593879646517/?type=3&theater

This message was edited 1 time. Last update was at 28/07/2016 13:36:18

beje
Junior member

IP:

Multumesc de raspunsuri!!! O sa o iau catinel:

- fundalul si eu ma gandeam sa fie monocolor, negru fiind prima preferinta. A doua eventual un gri inchis. M-am gandit si la un albastru/verde (inchis) dar in mintea mea nu prea se potriveste. Negrul cred ca ar ajuta la contrast, asa cum o face si partea superioara de substrat (e tot negru).
- acvariu de vazut din doua parti mi-e greu sa fac din 2 motive: (1) dpdv aquascaping acvariul meu e o sapuniera: are doar 40 cm latime si cred ca va fi o mare provocare sa il faci sa arate bine din 2 parti si (2) nu am nici timpul si nici experienta (si deci nici timpul sa fac experiente) sa ma incumet la un asa proiect. Ar trebui sa vin cu plantele de fundal cumva de pe laterale spre centru, coborand cu nivelul de inaltime si ar fi destul de complicat.
- la 1,5 m de acvariu este o usa spre terasa cu geam de 80 x 200 cm orientat spre sud, putin sud-vest. E bun ca si luminator dar nu primeste lumina directa: soarele nu imi bate niciodata direct in acvariu, dar vine lumina multa de acolo. Aici unde sunt nu prea sunt temperaturi afara de peste 30 de grade (poate 1-2 saptamani pe an), iar in casa sunt sa zic un maxim de 26-28 de grade. De caldura nu imi fac griji. Lumina nu ar trebui sa fie in cazul de fata de asemenea un factor foarte puternic, dar poate gresesc aici. As aprecia si alte pareri.

In alta ordine de idei, dupa ce "scap" de Leeri (a scapa inseamna ca vreau sa ajung la un moment dat sa am in acvariu doar un Leeri si Plecos-ul) vreau sa imi pun un pic la punct plantele. Pentru sfaturi in sensul asta as putea continua pe topicul asta sau sa deschid altul?

Mersi inca odata!

@happy hippo: ai vre-un link de unde pot comanda asa ceva? Eu sunt in Viena si daca se gaseste asa ceva prin DE, cred ca pot comanda si sa imi vina aici. Apreciez suportul! Mersi!

This message was edited 1 time. Last update was at 28/07/2016 13:56:38

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: