[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
posibil gris la ancistrusi  XML
Forum Index » Boli/tratamente
Author Message
cristi_ionescu_79
Member

IP:

am un acvariu de 70 de litrii in care am 4 pui (3-4 cm ) de ancistrus.
acestia au fost achizitionati acum 3 saptamani. de mancare au primit in aceste trei saptamani: castraveti, morcov, mazare, cartof, sera catfish cips si spirulina. mancare au avut din abundenta si au mancat dupa pofta inimii (am observat ca daca nu le dau eu de mancare, se servesc ei din echinodorus)

toate bune si frumoase pana ieri, cand am observat ca sunt cam inerti, au parasit fundul acvariului si stau lipiti cat mai aproape de suprafata si cauta zonele unde sunt "curenti" (de exemplu intre un mopan destul de inalt si geam am o piatra de aer ... am observat ca stau ori pe buturuga, ori pe geam cat mai aproape de jetul de bule)

din ce am mai citit eu pe net, astea sunt simptomele grisului (apatie, plasare in zona superioara a acvariului, innot importiva curentului de apa). evident, nu pot sa observ apartia punctelor albe de la gris pe ai, ca au ei destule puncte albe de la mama natura si nu pot sa-mi dau seama ce si cum.

DAR,

temperatura in acvariu de cand i-am achizitionat si pana in prezent a oscilat intre 28 si 30 grade .... deci .. de unde gris la temperatura asta?

ce am facut azi dimineata: am setat incalzitorul la 30 de grade (temperatura in acvariu era de 29) si am pus tetra contraspot conform indicatiilor + am dat drumu in acvariu la o tableta de Sera Baktopur (m-am gandit ca ar putea fi ceva pe parte digestiva)

cam astea ar fi datele problemei .. astept sfaturi ...

PS: pH -> 7,5 - 8
gH -> 12
kH -> 7
NO2 -> f bine
O2 -> suficient, bine
[Yahoo!]
LooSeR
Senior member
[Avatar]

IP:

E prea mare temperatura .. posibil sa stea in curenti sa se racoreasca ...
! scade temperatura la 25grade
Fa schimburi de apa o data la 2 zile ( apa tinuta2 zile intrun lighean neacoperita ) daca mai reactioneaza la fel

Vand Pui vijla maghiar ! Pt detalii PM !
[WWW] [Yahoo!] [MSN]
cristi_ionescu_79
Member

IP:

am uitat sa precizez, schimb cate 5 litrii de apa la 36 de ore, apa de schimb fiind conditionata cu aqutan

nu cred ca 28-29 de grade este o temperatura prea mare cu ei (ancistrusii se tin si in acvarii cu discusi)
[Yahoo!]
viviparu'
Senior member

IP:

Nu au gris, asta e clar. De cate ori pe saptamana le-ai dat sa manance castravete?

Oare unde vom gasi atatea intrebari pentru cate solutii avem?
[Email]
cristi_ionescu_79
Member

IP:

de cam de doua ori pe saptamana, castravetele a stat si 12 ore in acvariu .. si am observat ca prefera partea din centru (unde sunt semintele)
[Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

LooSeR wrote:E prea mare temperatura .. posibil sa stea in curenti sa se racoreasca ...
! scade temperatura la 25grade
Indiferent care e temperatura in acvariu, in zona curentului apa nu e deloc mai rece. Pestii au temperatura apei, chiar daca stau in curent, temperatura corpului lor nu scade, ei nu produc caldura ca noi.
Noi simtim ca ne racorim daca stam in curent pentru ca un curent de aer indeparteaza caldura produsa de corpu' nostru si, in afara de asta, se evapora transpiratia de pe noi chestie iposibila in apa.

Din alte motive stau in curentu' de apa. Din ce spui pestii dau senzatia ca le-ar lipsi oxigen.

Poze: smilie ... Poze cu plante
cristi_ionescu_79
Member

IP:

tot azi dimineata am pus si Sera Oxypur conform indicatiilor de pe tub. ca filtrare am un tetra ex600 ...

deci spuneti ca nu au gris sigur? sa renunt la tratamentul cu contraspot?
[Yahoo!]
viviparu'
Senior member

IP:

La ce temperatura ai avut in acvariu sigur nu e gris. Nu are sens sa le faci tratament cu Contraspot, le face mai rau. Fa un schimb de apa de 25-30% si mareste aerarea. Problemele sunt de alta natura, probabil ceva intestinal. Nu le mai da castravete o perioada. De fapt, vreo 3-4 zile nu le mai da nimic de mancare special pentru ei. Lasa-i sa-si goleasca stomacul.

[Email]
cristi_ionescu_79
Member

IP:

aseara cand am ajuns acasa am scos bucatile de morcov din acvariu .. si i-am trecut la post negru si rugaciune (adica alge de pe geam si echinodorus) .... daca aseara le cam plangeam de mila, azi dimineata erau mai vioi .. sper sa-si revina

te-as ruga sa detaliezi un pic problema castravetelui .. le face rau? cat de des pot sa le dau? e mai bine sa-l scot din dieta lor? .. si inca o intrebare ... e bine sa le las ceva de rontait (morcov, mazare ..etc) tot timpul in acvariu? .. cum ma sfatuiti sa-i hranesc? (precizez ca daca le e foame, tabara pe echinodorus si-l fac sita ... deci de mancat, tot manaca, de aceea am preferat sa le dau eu mancare ....)

la sfarsit, eu si ancistrusii mei, vrem sa va multumim tuturor pt sfaturi
[Yahoo!]
viviparu'
Senior member

IP:

Eu am vreo 40 de ancistrusi intr-un acvariu si nu ataca deloc echinodorusul. Ma rog. Poate ai tai sunt mai "inventivi". Da-le hrana ca oricaror altor pesti. Invata-i si la fulgi. Cand le dai celorlalti pesti de mancare, vor fi fulgi care or sa cada pe fund si vor fi mancati de ancistrusi. Sera Vipan si Sera Flora sunt recomandati pentru ancistrusi. Daca vrei, da-le castravete maxim o data pe saptamana. Da-le mai bine frunze de salata, oparite putin inainte. Da-le de asemenea mancare speciala pentru ancistrusi, Sera Catfish Chips si Spirulina.

[Email]
Radu Luchian
Membru de baza
[Avatar]

IP:

viviparu'"]Daca vrei, da-le castravete maxim o data pe saptamana. Da-le mai bine frunze de salata, oparite putin inainte. Da-le de asemenea mancare speciala pentru ancistrusi, Sera Catfish Chips si Spirulina.[/quote:5d08e613fb wrote:

Eu castravete le dau dau o data la doua saptamani si il las in apa de dimineata pana seara, ca se face apa 'urata' apoi; plus ca in opinia mea, castravetele, salata si ce alte produse de acest gen se obisnuieste sa se mai dea, sunt doar niste suplimente, sa mai variezi meniul lor, au majoritatea nutrientilor necesari speciei in hrana destinata pestilor de genul asta (catfish) asa cum a mentionat anterior viviparu'.

Inca ceva: iti mananca echinodorusul? (baga o frunza de salata si da-le peste ochi! )
[Email] [WWW] [Yahoo!]
cristi_ionescu_79
Member

IP:

imi mananca echinodorusul ori de cate ori le e foame si nu au altceva prin acvariu ...
[Yahoo!]

Forum Index » Boli/tratamente
Go to: