well m-ai inteles cam gresit carasule. Esti un bun acvarist si ai si experienta... 15 ani este ceva (varsta mea) dar ai crezut ca sunt foarte novice... nu prea sunt

. Tatal meu a fost acvarist 10 ani

asa ca stiu cateva trucuri dar babacu` a imbatranit si a mai uitat

.Chestia cu o sapt. am facut-o... eu am pus pestii in acvariu sambata. Toti pestii din acest acvariu i-am luat de la obor (si acesta poate fi un motiv pt. care pestii mei mor). daca stau bine sa ma gandesc acvariul a stat mai mult de o sapt. dar aici intervine alta problema. Pana vinerea aceasta -care a fost (o zi inainte sa iau pestii) - nu a fost aerisit deloc acvariul... si nici filtrat pt. ca mi s-a stricat pompa de aer cea veche. Acest lucru poate fi o prob. destul de mare pt. ca probabil acvariul nu a fost destul de bine aerisit in doar 8 ore.Pestii mai sensibili au murit dar am uitat sa adaug un lucru foarte important. Pestii care i-am luat de la obor au facut 30 de minute daca nu mai mult transportati cu masina pana acasa. Acest drum s-ar putea sa le fi scurtat viata considerabil. Ar mai fi un factor... socul de ph deoarece nu stiu ce ph avea vanzatorul de la obor iar al meu stiam ca este 6,8 , dar e foarte putin probabil ca ph-ul vanzatorului sa fi fost foarte diferit.
PS: am reusit sa mentin temperatura din acvariu la 27 de grade Celsius si acum bazandu-ma pe voi am inteles ca nu temperatura poate fi problema.
PS2

: am pus 4 picaturi de albastru de metil in acvariu (au trecut 3 ore deja si apa s-a limpezit, nu mai sunt urme albastre). sa speram ca asta va rezolva cateva din probleme bolilor.
MII DE MULTUMIRI :bravo2: