[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
AJUTOR URGENT: racire acvariu  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
masterx
Junior member
[Avatar]

IP:

well m-ai inteles cam gresit carasule. Esti un bun acvarist si ai si experienta... 15 ani este ceva (varsta mea) dar ai crezut ca sunt foarte novice... nu prea sunt . Tatal meu a fost acvarist 10 ani asa ca stiu cateva trucuri dar babacu` a imbatranit si a mai uitat .Chestia cu o sapt. am facut-o... eu am pus pestii in acvariu sambata. Toti pestii din acest acvariu i-am luat de la obor (si acesta poate fi un motiv pt. care pestii mei mor). daca stau bine sa ma gandesc acvariul a stat mai mult de o sapt. dar aici intervine alta problema. Pana vinerea aceasta -care a fost (o zi inainte sa iau pestii) - nu a fost aerisit deloc acvariul... si nici filtrat pt. ca mi s-a stricat pompa de aer cea veche. Acest lucru poate fi o prob. destul de mare pt. ca probabil acvariul nu a fost destul de bine aerisit in doar 8 ore.Pestii mai sensibili au murit dar am uitat sa adaug un lucru foarte important. Pestii care i-am luat de la obor au facut 30 de minute daca nu mai mult transportati cu masina pana acasa. Acest drum s-ar putea sa le fi scurtat viata considerabil. Ar mai fi un factor... socul de ph deoarece nu stiu ce ph avea vanzatorul de la obor iar al meu stiam ca este 6,8 , dar e foarte putin probabil ca ph-ul vanzatorului sa fi fost foarte diferit.

PS: am reusit sa mentin temperatura din acvariu la 27 de grade Celsius si acum bazandu-ma pe voi am inteles ca nu temperatura poate fi problema.

PS2 : am pus 4 picaturi de albastru de metil in acvariu (au trecut 3 ore deja si apa s-a limpezit, nu mai sunt urme albastre). sa speram ca asta va rezolva cateva din probleme bolilor.

MII DE MULTUMIRI :bravo2:

Acvarist in devenire
[Email] [WWW] [Yahoo!]
florin0_2001
Member
[Avatar]

IP:

Daca filtrul tau nu a mers toata saptamana, inseamna ca in el nu s-a dezvoltat nici o colonie de bacterii care sa consume amoniacul si nitritii. Tot nu cred ca este ciclat acvariul. In primul rand o saptamana nu este suficient, iar fara aerare si filtrare...

Iar carasul.... nu vreau sa ma iau de el, pentru ca nu am atatia ani de experienta in acvaristica... dar asociatia de pesti din acvariul lui... nu prea denota experiennta. Poate gresesc. Iar sfatul cu apa de fantana.... deasemenea nu mi se pare stralucit. Apa de fantana nu e tratata nicicum si e plina de microorganisme. E adevarat ca atunci cand o bem pare curata si proaspata, dar nu e chiar asa. Plus ca apa de fantana poate sa fie foarte dura (daca panza freatica traverseaza straturi calcaroase). Cred ca tot apa de la robinet e mai buna (mai ales ca se poate trata cu solutii speciale care neutralizeaza clorul si alte chestii de prin ea).

Eu continuu sa cred ca problema este acvariul neciclat.
masterx
Junior member
[Avatar]

IP:

maybe ... s-ar putea sa ai dreptate ... iar treaba cu apa de fantana nu poate fi discutata... iese prima din discutie... in primul rand aa cum ai zis si tu nu e tratata iar in al doilea rand apa mea de la fantana are o duritate de 15 dg

Acvarist in devenire
[Email] [WWW] [Yahoo!]
barosanu
Junior member
[Avatar]

IP:

Apa o poti raci foarte bine montand in capacul acvariului doua coolere din acelea pt calculatoare, orientate sa bata exact pe suprafata apei! Dar atentie la nivelul apei ,caci va scadea si el ceva mai repejor. Pesti tai ,parerea mea este ca au murit din alte cauze si nu din cauza caldurii! ai primit destule pareri si sfaturi asa ca te las pe tine sa analizezi cauza. bafta

Sa nu promiti niciodata ce nu poti face!!!

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: