Inca o chestie, daca scad kh, dupa ce ciclarea s-a incheiat, cu Tetra Aqua PH/KH Minus, as avea ceva de pierdut ?
Acvariul prezentat, este momentan activ,mai am un acvariu aquapro 80 de 126 litri, cu 25 kg manado, o radacina de mopan, si filtrul eheim biopower 240 plin cu eheim substrat pro si in ultimul sertar bureti pentru filtrare mecanica, in capac am 3 neoane osram LUMILUX18W/865, si un OSRAM FLUORA 18W/77.
Acvariul este gol momentan, si vreau sa ramana acvariul permanent, cum pot proceda ? sa mut jumatate din apa din acvariul activ, si sa folosesc tetra aqua ph/kh minus, si bacterii pentru filtrul nou, ca o sa stabilizez cat de cat si sa-l las o saptamana pentru ciclare doar cu plante in el eventual 1-2 pestii mai rezistenti din acvariul activ ?
Am revenit, am facut un mic restart ca sa zicem de data asta fara greseli sper eu, cu un aquapro 80 de 126 litri, capacul modificat cu 4 neoane, (2 fluora, 1 lumina rece, 1 lumina calda), manado, radacina.
Am luat din hornbach niste pietre, cel de la raion mi-a spus ca nu este calcaroasa si mi-am bazat increderea pe el, intr-adevar, am ajuns acasa si am facut testul cu otetul, si se pare ca nu a facut nici o reactie, dar cand le-am aruncat in bazin, am avut urmatoarea surpriza, ieseau niste bule fine din ea, sa inteleg, e de bine sau de rau ? Calcaroasa sau nu, dauneaza apei ? (am facut un mic filmulet)
by koala: Am editat linkul, ca sa vedem filmul.
This message was edited 3 times. Last update was at 04/04/2016 12:26:38
Acvariul are cam 4 zile de cand e la ciclat, am pus bacterii in filtru si safe-start, am aruncat in el 3 ancistrusi si 2 molly deoarece nu prea aveam incotro, dauneaza pe perioada ciclarii ?
greseala mea, ma gandeam la molly, si dada, in 4 zile am schimbat apa de 2 ori, 30% de fiecare data, cu ocazia asta am scapat si de mizeria ramasa de la mandol.
no2 - 10mg
no3 - 0mg.
dau co2 pe timp de zi, jbl bioflora 80
cu kh stau cam prost si ph-ul la fel ,e foarte mare, dar am luat ph/kh minus, si o sa vad cum rezolv sa o scad, si cum se procedeaza cu el. poate ma ajuta co2-ul,
De ce ? Ii vad absolut normali, plini de viata, momentan ) chiar nu am cui sa ii dau/las, si decat sa-i tin in borcan si altceva sa-i vad cum mor, m-am indurat de ei, sper doar sa nu afecteze ciclarea, atata timp cat ei traiesc.
Pai N02 sunt toxici pentru pesti Acum nu poti decat sa astepti, si sa nu mai adaugi alti pesti pana cand iti dispar nitritii si iti apar nitratii. Trebuie sa faci test si la amoniac.
Diseara pun mana pe un jbl cristalprofi e901 de la un coleg.
Vreau sa raman doar pe extern si sa scap de filtrul intern, cum procedez sa nu deciclez acvariul si sa pastrez bacteriile din filtrul intern ?
in intern am 3 sertare pline cu eheim substrat-pro, ma gandeam sa iau toate bilele din intern, sa-l vars in extern, sa umplu externul cu apa din acvariu, sa pun o cultura de bacterii, si sa-i dau drumul, dar si partea cu sa le las in paralel e buna, desii imi este foarte greu cu schimbul de apa, deoarece out-ul filtrului intern este aproape de suprafata, si daca apa scade sub el, face o furtuna in acvariul si arunca tot manado-ul....si chiar ma aproprii de urmatorul schimb de apa