Sugestia mea este sa cumperi plante de la persoane de pe forum din 3 mari motive:
1. Te va costa MULT mai putin. De pe nevertebrate cu 60 ron vei lua maxim 2-3plante(de dimensiuni mici) si in rest vei plati transport. Cu 60 ron-transport inclus- eu am luat toate plantele din acvariu meu(plus ceva moss pe care inca nu l-am pus si inca o planta care mi-a murit din lipsa mea de experienta). Ca idee, am umplut un acvariu de 12l(plantele nu sunt aranjate doar puse in acvariu provizoriu):
2. E mult mai sigur ca iti vor trai/nu vin deja bolnave sau cu cine stie ce daunatori(cel mult vei primi cativa melci de substrat care daca sunt tinuti sub control nu reprezinta o problema).
Sunt cel putin 2 useri pe acest forum de exemplu care vand o varietate mare de plante. Pe unul ti-l pot recomanda personal ReBella.
3.Indraznesc sa sustin ca au o gama mult mai variata de plante din care sa alegi.
Cel putin eu in locul tau asa as face. Cat despre ce plante nu vor fi mancate de carasul tau, las pe cineva care se pricepe sa raspunde, nu am idee. Pentru Betta(daca l-ai tine separat): ii plac in special plantele gen Anubias(cu frunze mai late) pe care se poate odihni. Dar cred ca anubias va fi consumat de caras.