[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
africani galbeni  XML
Forum Index » Cichlidae
Author Message
roby
Member

IP:

ce pot sa le dau de mincare ticlidelor mele ca sa creasca...in afara de incarea pe care o am acuma(sera-granulate menu)
sydney
Member
[Avatar]

IP:

roby wrote:m-am intors din oras si deocamdata ramin cu borcanu.......inca vreo 2 - 3saptamini....nu stiu cum sint preturile la acvarii in romania dar aici sint foarte scumpe .....un acvariu cum am vrut eu de 120 de l cu un fel de masuta pentru suport in jur de 250 d dolari.....cam scump ....asa ca astept sa-mi iasa puii de serpi sa-i vind si-mi iau un acvariu trasnet....

Ai inceput sa prinzi ideea :-).

Acvaristica nu este un hobby ieftin mai ales daca vrei sa obtii si ceva frumos, nu doar un recipient paraginit in care supravietuiesc niste vietati napastuite de soarta. La concluzia asta s-a ajuns in repetate randuri pe acest forum.

Spre comparatie pot sa-ti spun ca in magazinul de unde mi-am luat eu acvariul un bazin de 230 litri care arata asa costa cam 1300 RON, adica undeva la 450-500 USD, si asta fara dulapul aferent. Bine, gasesti si alternative mai ieftine. Pe aici sunt multi care isi fac acvarii singuri sau merg pe acvarii facute la comanda si isi rezolva ei partea de iluminare si filtrare.

Si acvariul nu este singura investitie pe care o vei face daca vrei sa mearga treaba bine. Asa ca, ce sa zic eu, momentan baga mare cu puii de serpi si te asteptam cu noutati. Singura problema momentan este, asa cum au spus si altii, ca te-ai aventurat sa cumperi ciclidele alea pana cand nu aveai idee nici in ce o sa le tii nici cum o sa ai grija de ele. Sa speram ca povestea nu se va termina trist.

Îmi oglindesc sufletul în acvariu.
roby
Member

IP:

roby wrote:ce pot sa le dau de mincare ticlidelor mele ca sa creasca...in afara de mincarea pe care o am acuma(sera-granulate menu)
roby
Member

IP:

deocamdata ticlidele mele sint ok le-am schimbat cam jumatate din apa.in jur de 2.5-3 litri....acuma mai am intrebare :ce fel de acvariu este mai bun cel panoramic sau cel normal ?
roby
Member

IP:

pentru sydney5791:
frumos acvariul pe care l-ai pus in poza.....

am obserat ca de cind am adus pestii pe zi ce trece vad o diferenta mai mare intre dunga cea neagra de pe aripioara....acuma dupa ce le-am schimbat apa sint tare linistiti nu se mai alearga.

nu stiu cum se numeste pestele sanitar dar are o fata de porcusor :-P si este inchis la culoare
roby
Member

IP:

nu reusesc sa pun poze in galerie....cun fac upload imi da eroare si imi scrie urmatorul mesaj:

Error Message
1. DSCF0042.JPG Impossible to move.

cum sa fac ca nu reusesc?3
roby
Member

IP:

in sfirsit am reusit sa pun poze dar nuin galerie

http://img143.imageshack.us/my.php?image=20ag.gif
roby
Member

IP:

http://img143.imageshack.us/my.php?image=41gq.gif
roby
Member

IP:

si ultima......

http://img67.imageshack.us/my.php?image=31in1.gif
Africanu
Member
[Avatar]

IP:

roby wrote:ce pot sa le dau de mincare ticlidelor mele ca sa creasca...in afara de mincarea pe care o am acuma(sera-granulate menu)

Sera granu green.

P.S. sa stii ca se pot pune mai multe linkuri in acelasi mesaj.
[Yahoo!] [MSN]
roby
Member

IP:

da stiu chestia cu linkul doar ca m-am incurcat un pic, astazi primesc de la un prieten un acvariu panoramic de 40 x 30 x 30 pentru inceput am sa-i pun acolo (e un pas mare pentru ei ) acuma am adus niste pitricele de cuart destul de maricele ,adica nu sint ca si nisipul -este un fel de pietris (tot dintr-un acvariu sint) acuma ma duc sa le spal si sa le fierb,deseara daca primesc acvariul am sa ma duc sa cumpar si niste plante si inca o pereche de pesti doar ca albastri....

am sa va mai anunt cu noutati in continuare
Africanu
Member
[Avatar]

IP:

Plantele nu prea au ce cauta in acvariu cu africane, sunt folositoare doar daca li se face pestilor foame.
Si chiar daca iti iei valisneria, sau alta planta atoasa, pestii vor avea grija sa le scoata din radacina.[/code]
[Yahoo!] [MSN]
Africanu
Member
[Avatar]

IP:

Errrm, si daca pesti albastri inseamna lombardoi... nu sunt sigur ca iti vor supravietui caeruleusii cu ei, cand vor fi toti maricei.
[Yahoo!] [MSN]
roby
Member

IP:

nu nu...sint ticlizi la fel cu acestia doar ca sint de culoare albastra....am inteles chestia cu plantele si nu o sa pun plante....dar totusi ce pot sa pun in acvariu ca sa nu arate asa pustiu?
Radu Luchian
Membru de baza
[Avatar]

IP:

PIETRE!

Cate vrei, doar sa nu exagerezi si sa pastrezi un efect de bun gust. Le poti aranja astfel incat sa creezi ceva grote prin care sa umble pestanii. Dar tine minte: vrei sa se vada pestii nu bolovanii!
[Email] [WWW] [Yahoo!]
roby
Member

IP:

am inteles....multumesc mult
Radu Luchian
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Ahh da, ma scuzi , , si daca nu ma insel (chiar sunt sigur ca nu ma insel) mai poti pune si anubias, ca rezista la ciclide, o poti face sa se fixeze de ceva.
[Email] [WWW] [Yahoo!]
roby
Member

IP:

am intels...am sa caut...ce zici de acvariu sub forma de triunghi?
Radu Luchian
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Personal mi se pare aiurea tare! Dar parerile difera, eu prefer ceva cu fata cat mai mare, sa am o vedere panoramica... si daca e posibil, sa am de mers oleak pana ajung la celalalt capat (nu ca ash si dispune de asa un recipient)
Oricum, astea sub forma de prisma merg pentru colt, iar mie mi se pare coltul un loc izolat.
[Email] [WWW] [Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

roby wrote:astazi primesc de la un prieten un acvariu panoramic de 40 x 30 x 30 pentru inceput am sa-i pun acolo
.......
deseara daca primesc acvariul am sa ma duc sa cumpar si niste plante si inca o pereche de pesti doar ca albastri....

E bine ca-i pui intr-un acvariu. Da' nu uita ca acvariu asta e MIC. Solutia e doar de moment.
Nu mai cumpara alti pesti pina nu ai acvariu mare. O sa-i gasesti pe aia albastri si mai tirziu.

Poze: smilie ... Poze cu plante

Forum Index » Cichlidae
Go to: