[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
africani galbeni  XML
Forum Index » Cichlidae
Author Message
roby
Member

IP:

acesti pesti cum se reproduc?la ce virsta si cum fa diferenta intre sexe....am tot cautat pe internet si nimic....nu am gasit...multumesc
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

roby wrote:acesti pesti cum se reproduc?la ce virsta si cum fa diferenta intre sexe....am tot cautat pe internet si nimic....nu am gasit
Pina nu ne spui denumirea stiintifica n-o sa putem sa-ti dam vreo informatie despre ei .

Poze: smilie ... Poze cu plante
roby
Member

IP:

am tot cautat si nu gasesc .....
roby
Member

IP:

am gasit.....pestii pe care ai am sint-Labidochromis caeruleus - Electric Yellow
LooSeR
Senior member
[Avatar]

IP:

http://www.gcca.net/fom/Labidochromis_caeruleus.htm

EU zic ca substrat pietris fin .. bolovani in acvariu si plante tip Valsineria.

Vand Pui vijla maghiar ! Pt detalii PM !
[WWW] [Yahoo!] [MSN]
roby
Member

IP:

acuma am absrvat ca dupa doua zile in care au fost foarte calmi unul dintre pesti il fugareste pe celalalt...e normal?pestii au cam 4 -5 cm lungime
roby
Member

IP:

cel care fugareste are dunga neagra de pe aripiara de pe spate mai vizibila decit celalalt.......are vre-o legatura dunga si culoarea cu sexul pestilor?
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

roby wrote:cel care fugareste are dunga neagra de pe aripiara de pe spate mai vizibila decit celalalt
Prin borcan? Sau i-ai mutat?

roby wrote:.......are vreo legatura dunga si culoarea cu sexul pestilor?
Da. Masculu' are dunga mai pronuntata si e mai mare.
Masculu' dominant se inegreste pe gusa (de obicei). Da' doar la maturitate.

Femela tine icrele in gura aproape 30 zile. Apoi da drumu' la pui. De obicei putini: 5-15.

roby
Member

IP:

inca sint in borcan...... astazi dupa masa am timp si ma duc sa caut acvariu.....acuma ce pesti pot sa mai pun linga ei? (nu in borcan) discusi sau scalari?
roby
Member

IP:

am mai citit pe internet ca este recomandat un mascul la 3 femele......ce spuneti voi cei care aveti experienta in domeniu?
roby
Member

IP:

despre mincare,cind i-am cumparat la magazin mi-au spus ca daca vreau sa creasca mari si repede ar fi bine sa le dau nu stiu ce mincare inghetata(parca) ,deocamdata am pentru ticlizi mincare facuta de firma sera-granulate menu....si pentru cel sanitar am de aceeasi firam pastile....una le 3 zile
sydney
Member
[Avatar]

IP:

roby wrote:inca sint in borcan...... astazi dupa masa am timp si ma duc sa caut acvariu.....acuma ce pesti pot sa mai pun linga ei? (nu in borcan) discusi sau scalari?

Raspuns scurt: nici unul nici altul.

Raspuns lung:

Pestii tai sunt ciclide africane care se tin in apa dura si alcalina. Atat scalarii cat si discusii sunt ciclide sud-americane care se tin in apa moale si acida. Si daca mai poti negocia cu scalari in anumite limite, cu discusii e mai greu, sa nu mai vorbim despre faptul ca discusii se tin la temperatura mai ridicata (28-30C) decat ciclidele africane. Pe langa incompatibilitatile conditiilor de apa mai exista si incompatibilitati de temperament mai ales legat de discusi. Discusii sunt pesti mai timizi si nu se vor simti bine deloc cu niste ciclide africane.

Sfatul meu este sa ramai pe ciclide africane. Cauta si alte specii de ciclide africane care s-ar potrivi cu ce ai tu (poate primesti niste sfaturi de la cineva care are un bazin de ciclide africane). Iti spun asta in ideea ca, din cate am citit eu, ciclidele africane sunt agresive mai ales cu reprezentati ai aceleiasi specii si se tolereaza mai usor cu ciclide africane din alte specii. Dar pentru ciclidele africane trebuie sa ai un bazin mare, minim 250 litri, iar daca vrei sa mai ai si alte specii atunci ar fi bun un 400-500 litri.

Îmi oglindesc sufletul în acvariu.
Africanu
Member
[Avatar]

IP:

Nu pune pietrish, mizeria va fi prea mare... Nisipul se curata cel mai usor.

De combinat nu poti sa ii combini decat cu alte africane de malawi... dar de talie mai mica, caeruleusii sunt si ei mici. Scalarii, discusii sau alte specii mai pasnice nu prea au sanse de supravietuire.

Iar ca sanitari poti sa le pui ancistrusi sau kuhli (din cate am observat eu nu isi iau bataie de la africane).
[Yahoo!] [MSN]
roby
Member

IP:

ok multumesc pentru sfaturi,probabil ca am sa mai aduc niste ticlizi galbeni si am sa aduc si albastri.....acuma mai am o intrebare ce este cu apa tare si mai moale?inca nu am inteles cu toate ca am citit pe internet despre ph ....
sydney
Member
[Avatar]

IP:

roby wrote:acuma mai am o intrebare ce este cu apa tare si mai moale?inca nu am inteles cu toate ca am citit pe internet despre ph ....

Este vorba de apa dura, nu apa tare. In functie de concentratia de saruri minerale dizolvate, apa poate fi mai dura (multe saruri dizolvate) sau mai moale (putine saruri dizolvate). Exista o legatura intre duritatea apei si aciditatea apei (pH) in sensul ca apa moale are tendinta de a fi mai acida (pH<7) si apa dura are tendinta de a fi mai alcalina (pH>7).

Trebuie sa te asiguri ca apa de care dispui este suficient de dura pentru ciclidele tale africane, eventual cumpara-ti un kit de masurare a duritatii (marimea respectiva se numeste GH). Daca apa nu este suficient de dura trebuie sa mai adaugi saruri minerale (exista in comertul acvaristic).

Daca vrei explicatii mai amanuntite despre chimia apei din acvariu citeste aici.

Sunt multe articole in sectiunea Coltul incepatorului a caror lectura ti-ar fi utila pentru a nu repeta intrebari simple la care s-a raspuns deja.

Succes!

roby
Member

IP:

multumesc frumos....pentru raspunsuri ,am vazut citeva acvarii si am vazut si multi multi pesti....si cred ca cel mai mult imi plac discusii,am vazut in multe culori si m-am gindit ca poate dau ticlizii inapoi ramin cu sanitarul si aduc 10 pui de discusi ....in ultimele doua zile am citit mult aici pe forum si se zice ca din 10 discusi se formeaza cam 2 perechi...

ce credeti este bine sa trec la discusi?nu am 10 ani si cred ca sint matur sa am grija de asemenea pesti....
sydney
Member
[Avatar]

IP:

roby wrote:ce credeti este bine sa trec la discusi?nu am 10 ani si cred ca sint matur sa am grija de asemenea pesti....

Discusii sunt pesti superbi dar se spune ca sunt sensibili si dificil de intretinut - e foarte recomandabil ca acvaristul care se apuca sa tina discusi sa aiba o experienta bogata in spate.

Daca vrei sa nu ai parte de deziluzii (discusi bolnavi si morti) trebuie sa fii capabil sa mentii o apa foarte curata prin schimburi de apa adecvate si filtrare corespunzatoare, iar parametrii apei (in principal temperatura, aciditatea si duritatea) trebuie sa ii poti mentine la valorile corecte, orice variatie putand afecta mai mult sau mai putin grav acesti pesti. De asemenea trebuie sa stii sa-i hranesti corespunzator, sanatatea lor depinzand in mare masura de modul in care sunt hraniti. Nu mai vorbesc de spatiul pe care trebuie sa-l asiguri (acvariul sa fie de la 300 litri in sus).

Sfatul meu este ca momentan sa rezisti tentatiei ca sa nu ai deziluzii mai tarziu - discusii nu sunt pestii pe care un incepator sa poata face experimente. Incepe cu niste pesti mai putin pretentiosi pana te familiarizezi cu conceptele de baza ale acvaristicii: ciclul azotului in acvarii, filtrarea apei, hranirea pestilor, curatarea acvariului, tinerea sub control a nedoritelor alge care apar vrand nevrand si care cauzeaza mari probleme incepatorilor, masurarea parametrilor apei si modificarea controlata a acestora. In timp o sa-ti faci si o baza de ustensile si substante pe care e bine sa le ai pregatite si sa stii deja sa le folosesti daca la un moment dat te apuci sa cresti pesti pretentiosi.

Daca ai bunavointa, pasiune si un oarecare background poti invata repede care e esenta aspectelor pe care le-am enumerat, dar fara o experienta in spate poti face greseli mari pe care nu orice peste este dispus sa le tolereze.

roby
Member

IP:

multumesc am retinut...deocamdata am sa ramin cu acesti ticlizi galbeni...poate am sa mai aduc si o pereche albastri....oricum multumesc de explicatii si de rabdare
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

roby wrote:ce credeti este bine sa trec la discusi?nu am 10 ani si cred ca sint matur sa am grija de asemenea pesti....
Renunta la ideea cu discusii. Acuma, fara suparare, da' tocmai ai aflat ce-i duritatea si pH-u'. Discusii sint pesti destul de pretentiosi si doamna cu coasa pindeste de dupa colt orice greseala in intretinerea acvariului. Si fara niste experienta intr-ale acvaristicii nu cred ca-i poti tine piept.

roby
Member

IP:

m-am intors din oras si deocamdata ramin cu borcanu.......inca vre-o 2 - 3saptamini....nu stiu cum sint preturile la acvarii in romania dar aici sint foarte scumpe .....un acvariu cum am vrut eu de 120 de l cu un fel de masuta pentru suport in jur de 250 d dolari.....cam scump ....asa ca astept sa-mi iasa puii de serpi sa-i vind si-mi iau un acvariu trasnet....

Forum Index » Cichlidae
Go to: