[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Pesti pentru incepatori!  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
ferdy
Junior member

IP:

Puteti sa imi lasati niste poze sau macar denumirile de pesti pentru incepatori? Va multumesc anticipat!
Hermit
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Daca dai un "search" pe youtube....cu titlul..."fish for beginners" o sa vezi ca sunt multe filmulete care sa te lamureasca....

P.S: Nici "Goagal-ul" nu dezamageste la capitolul asta.

Knowledge is a deadly friend when no one sets the rules
[Email] [Yahoo!]
ferdy
Junior member

IP:

Disciponel wrote:Daca dai un "search" pe youtube....cu titlul..."fish for beginners" o sa vezi ca sunt multe filmulete care sa te lamureasca....

P.S: Nici "Goagal-ul" nu dezamageste la capitolul asta.

Aveti idee de unde pot achizitiona acest peste "Ghost Catfish" ? Il poti gasi si prin petshop-uri sau..?

This message was edited 1 time. Last update was at 06/01/2016 17:09:12

Lucian
Administrator
[Avatar]

IP:

Tot de pe net (http://www.zooland.ro/somnul-de-sticla-o-prezenta-fantomatica-in-acvariu-3777):
"Somnul de sticla (Kryptopterus bicirrhis) face parte din familia Siluridae si a fost identificat pentru prima oara in 1934. Este originar din sud- estul Asiei: India de est, Malayezia, Tailanda, Indonezia, Sumatra etc. ca toti pesti proveniti din aceste zone, somnul de sticla necesita conditii tropicale pentru a ramane sanatosi. Sunt pesti de talie mica- medie, atingand maximum 10- 12 cm.

In acvaristica sunt foarte populari datorita aspectului fizic aparte: sunt transparenti si li se poate observa doar capul si ochii, oasele, mustatile. Cand se hranesc putem vedea cum mancarea avanseaza spre stomac si cum este digerata lent.

In acvariu

Somnul de sticla numit si pestele-fantoma, este un peste „de scoala” sau de card. Cand este tinut singur sau in grupuri foarte mici este foarte stresat, se poate imbolnavi usor si nu isi etaleaza frumusetea si comportamentul natural asa cum o face intr-o scoala mare. Tineti acest peste in grupuri de cel putin 6 indivizi, numarul ideal fiind de 10- 12 exemplare; cu cat sunt mai multi cu atat se simt mai in largul lor. Totusi evitati suprapopularea daca volumul de apa din acvariu este mic. Va este necesar un acvariu de cel putin 100 de litri pentru a putea oferi conditiile optime unui card de marime medie (10 pesti)."

Trebuie sa te uiti si daca indeplinesti conditiile pentru pestii alesi. Cred ca cel mai bine este sa incepi cu pesti vivipari si mai inainte sa te asiguri ca ai un acvariu bine pus la punct si ciclat (citeste cateva articole de la capitolul Generalitati de aici: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24220.page)

„Singurele lucruri care se intampla rapid intr-un acvariu sunt cele rele. Lucrurile bine facute se observa in timp si necesita rabdare, rabdare, rabdare...”
Tomk
Member
[Avatar]

IP:

Guppy ,Molly,Xifo,corydoras,,zebre,neoni,Platy(are fata lui Mickey Mouse pe coada).Gurami si mai sunt,poti sa-i iei de la orice petshop ,mai e si somnul de sticla cum au zis si cei de mai sus.
ferdy
Junior member

IP:

Tomk wrote:Guppy ,Molly,Xifo,corydoras,,zebre,neoni,Platy(are fata lui Mickey Mouse pe coada).Gurami si mai sunt,poti sa-i iei de la orice petshop ,mai e si somnul de sticla cum au zis si cei de mai sus.

Care sunt cei mai reproductivii? Vreau sa imi achizitionez niste Guppy, am facut rost de un avcariu de 12L, urmeaza sa imi achizitionez si pompe, filtre!
Am citit ca specia Guppy, se reproduce cel mai repede, undeva la o temperatura de 24-26 deci..? Ce sa aleg, doresc pentru prima data doar o specie!
Cati pesti pot adauga in acvariul de 12L ? Necesita capac ceva..? Iluminat..?
Cat de des trebuia schmbata apa pentru Guppy? Cum se procedeaza?

This message was edited 1 time. Last update was at 06/01/2016 19:18:02

Tomk
Member
[Avatar]

IP:

Un mascul la 3-4 femele,apa schimbata regulat sincer cred ca o data pe saptamana.pt 12 l recomandabil ar fi 2 masculi 4 femele.Si specia platy,xifo si molly se reproduc mai repede.Temperatura poate fi 24-28°.Eu o tin pe 28 deoarece incalzitorul sa stricat si incalzeste 26° dar poti tine pana la 28 °.Lumina soarelui poate produce alge brune care se indeparteaza cu mana de pe plante dar foarte usor freci frunzele de la plante intre degete si cu un burete de pe geam.Plantele de deasupra sunt recomandate deoarece pui se ascund sus mai mult dar nu ezita sa iei si alte plante care le fixezi in substrat.Alege guppy sunt mai colorati si se inmultesc rapid.Daca am gresit ceva sigur o sa ma corecteze alti cunoscatori.
Succes!

This message was edited 1 time. Last update was at 06/01/2016 20:28:45

Tomk
Member
[Avatar]

IP:

Guppy mascul
[Thumb - images-2.jpeg]

Tomk
Member
[Avatar]

IP:

Femela guppy.
 Filename 22178.page [Disk] Download
 Description No description given
 Filesize 1696 Kbytes
 Downloaded:  558 time(s)

[Thumb - images-4.jpeg]

This message was edited 2 times. Last update was at 06/01/2016 20:51:22

severum777
Senior member
[Avatar]

IP:

În 12 litri nu merge nici un peste , f? rost de ceva mai mare , 40-50 de litri

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: