[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Formatiune alburie asemanatoare cu vata  XML
Forum Index » Alte vietati
Author Message
sydney
Member
[Avatar]

IP:

La mine in acvariu respectiva formatiune apare in interiorul reactorului CO2 chiar langa orificiul de admisie a CO2-ului, si se mai formeaza in interiorul dispozitivului de indicare permanenta a nivelului CO2 de la Sera, chiar sub portiunea de gaz dintre lichidul colorat si apa acvariului.

Problema este ca nu stiu ce este aceasta formatiune, dar se pare ca ii place CO2-ul.

Alga nu este in mod sigur din moment ce este albicioasa si din moment ce nu o deranjeaza faptul ca in interiorul reactorului CO2 este ceva mai umbra. La pipait este alunecoasa. Sa fie vreun fel de ciuperca sau vreo colonie de bacterii mai ciudata? Presupun ca sunt totusi fiinte vii. Sa fi aparut ca urmare a unui produs secundar gazos rezultat in urma reactiilor chimice din bomba cu CO2, produs care s-a dizolvat si el in apa?

Imi pare rau ca nu pot atasa poze - nu am camera digitala.

Apa este schimbata in ritm de 10 litri pe saptamana (acvariul are 75 litri brut), alge nu am, pesti multi iar nu am - nu cred ca se poate vorbi de conditii penale in acvariu.

Daca are cineva vreo idee ce ar putea fi, o astept cu interes.

Îmi oglindesc sufletul în acvariu.
sydney
Member
[Avatar]

IP:

Mitica wrote:Let me guess.. ai CO2 home made cu reteta cu gelatina? Daca da.. atunci se pare ca formatiunea aia apare de la gelatina.. cred . Si eu gasesc acelasi lucru in reactorul de co2.

Da, exact, folosesc reteta cu gelatina. Daca e de la reteta asta atunci poate fi vorba numai despre un alt gaz in afara de CO2 care ajunge si el in acvariu unde produce efectele mentionate. Gelatina poate exista in forma gazoasa?

Interesant este ca, asa cum spuneam, apare si in interiorul recipientului de plastic cu ventuza in care e testul CO2 permanent de la Sera, recipient care este plasat in capatul opus al acvariului fata de locul unde e reactorul.

Ma refer la recipientul din poza de mai jos:
image

Chiar azi dimineata am curatat din nou respectivul recipient cu o periuta de dinti si in alta parte decat cele doua locatii mentionate nu am mai vazut aceasta formatiune.

Mitica wrote:
Aceiasi reteta cred ca e responsabila si de pelicula de la suprafata apei.

Eu de pelicula vad ca am cam scapat in ultimul timp, poate si datorita faptului ca am inceput sa folosesc AquaSafe de la Tetra (am vazut pe forum ca au mai raportat si altii ca Tetra AquaSafe sau Sera Aqutan i-a ajutat sa scape de respectiva pelicula).

horia_ch
Junior member
[Avatar]

IP:

Aceeasi pelicula apare si la mine. Eu am gasit-o doar in recipientul de verificare CO2 (la fel ca la sydney5791). Habar nu am ce poate fi, dar cred ca e si gustoasa, din moment ce eu nu trebuie sa o curat pentru ca acest lucru il face molly negru. Inca nu au patit nimic, sunt bine-mersi
Banuiesc ca este o bacterie (poate vorbesc prostii si iau ciomege, da' asa mi-a trecut prin cap ca ar fi).
[Email] [Yahoo!]
florin0_2001
Member
[Avatar]

IP:

Si eu folosesc reteta cu gelatina si drojdie si atat reactorul cat si testerul sunt curate. Nici o formatiune alburie si nici pelicula.
sydney
Member
[Avatar]

IP:

Mitica wrote:
Aquasafe o solutie.. dar e de moment. Daca nu mai pui aquasafe reapare pelicula?

Pai nu stiu. Pana acum nu foloseam dar la ultimele schimburi de apa am inceput sa pun. Oricum disparitia ei a fost nu brusca, ci treptata, pe parcursul ultimelor 3 saptamani.

Forum Index » Alte vietati
Go to: